Menu

Sommarskoj för hela familjen i Vasa!

Vaakuna i Vasa erbjuder förmånlig övernattning för hela familjen. Hos oss hittar du många olika alternativ för en trevlig övernattning med barnen. Välkommen till Vasa och Vasanejden – hoppas vi ses!

Exempel på övernattningsalternativ:

Standardrum med extrasäng eller spjälsäng
Rymligt rum för två personer med utsikt mot torget eller innergården, och ett badrum med dusch eller badkar. Möjlighet till extrasäng för ett barn (säng med resårmadrass). Rummet har ingen minibar. I tre av rummen ingår spjälsäng som standard, och en sådan får även plats i de andra rummen.

Superior-rum med anslutning till ett standard-rum
Superior-rummet är rymligt, trivsamt och har utsikt antingen mot torget eller innergården. Dessutom är rummet utrustat med badrockar och tofflor samt vattenkokare och minibar. Vid behov ordnar vi extrasängar till barnen. Alternativen är antingen en extrasäng för ett barn eller en bäddsoffa för två barn. Superior-rummet kan omvandlas till ett combi-rum genom att öppna en dörr till ett anslutande dubbelrum med dubbelsäng på 160 cm. Detta är ett enastående alternativ för större familjer.

Combi-rummet bokas direkt på hotellet.  
Övrig utrustning i båda rumstyperna: hårtork, strykjärn och -bräda, parkettgolv, luftkonditionering, gratis wifi.

BRO Junior Suite - stora och snygga Junior Suite med utsikt över torget i hotellets 4:e våning. Två rum ger dig mera utrymme för inkvartering och vistelse. Det ena rummet har en dubbelsäng och det andra rummet har en hemtrevlig soffa, med möjlighet till en extra säng för barnen eller en vuxen.

BRO Junior Suite - stora och snygga Junior Suite med utsikt över torget i hotellets 4:e våning. Två rum ger dig mera utrymme för inkvartering och vistelse. Det ena rummet har en dubbelsäng och det andra rummet har en hemtrevlig soffa, med möjlighet till en extra säng för barnen eller en vuxen.

I Standard-rummen finns ingen minibar, men på våning 4 och 6 finns små låsbara kylskåp där man kan förvara egen matsäck vid behov. (Kylskåpen kan inte bokas i förväg, fråga mer i receptionen). I korridorerna på samma våningar finns även en mikrovågsugn.

Mer information och bokningar:

Reception tfn +358 20 780 88 00, e-post: vaakuna.vaasa@sokoshotels.fi
Försäljningstjänst tfn +358 20 780 88 50, e-post: sales.vaakunavaasa@sokoshotels.fi

Aktiviteter i Vasa

Badstränder, Tropiclandia, Zip Adventure Park och Hoplop
I Vasa finns flera badstränder nära centrumkärnan. Om det råkar bli kyligt ute är det alltid sommar på Tropiclandia. Alternativt kan ni bege er till äventyrsparken på Mejerigatan HopLop för att klättra och leka. För de sportintresserade rekommenderar vi SUP vid stranden på Sandö eller att klättra upp till trädtopparna i äventyrsparken  Zip Adventure Park.

PowerPark
I Österbotten, 78 km från Vasa, mitt bland sagolika slätter, hittar du Finlands största och mest speciella fritidscentrum PowerPark. 130 hektar glädje, fart, upplevelser och aktiviteter utan åldersgräns. Allt började med en framsynt och idérik man som hade en dröm. På drygt tio år har den blivit Finlands mest uppskattade fritidsdestination. En fantasivärld för lekfulla besökare i alla åldrar och storlekar.

Aava Kertun kotitila
Gården ligger på världsarvsområdet i byn Södra Vallgrund, 32 km utanför Vasa. På gården finns såväl traditionella som lite mer sällsynta husdjur. På Aava Kertun kotitila får du en avkopplande dag. Njut av landsbygden med en kopp kaffe eller genom att borsta eller sköta om djuren. 

Stundars
På en tidsresa som tar dig till en gammaldags by på landet i Stundars i Korsholm kan du uppleva livet i en traditionell by på landsbygden på 1900-talet. Stundars som ligger i Solf är ett av Finlands största museer och kulturcenter. På museiområdet finns ca 60 byggnader från byar i Korsholm och andra platser i Vasaregionen. Där finns staket, traditionella hus som fanns på landsbygden, till exempel lanthandel, skola, en traditionell bondgård och olika hantverksbodar. Du kan besöka Stundars året runt. Museet har olika teman varje år.

Museer
Mer information och öppettider: museer i Vasa

Ett av UNESCO:s världsarv
Vasa erbjuder många olika alternativ för familjesemestern. Naturvänner trivs i Korsholms skärgård. Härifrån kan man besöka UNESCO:s berömda världsarv Kvarkens skärgård som är Finlands enda naturarv. Den hisnande vackra rutten går igenom stadskärnan i Vasa över Finlands längsta bro, Replotbron, och via fantastiska skärgårdslandskap i Björköby till hamnen i Svedjehamn och världsarvet. Väl framme kan du klättra upp i utsiktstornet Saltkaret för att spana in den fantastiska havsutsikten och de unika moränformationerna.
Visit Vasas sommarbuss tar dig smidigt på en dagstur!

Skärgårdskryssningar
Jannes Saloon ligger i Granskär i Vasa skärgård. På sommaren kan du åka ut hit med egen eller chartrad båt, eller ta turistbåten m/s Tiira. Resan tar 20–35 minuter. M/s Tiira avgår från inre hamnen i Vasa. 

Wasaline
Wasaline erbjuder en smidig och vacker genväg över Kvarken. Resan från Vasa till Umeå är den kortaste havsrutten till Sverige och går igenom UNESCO:s vackra världsarv. Njut av den goda maten och den trevliga stämningen ombord. Under sommaren 2021 börjar nya färjan Aurora Botnia trafikera mellan Vasa och Umeå. 

Skatepark
En cirka 1 000 kvadratmeter stor skatepark av betong har byggts i Metvikens aktivitetspark på Vöråstans sida, i ändan av Storalånggatan norr om parkeringsområdet.

Sommarevenemang

Du hittar alla evenemangen här

TURISTINFORMATION Visit Vasa 
Köpcentrum Rewell, vån 2
tfn +358 40 159 8012, e-post visit.vaasa@visitvaasa.fi 

SOMMARINFO VASA på Salutorget 
Öppettider