Menu
Kesävinkit Original Sokos Hotel Koljonvirta

Tips på trevlig sommarsysselsättning i Idensalmi

 

Ingen fara, vår personal ger tips på trevlig sommarsysselsättning i Idensalmi:

Ett tips från Anju, skiftledare i receptionen, är att besöka vattenskoteruthyrningen i Idensalmi en vacker sommardag!

Idensalmi är omgärdat av vattendrag, så varför inte ta en titt på omgivningen från vattnet! Företaget Iisalmen Vesijetti hyr ut SUP-brädor och vattenskotrar och du får tillräckligt handledning i att använda dem. Se mer information och en prislista här!

Hotelldirektören Jeskis favorit är (oberoende av årstid) Hanhenlento husdjursgård!

Hanhenlento ligger i en lantgårdsmiljö vid insjön Nieminen, endast 15 km från stadens centrum. Besökare välkomnas av ett antal olika, tama husdjur. Här kan du till exempel få träffa på en åsna med sitt föl och ett par excentriska lamadjur – beställ en kelstund med djuren i förväg, senast dagen före besöket. På husdjursgården finns också boden Retroaitta, där barnen får leka med leksaker från 1970-talet.

Den finska sommaren är full av överraskningar, även när det gäller vädret, så om det råkar regna rekommenderar restaurangchefen Rita ett besök på Megazone!

 

Megazone är ett futuristiskt laserspel som spelas inomhus och som passar nästan alla. Den rekommenderade åldersgränsen är 7 år, men även mindre barn klarar sig i spelet med en förälders hjälp. Spelområdet är en urban arena som är upplyst av UV-ljus. Öppna spel börjar varje halvtimme när spelkällaren Kisakellari är öppen, om inga privata spel är inbokade. I de öppna spelen går det lika bra att delta ensam som i grupp. Om du är ensam får du motståndare och spelkompisar bland de övriga deltagarna i spelet. För att ett spel ska bli av krävs det minst två deltagare.