Menu

Ta del av kulturen tillsammans med de lokala

– Många av dagens kunder strävar efter unika upplevelser och äventyrer med lokala människor på sina resor. Vi vill ge dem möjlighet att fördjupa sig i den lokala kulturen och därför har vi inlett samarbete med Doerz som erbjuder upplevelser enligt principerna för delningsekonomi, säger Henna Heinänen, hotellchef på Original Sokos Hotel Wiklund som öppnar vårvintern 2019.

 

Chokladtasting, barista-upplevelse och hantverksöl tillsammans med en branschamatör

– Det är en ökande trend att lokala privatpersoner erbjuder turister upplevelsetjänster. Allt fler vill "leva som lokalbefolkningen" på sina resor och verkligen få se stadens eller områdets sanna jag. De vill besöka platser som lokalbefolkningen gillar och samtala om livet med lokalbor, säger Tomi Virtanen, grundare av Doerz.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone och Original Sokos Hotel Wiklund som öppnar vårvintern 2019 i Åbo tillhandahåller några av de upplevelser som Doerz tagit fram. Bland flera olika upplevelsetjänster kan vi rekommendera till exempel chokladtasting, en barista-upplevelse och tasting av mikrobryggeriprodukter. Alla dessa tillhandahålls av lokala branschamatörer.

– I vårt Original Sokos Hotel-koncept betonas en lokal och genuin prägel, och på motsvarande sätt passar detta nya serviceutbud även vår nya representant i Solo-familjen utmärkt. Nu kan vi rekommendera våra kunder personlig service, högklassiga råvaror och kultur. Det är roligt att se vilket mottagande det finns för denna typ av tilläggsprodukter, tillägger Sanna Paloniemi, hotellchef på Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone som öppnar snart.

 

Vad är Doerz?

Doerz är finländsk plattform som erbjuder turisttjänster. Via plattformen kan privatpersoner som tillhandahåller tjänster för turister och lokalbor enkelt sälja sina tjänster på internet. För turister är Doerz ett forum där de enkelt hittar populär sysselsättning tillsammans med betrodda lokalbor.

Mer informationwww.doerz.com

 

Original Sokos Hotel Wiklund
Eerikinkatu 11, Turku

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Humalistonkatu 2, Turku