Menu

Renovering i Original Sokos Hotel Lappeessa börjar 1.11.2022

En omfattande renovering inleds den 1 november 2022 i huvuddelen av Original Sokos Hotel Lappee som omfattar 145/260 rum. Hotellverksamheten fortsätter under hela renoveringen med små avvikelser. De 115 rum som fortfarande är i bruk finns i andra byggnader än den där renoveringarna utförs.     
 
Alla hotellrum och hotellkorridorer i huvuddelen renoveras för att motsvara dagens behov och trender. Vi vill erbjuda våra kunder trevliga besök och upplevelser. Företaget Flock Oy från Helsingfors valdes till huvudplanerare av renoveringen och samarbetspartner i utformningen av koncept och arkitekten Anna Kyyhkynen är huvudplanerare för projektet. Inspirationen för hotellrummens inredning har hämtats från naturen nära hotellet; från skogen och Saimen. Naturen är den bärande inspirationskällan och ett element som ger kraft både till oss lokalbor och till våra gäster. 
 
Rumsteman Pihka och Paatti
"Koncepten för Original Sokos Hotel Lappee uppkom naturligt inspirerade av Södra Karelen och Villmanstrand. Fantastiskt sydkarelskt handarbete, äkthet, träindustrin och Saimen med sina ångbåtar fick vår fantasi att flöda. Det skapades två olika rumsteman, Paatti och Pihka. Med sina mörka nyanser avspeglar Paatti gammaldags ångbåtsstämning, medan det ljusa och harmoniska temat Pihka är en ode till hantverksskicklighet och trä som material", berättar Minna Varajärvi, projektledare vid Flock.
 
I inredningen av de nya hotellrummen deltar det anrika designföretaget Woodnotes Oy som har planerat och skapat unika möbler uttryckligen med tanke på dessa rum i Lappee.
 
Lokala aktörer genomför nästan allt byggande. Maalausliike Sami Ahtiainen Oy från Villmanstrand är huvudentreprenör för objektet. Original Sokos Hotel Lappee har Green Key-certifikat. Planeringen och det kommande byggandet styrs också i detta projekt av hållbarhet, vilket avspeglas i energieffektiviteten och valet av material och möbler.
 
Till följd av ombyggnaden får hotellet utöver Standard-rummen även rymliga familjerum, Superior-rum, en Svit och två tillgänglighetsanpassade rum. 
 
Ändringar i verksamheten medan renoveringen pågår
Endast det övre planet, våning -1, i hotellets parkeringshall (Brahenkatu 1) är tillgänglig för våra kunder under renoveringen. Fler parkeringsplatser och laddningsplatser för elbilar finns i Aimo-parkki i köpcentret IsoKristiina som ligger bredvid hotellet (Brahenkatu 5).
 
Till receptionen kommer man från Brahenkatu eller med Terveystalos hiss och via gången till köpcentret.
 
Från receptionen kommer man till hotellrummen dels yttre vägen (cirka 40 m till hissarna) och dels inre vägen med Terveystalos hiss. Hotellgäster kan ta sig till bastun, gymmet och frukosten inre vägen. Vi är tvungna att förkorta bastuns öppettider något (slutar kl. 21).  
 
Renoveringen orsakar inte egentligen några störande ljud, eftersom de hotellrum som är i bruk är belägna i andra byggnader, ovanför köpcentret. 
 
Vi beklagar de olägenheter som renoveringen orsakar våra kunder. Vi är dock mycket glada över att vi snart kan erbjuda våra kunder bättre kvalitet! 
 
Renoveringen blir klar den 17 april 2023.
 

Välkommen i april för att ta en titt på våra nya hotellrum!

 
Mer information: reception.lappee@sok.fi/010 762 1000