Menu
Fransmanni-restaurangerna lär ut gott uppförande

Fransmanni-restaurangerna lär ut gott uppförande

Den fyra år långa kampanjen På menyn vett och etikett genomförs genom samarbete mellan Fransmanni-restaurangerna, Atria, Hartwall, Duni och Libris åren 2014–2015. Tapaseura ry:s ordförande Kaarina Suonperä är fadder för kampanjen.

Syftet med kampanjen är att betona betydelsen av gemensamma måltider för familjernas välbefinnande och göra eleverna i sjätte klass intresserade av matkulturen och gott bordsskick. Varje år väljer alla Fransmanni-restauranger ut en egen fadderklass där restaurangmedarbetarna fungerar som etikettcoacher. Skolorna kan använda häftet På menyn vett och etikett i undervisningen och det kan beställas via SubjectAid på subjectaid.fi

År 2014 delade Fransmanni-restaurangerna och samarbetspartnerna ut över 10 000 häften till skolorna.

 

"Det är roligt att kunna samarbeta med ungdomar. Fadderklassen har garanterat fått en ny dimension i skolvardagen och många oförglömliga upplevelser."
- Pasi Pekkanen, restaurangchef på Fransmanni i Kotka

"Mellan fraserna Smaklig måltid och Tack för maten hinner man diskutera vad man gjort under dagen, äta i lugn och ro och testa nya smaker. Gemensamma måltider är otroligt viktiga för familjemedlemmarnas välbefinnande."
- Kampanjens fadder Kaarina Suonperä, Ordförande för Tapaseura ry