06.02.2019

Jorma Uotinens hem i Kuopio

Den unika junior sviten i Jugend-byggnaden är designad av Jorma Uotinen, karismatiska artistiska direktören för Kuopio Dansfestivalen.

Under nästan tjugo år har vi haft äran att ha Jorma som vår gäst på rummet 357. Den här hörnlokalen är som ett hem för Jorma eftersom det där finns alla hans favoritelement: breda fönsterbrädor, rum med högt tak och utsikt över Snellmanparken.

I samband med sista rumsförnyelsen år 2017 inredde Jorma sitt "hem i Kuopio" i sin egen stil. Jorma har skapat en stilig svit i sina favoritfärger rent vitt, rött och svart. För att citera artisten själv: "Inte dåligt! Strömlinjeformat seglande och elegans utan överdrivelse!"

Enligt Jorma är det bästa med oss här i Puikkari personalen samt den väl sjudade morgongröten. Jormas hälsning hör du på vår Poikki Puikkarin –video här.

Det här året firar Kuopio Dansfestival sin 50 år gamla berättelse 12-18/6/2019. Jorma Uotinens 17-åriga period som artistisk direktör kulminerar i Au Revoir –galan, där vi säger farväl till en fantastisk tidsperiod, och välkomnar den nya artistiska direktören Riku Lehtopolku.