Menu
Original Sokos Hotel Wiklundille on myönnetty kestävän matkailun STF-merkki

Original Sokos Hotel Wiklund har beviljats STF-märket för hållbar turism

Original Sokos Hotel Wiklund har förbundit sig att främja hållbar turism och antagit Visit Finlands nationella principer för hållbar turism. Nu har S-gruppens samtliga hotell i Åbo beviljats märket.

– Hållbar turism är en viktig del av vår affärsverksamhet. Hållbarhet är en del av våra verksamhetssätt och vi har till exempel aktiverat återvinningen. Vi har en egen återvinningspunkt för gästerna. Till frukosten gör vi munkar, säsongens sylt och senap själva. Vi samarbetar med lokala aktörer, till exempel i VIP-produkterna använder vi handgjord choklad från joy4Food och ölsorten Löyly från mikrobryggeriet Mallassepät i Nådendal har fått en ny etikett med namnet på vår bastu, Wihta. Vi ordnar även julfest för Hjärtebarn, som är hotellets välgörenhetsobjekt, säger hotellchef Tarja Toivonen.

Personalens kompetens spelar en nyckelroll i utvecklingen av hållbar turism. Hållbarhet är ett verksamhetssätt och omfattar allt från små konkreta insatser och val i vardagen till större riktlinjer och beslut.

– STF är en naturlig fortsättning för vår verksamhet, eftersom vi alltsedan hotellet öppnade även har förbundit oss till Green Key. Elen på vårt hotell produceras till 100 % med förnybara energikällor, och vi har förbundit oss att minska matsvinnet till exempel med hjälp av tjänsten ResQ, säger Tarja Toivonen.

Sokos Hotels gäster har möjlighet att kompensera koldioxidavtrycket från sin övernattning och frukost. Hotellkedjan är den första inom sin bransch i Finland som erbjuder privatkunder möjlighet till klimatkompensation.

Original Sokos Hotel Wiklund har tidigare beviljats även Green Key-märket för hållbar turism.

 

Här kan du läsa mer om Visit Finlands STF-program.