Menu

Renoveringen i Idensalmi är klar!

Meddelande 6.7.2023

Renoveringen av Original Sokos Hotel Koljonvirta i Idensalmi är klar. En avkopplande och naturnära stämning utlovas. 

Original Sokos Hotel Koljonvirta i centrum av Idensalmi har genomgått en totalrenovering, och nu är den klar. Den stressfria hotellupplevelsen skapades genom samarbete mellan nordsavolaxiska proffs och en internationellt prisbelönad inredningsdesigner. Vid renoveringen fick hotellet 32 helt nya rum inredda i naturnära färger och material samt bastulokaler, en receptionsentré och en ny restaurangvärld. Handelslaget Osuuskauppa PeeÄssä har satsar 5,6 miljoner euro på förnyelsen av Koljonvirta.

För att möta trenden med stressfrihet vill personalen på hotell Koljonvirta erbjuda sina gäster en avkopplande och bekymmersfri vistelse, vilket även stöder staden Idensalmis mål att vara en stressneutral stad.

"Stämningen i vårt förnyade hotell är jordnära och mycket rogivande. Vi är ett hemtrevligt hotell i en liten stad där naturen finns nära. Till oss är det trevligt att komma efter en semester- eller arbetsdag för att vila ut och ladda batterierna. Mina egna favoritställen i det renoverade hotellet är den rogivande receptionsentrén och bastuavdelningen som doftar härligt av trä från Lunawood", säger hotelldirektör Tarja Jeskanen nöjt.

Hotell planerat enligt biofiliska principer

Både restaurangernas och hotellets inredning har i sin helhet designats av inredningsarkitekten Jaana Ekman på Visionary Design Partners Helsinki Oy i Helsingfors. Designbyrån belönades nyligen med internationella The Leading Design Awards i kategorin bästa fullservicekontor.

"Jag ville göra Original Sokos Hotel Koljonvirta till ett koncept för alla sinnen, där naturens välgörande effekt införlivas i lokalerna inomhus genom biofilisk design. Vi har använt oss av så många element som påminner om naturen som möjligt, till exempel gröninredning, trämöbler, tapeter med motiv av dimhöljda skogar och naturliga färgnyanser, till exempel ripvide. Dessutom behöver designen hålla över tid, och därför har vi enbart använt äkta material som åldras vackert", säger inredningsdesignern Jaana Ekman.

Samarbete med lokala proffs

Den naturnära inredningen har skapats i samarbete med lokala proffs. Trämaterialet i bastulokalerna kommer från Lunawoods fabriker i Idensalmi, ljudanläggningarna från Genelec i Idensalmi och fotografierna som hänger på väggarna i hotellrummen är tagna av den lokala fotografen Tuomo Lindfors. Även bygg-, el- och VVS-arbetena har gjorts med lokala krafter. 

Bland de renoverade rummen finns det rum av Standard- och Superior-kategori, rymliga familjerum och en elegant svit.

Den nya restaurangvärlden som öppnade i april 2023 med restaurangerna Rosso och Hesburger samt en uteservering med 50 platser ligger i gatuplanet i hotellet. Rossos ljusa, frodiga och rustika inredning bjuder in till glad samvaro, och det går även att ordna privata evenemang i lokalen. Målet är att Rosso ska ha öppet alla dagar året om.

I bastulokalerna får gästerna njuta av avkopplande bad och uppfriskande isduschar.

Utifrån feedback från gäster finns det nu såväl parkeringsplatser som laddstolpar på hotellgården.

Original Sokos Hotel Koljonvirta har 88 hotellrum, tre restauranger, trivsamma bastulokaler och ett mötesrum. Hotellet har Green Key-miljömärket som ett erkännande för sitt miljöarbete. De helt nya rummen är tillgängliga för gästerna från och med 6 juli 2023.

Handelslaget Osuuskauppa PeeÄssä som driver hotellet gör en jätteinvestering på 28 miljoner euro i utveckling av turismen i Norra Savolax under de kommande åren, och Original Sokos Hotel Koljonvirtas andel av detta är 5,6 miljoner euro.

"Hotellet har genomgått en enorm renovering. Jag tror att nya hotell Koljonvirta med sina restauranger och mötesmöjligheter kommer att stärka Idensalmi centrums och hela regionens livskraft", säger hotelldirektör Jeskanen. 

Renoveringen har gjorts av

Arkitektprojektering         Suunnitteluhuone Oy, Helsingfors

Inredningsdesign            Jaana Ekman, Visionary Design Partners Helsinki Oy

Byggentreprenad             Savon Laaturakennus Oy

Elentreprenad                  Sähkörami Oy

VVS-entreprenad            Ylä-Savon LVI Palvelu Oy

Hotelloperatör                  Osuuskauppa PeeÄssä

Mer information: Tarja Jeskanen, hotelldirektör, Original Sokos Hotel Koljonvirta, Idensalmi,tfn 044 719 7301, tarja.jeskanen@sok.fi

Original Sokos Hotel Koljonvirta erbjuder en naturnära och rogivande hotellupplevelse i centrum av Idensalmi i hjärtat av Övre Savolax. Det moderna savolaxiska hotellet har 88 rum, en bastuavdelning, tre restauranger, en stor uteservering och en möteslokal. Hotellet drivs av handelslaget Osuuskauppa PeeÄssä. Hotellet har miljömärket Green Key.

https://www.sokoshotels.fi/fi/iisalmi/sokos-hotel-koljonvirta