Menu
saimenvikare, skydd, naturskydd, skyddsobjekt, välgörenhet, WWF, Finlands naturskyddsförbund, Original Sokos Hotel Lappee, Villmanstrand

Lappee skyddar saimenvikaren

För något år sedan funderade vi här på Lappee på vad som är mest karaktäristiskt för Villmanstrand. Vi fick fundera en bra stund. Ibland börjar man ta stora och viktiga saker för givna. Efter mycket funderande stod det dock helt klart att det är Saimen. Saimen är vår grej. Från vårt hotell är det endast cirka 500 meter till Saimens strand. Vi omfamnas av Saimen. 
 
Vi ville fördjupa denna relation och när det blev aktuellt att välja ett nytt välgörenhetsobjekt var svaret självklart:  saimenvikaren. 
 
Original Sokos Hotel Lappee stöder genom en årlig insats WWF:s arbete för att skydda saimenvikaren.
 
WWF har skyddat saimenvikaren sedan 1979. WWF tar fram fakta, finansierar forskning, hjälper saimenvikaren att överleva, påverkar beslut och ger miljöfostran. Tack vare skyddet har populationen av saimenvikare bevarats och ökat i Saimen.
 
 
Vi vill sprida information om detta ...
Som en hyllning till saimenvikaren har vi skapat ett Superior-rum med saimenvikaren som tema: "Lumi-kuutti". Det är rum 3005. I rummet finns en hjärtknipande söt bild av kuten Lumi som ligger och vilar på vårisen på Saimen. Bilden är tagen av Juha Taskinen, naturfotograf och -författare, dokumentärfilmare och förkämpe för saimenvikaren. 
 
Diskussion leder alltid framåt. På internet, YouTube och i böcker finns det intressant och även underhållande material om denna fråga. Vi rekommenderar starkt att du tar del av det! Även privatpersoner kan delta genom en överkomlig insats i skyddet av saimenvikaren till exempel via WWF eller Finlands naturskyddsförbund.
 
För finländarna är det en hederssak att rädda saimenvikaren från utrotning. Original Sokos Hotel har sina rötter djupt rotade i Finland och därför är detta en viktig fråga för oss.