Menu
HelsingforsMission är Sokotel Oy:s samarbetspartner

HelsingforsMission är Sokotel Oy:s samarbetspartner

Sokotel Oy:s* hotell i huvudstadsregionen, Tammerfors, Åbo och Uleåborg gör ansvarsfulla insatser i frågor som ligger dem varmt om hjärtat i samarbete med lokala organisationer. Sokotel Oy stöder HelsingforsMissions verksamhet ekonomiskt och operativt samt genom att vara vänföretag till Kotivuori barnhem som drivs av HelsingforsMission. HelsingforsMission är en organisation inom socialsektorn vars verksamhet inkluderar seniorarbete, krisarbete för unga samt volontärarbete för barnfamiljer och specialgrupper.

*Sokotel Oy är SOK:s dotterbolag som bedriver turist- och restaurangverksamhet.

"Sokotel är vår långvariga huvudsamarbetspartner i vår kamp mot ensamhet. Med Sokotels stöd kan vi erbjuda rekreation och gemensamma stunder till stödpersonerna samt våra volontärer som jobbar med bland annat barn, unga och seniorer."
- Kristiina Backberg, kommunikationschef på HelsingforsMission

 

Solo Sokos Hotel Aleksanteri och Original Sokos Hotel Albert deltar i arbetet med att förhindra utslagning bland unga. I februari 2014 arrangerade hotellen hotellrumsauktioner där intäkterna oavkortat gick till HelsingforsMissions projekt Rädda generationen. Fler auktioner kommer att ordnas.

Original Sokos Hotel Presidentti har valt att stödja HelsingforsMissions verksamhetsområde Resonaari som är ett specialservicecenter inom musik för personer som inte har normal inlärningsförmåga.

"Resonaari har ett band med namnet Riskiryhmä där en grupp fantastiska kvinnor över 70 år spelar. Vi tillhandahåller lokaler för deras spelningar och konserter. Hotellets stamkunder kommer också att få besöka Resonaaris musikskola för att öka kännedomen om Resonaaris och HelsingforsMissions verksamhet."
- Juha Sundqvist, hotellchef på Original Sokos Hotel Presidentti

 

Original-hotellen Sokos Hotel Tapiola Garden och Sokos Hotel Vantaa samarbetar med ungdomar och Original Sokos Hotel Helsinki erbjuder rekreationsmöjligheter till stödpersoner som arbetar med ungdomar.

"Ungdomarna är en målgrupp som ligger oss varmt om hjärtat eftersom våra medarbetare också är relativt unga."
- Hannele Laurila, hotelldirektör på Original Sokos Hotel Helsinki.

 

Original Sokos Hotel Vantaa, Pasila och Vaakuna Helsinki stöder seniorer. Original Sokos Hotel Vaakuna har ordnat kvällsbingo för seniorer och deras stödpersoner i samarbete med HelsingforsMission. Original Sokos Hotel Pasila  i Böle ordnade en lunchträff med frågesport för seniorer och deras stödpersoner våren 2014. Personalen på Hotel Pasila bjöd också in barnhemsbarn till pepparkaksbak och lunch julen 2014.

"Vi får besök av många ensamma seniorer som behöver någon att prata med. Vi ville ordna en social lunchträff för att glädja seniorerna."
- Kati Jousimies, hotelldirektör på Original Sokos Hotel Pasila