Menu

Ett nytt hotell i Kuppis för Turun Osuuskauppa

Kuppis är ett av Åbos pendlingsområden som växer mest. Till följd av ett omfattande nybyggande är Kuppis ett populärt bostadsområde. Utvecklingen av området ingår i Åbo stads spetsprojekt, och den har en viktig roll när det gäller att öka Åbos attraktion och konkurrenskraft.

– Det har inte tidigare funnits något hotell i området. Original Sokos Hotel Kupittaa ska inte enbart tillgodose ägarkunders övernattningsbehov utan också i synnerhet övernattningsbehovet hos företag, högskolor, läroanstalter, sjukhus, forskningsinstitut och idrottsföreningar, berättar Mikko Eskelinen, avdelningschef med ansvar för rese-, hotell- och restaurangbranschen på Turun Osuuskauppa.

Hotellet är lättillgängligt eftersom järnvägen och motorvägen finns i omedelbar närhet. Det finns utmärkta förbindelser till kollektivtrafik och hotellet ligger bara på gångavstånd från Åbo centrum.

Fastigheten för det nya hotellet kommer att ägas av investeringsbolaget Rausanne Oy i Åbo.

 – Det är underbart att vara med och utveckla hotellutbudet i Åbo och Kuppisområdet. Läget är utmärkt för hotellet, säger Arto Puolimatka, vd för Rausanne Oy.

Huvudentreprenör är YIT Byggnads Ab och huvudprojekterare är Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

– Det är utmärkt att vi får färdigställa ett komplex av tre sammanhängande byggnader. Den moderna hotellbyggnaden kompletterar serviceutbudet i affärs- och kontorsbyggnaderna i området när den tredje fasen i byggprojektet Intelligate blir klar, kommenterar Jyrki Meri, enhetschef på YIT Byggnads Ab.

Den totala investeringen i projektet är över 30 miljoner euro.

Hotellet medför många olika tjänster

På den översta våningen byggs en urban uteservering, ett gym och en bastuavdelning. Dessa trivsamma lokaler kan också bokas av invånare i staden. I gatuplanet byggs Bistro Elli med långa öppettider samt entré- och receptionslokaler med direkt förbindelse till järnvägsstationen i Kuppis. Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy ansvarar för inredningsplaneringen på hotellet och Kudos Dsign Oy för planeringen av Bistro Elli och entrélokalerna.

 

Vid sidan av hotellprojektet i Kuppis genomför Turun Osuuskauppa även flera andra hotellprojekt i Åboregionen. Den fullständiga renoveringen av Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone blir klar i februari 2019 och utbyggnaden av Original Sokos Hotel City Börs i början av 2019. Dessutom planeras ett nytt hotell invid Radisson Blu Marina Palace. 

– Vi vill stöda den positiva strukturförändringen i sydvästra Finland och vara med och utveckla livskraften och attraktionen av Åboregionen – både som turistregion och som kongressregion, berättar Antti Sippola, vd för Turun Osuuskauppa.

 

Mer information:
Antti Sippola, vd för Turun Osuuskauppa, tfn 010 764 4001
Mikko Eskelinen, avdelningschef på Turun Osuuskauppa, tfn 010 764 5007
Arto Puolimatka, vd för Rausanne Oy, tfn 02 6516 6680
Jyrki Meri, enhetschef på YIT Byggnads Ab, tfn 050 390 1176TOK är ett handelslag som ägs av över 155 000 hushåll i Egentliga Finland. Turun Osuuskauppa har verksamhet inom dagligvaruhandel, specialvaruhandel och varuhushandel samt i trafikbutiker och rese-, hotell- och restaurangbranschen i 20 kommuner i Egentliga Finland. Handelslaget producerar tjänster och förmåner för sina ägarkundshushåll.