Menu

Tapiola Garden och Naturcentrum Haltia

Finlands naturcentrum Haltia

Haltia är en helt nytt slags natur-, utställnings-, mötes- och evenemangcentrum, som samlar pärlorna i Finlands natur under ett tak i form av intressanta utställningar och modern träarkitektur.

Haltiabyggnaden har ritats av Rainer Mahlamäki och är inspirerarad av Kalevala-mytologin. Redan byggnaden i sig är en sevärdhet. Haltia inledde en ny era inom träbyggande för den är den första offentliga byggnaden i Finland som är byggd av träelement. Miljön har tagits i beaktande såväl i Haltias utrymmen som i dess verksamhet genom skicklig design och toppmoderna ekologiska lösningar.

I Haltia omges du av de fantastiska landskapen och den fina vandringsterrängen i Noux nationalpark och vid Noux Långträsk. I Restaurang Haltia serveras välsmakande luncher och caféprodukter varje dag. I Haltias naturbutik kan du köpa bland annat kartor och souvenirer, och vår kundtjänst står till tjänst med utflyktstips. Det är värt att besöka Haltia också för alla de avgiftsfria evenemangen.

Forststyrelsens naturtjänster ansvarar för verksamheten vid Finlands naturcentrum Haltia.

Välkommen och låt naturen beröra! >>

 

Förmån

Finland naturcentrum Haltia ger Original Sokos Hotel Tapiola Gardens kunder en förmån på 3 € från de normala inträdesbiljetterna. Du får biljetten till det nedsatta priset genom av visa Tapiola Gardens nyckelkort vid Haltias info.

Mera information om Haltia >>