Menu

S-gruppens hotell och restauranger välkomnar alla sommaranställda!

S-gruppen sysselsätter totalt cirka 15 000 sommaranställda. På Original Sokos Hotel Seurahuone i Nyslott har de första säsongsanställda redan inlett sitt arbete. Årets mest hektiska säsong ligger framför oss, så vi vill komma igång med orienteringen i god tid. Hotellet, liksom hela S-gruppen, välkomnar sina nya kollegor.

På Sokos Hotels, Radisson Blu Hotels och S-gruppens restauranger betjänar sommaranställda kunder såväl i hotellets reception som med hushållnings- och köks- och serveringsuppgifter. Det finns gott om arbete ända från Helsingfors till Levi.

"Vi är glada över varje nya medarbetare! Det är positivt att det finns intresse för vår bransch även efter den utmanande undantagsperioden. En del sommaranställda saknar fortfarande arbetslivserfarenhet, men är desto mer entusiastiska över att lära sig. Vi har alla någon gång befunnit oss i samma situation. Då var det viktigt att man togs väl hand om av kollegorna och att man blev vänligt bemött av kunderna", betonar Jaana Matikainen, direktör, SOK Styrenheten för rese- och hotellbranschen. 

 

"Det känns fint att hotell Seurahuone i år tar emot säsongshjälp med grekiska, ryska, ukrainska, engelska och spanska som modersmål", berättar skiftchef Ville Tunturila i Seurahuone i Nyslott. "För första gången har vi alla engelska som internt arbetsspråk."

"Orienteringen kräver lite ansträngning av vår ordinarie personal, men de nya medarbetarna är lika efterlängtade varje sommar! De ser på saker och ting med nya ögon medför fräscha synvinklar på hotell-restaurangens verksamhet. Vi lovar i gengäld att utbilda dem till toppresterande medarbetare. Juli är en hektisk säsong i Nyslott, så sommaranställda kommer att ha gott om arbetstimmar. Utöver uppmuntrande ledarskap får sommaranställda också tillgång till S-gruppens goda personalförmåner", lovar Tunturila.

 

Daniil Pastukhov som har flyttat till Nyslott från S:t Petersburg, hittades genom ett rekryteringsföretag. Han har nu två veckors sommaranställning på den berömda sommarterassen Muikkuterassi i Seurahuone bakom sig. Daniil, som har erfarenhet från restaurangbranschen, överraskades av den avslappnade stämningen i arbetsteamet och betjäningssättet. "Jag har jobbat på stora internationella hotell där arbetskulturen var mycket mer formell. Här får den egna personligheten synas och mina kollegor och kunder har varit oerhört vänliga."

Han berömmer även orienteringen. "Vi gick genast i början av anställningen igenom husets lokaler och seder, och provsmakade även alla rätter på menyn. Det gav mig säkerhet inför mina första arbetspass. Min enda utmaning är att lära mig lite finska så att jag kan betjäna kunderna på deras modersmål. Samt den pågående försäljningstävlingen av drycker, som jag gärna skulle vinna", skrattar Daniil. 

 

Välkomna alla sommaranställda – för att glädjas bland kollegor och lära er att glädja våra kunder!