Menu

Original Sokos Hotel Koljonvirta står inför stora renoveringsarbeten

I Original Sokos Hotel Koljonvirta, beläget i centrala Idensalmi, påbörjas ett omfattande renoveringsarbete den 25.9.2022. I samband med renoveringen, som väntas pågå i cirka ett år, renoveras hotellets samtliga utrymmen. En del av hotellet kommer helt att rivas, och ersättas med en ny fastighet som även kommer att inrymma restaurangvärlden Rosso & Hesburger med terrasser.

 

När renoveringen är klar i juni 2023 kommer Koljonvirta att vara ett modernt savoländskt hotell med blicken mot framtiden. "Vårt mål är att erbjuda en helhet som överträffar våra kunders förväntningar, en fräsch tolkning av ett hotell som uppskattas av affärsresenärer." Hotellet kommer att få 32 helt nya hotellrum, och även de nuvarande 56 rummen fräschas upp i slutet av renoveringen, berättar General Manager Tarja Jeskanen entusiastiskt.

 

Visionary Design Partners från Helsingfors står för hela interiören. "Hotellet ska bli en multisensorisk och lugnande upplevelse, som skapas med hjälp av naturmaterial, naturliga färgnyanser, gröna växter och hållbara möbler", lovar inredningsdesigner Jaana Ekman.

 

Vad innebär renoveringen för våra kunder?

Hotellets 50 rum som är belägna på Pohjolankatu kommer att betjäna kunderna tills den nya byggnaden står färdig (april 2023). Tyvärr kommer renoveringen även att orsaka buller i dessa rum under vardagar mellan kl. 07.30 och 17.00. De närliggande hotellen Break Sokos Hotel Tahko, Original Sokos Hotel Puijonsarvi i Kuopio och Original Sokos Hotel Valjus i Kajana betjänar under renoveringen även Koljonvirtas kunder som är känsliga för buller under dagtid.

 

Restaurang O'Nelly's serverar frukost och middag från kl. 16.00 till 21.00 till och med april 2023. Antalet parkeringsplatser på innergården minskar avsevärt och de gästbasturna tas ur bruk. Hotellet är inte tillgänglighetsanpassat under renoveringsarbetet.

 

Restaurangvärlden, receptionen med sina butiker och de nya fräscha bastuutrymmena öppnar till påsk 2023. Allt arbete ska vara klart i juni 2023. I det skedet kommer Original Sokos Hotel Koljonvirta att bestå av 88 rum med rogivande atmosfär, en bastuavdelning och en ny fin restaurangvärld med terrasser.

 

Suunnitteluhuone Oy från Helsingfors ansvarar för den arkitektoniska utformningen. Bygg-, el- och VVS-entreprenaderna utförs av savonländska företag. Hotelloperatören Osuuskauppa PeeÄssä investerar 14,5 miljoner euro i renoveringen av Koljonvirta. Förutom Koljonvirta kommer Original Sokos Hotel Puijonsarvi i Kuopio och Break Sokos Hotel Tahko att renoveras. Utvecklingsarbetet är en del av Osuuskauppa PeeÄssäs strategi, där man vill fungera som en tillväxtmotor för turistsektorn i Norra Savolax.

Mer information: General Manager Tarja Jeskanen, tfn 044 719 7301, tarja.jeskanen@sok.fi