Hae varaus

hotel-logo

Nähtävyydet ja tekemistä

Kivaa tekemistä koko perheen kanssa Vaasassa!

Vaasan Original Sokos Hotel Vaakunan henkilökunta antaa mielellään vinkkejä Vaasan tapahtumista ja nähtävyyksistä.

Vaasassa pääset viettämään perhelomaa, joka sujuu kuin Strömsössä konsanaan! Vaasasta ja Vaasan seudulta löytyy koko perheelle mieluisaa tekemistä ympäri vuoden.

Hotellissa

Vastaanotosta löytyy kaappi täynnä lautapelejä, sarjakuvalehtiä ja kirjoja, joita saa lainata. Hotellin TV-kanavavalikoimasta löytyy Disney Channel ja Disney Junior. Myös Chrome Cast löytyy, eli omaa lemppariohjelmaa voi katso isolta ruudulta. Ravintola Rossossta löytyy lasten oma menu. Aikuisten ruokaillessa ravintola VENNissä, lapsille voi tilata ruokia Rosson lasten listalta.

Luonto & ulkoilu

Pienimmätkin luonnonystävät viihtyvät Merenkurkun saaristossa, joka on Suomen ainoa UNESCO:n luonnonperintökohde. Henkeä salpaavan kaunis ajoreitti kulkee suoraan Vaasan keskustasta Suomen pisimmän sillan, Raippaluodon sillan, kautta jatkaen upeiden saaristomaisemien läpi Björköbyhyn Svedjehamnin satamaan ja maailmanperintökohteeseen. Perillä voi kiivetä Saltkaret-näkötorniin tähystelemään upeita maisemia, jotka jaksavat ihastuttaa kaiken ikäisiä.

Aava Kertun Kotitilalla Södra Vallgrundissa eläinten ystävät pääsevät viettämään rennon päivän nauttien aidosta maalaismiljööstä kahvikupposen ääressä tai vaikka osallistuen eläinten harjaukseen ja hoitoon. Vierailulle tekemistä: alpakoiden kävelytystä, hevosajelua, talutusratsastusta, makkaranpaistoa nuotiolla. Räätälöi perheellesi sopiva ohjelma ja varaa yksityisvierailu Aava Kertun Kotitilalle.

Öjbergin ulkokuntoilukeskus on mukava retkikohde ympäri vuoden, grillikota makkaran paistoa varten löytyy. Öjbergetillä voi talvikaudella lasketella, hiihtää ja laskea pulkkamäkeä.

Kulttuuri

Aikamatkalla vanhanajan maalaiskylään Stundarsiin voi kokea, millaista elämä oli perinteisessä maalaiskylässä 1900-luvulla. Museon alueelta löytyy aitoja, perinteisiä maalaiskylään kuuluvia rakennuksia, kuten maalaiskauppa, koulu, perinteinen talonpoikaistalo sekä erilaisia käsityöläistupia. Vaasan museot järjestävät myös lapsille sopivia näyttelyitä.

Golf
Vaasan golf on 27-reikäinen golfkeskus, joka houkuttelee vieraspelaajia kokeilemaan taitojaan vaativissa metsäavauksissa.

Vaasan Golfin kenttä koostuu kolmesta 9-reiän kentästä: Sininen, Valkoinen ja Keltainen. Kenttiä pelataan vuoroviikoin erilaisina yhdistelminä. Green feellä voi pelata kaikki 27 reikää. Sininen ja Valkoinen ovat monipuolisia ja haastavia puisto- ja metsäkenttien yhdistelmiä, joissa varsinkin metsäväylät edellyttävät avauksissa todellista target-golfia. Keltainen on suunnittelultaan huomattavasti helpompi puistokenttä, jossa väylillä on reilusti tilaa ja korkeuseroja ei käytännössä ole ollenkaan.

Kentän pohja on satoja vuosia vanhaa merenpohjaa. Kentälle onkin jätetty suuri määrä kiviä ja siirtolohkareita, jotka toimivat luonnollisina esteinä puiden ohella. Kentän griineissä on myös reilusti muotoja, joten puttilinjoja kannattaa lukea huolellisesti. Lue lisää >>

Muut aktiviteetit

Vaasan keskustan tuntumasta löytyy useita leikkipuistoja. Esimerkiksi monipuolinen Laivapuisto on aina auki innokkaille leikkijöille ja liikkujille, Onkilahdesta löytyy myös skeittiparkki.
.
Tekemistä tarjoavat myös sisäleikkipuisto Hoplop sekä kiipeilykeskus Wasa Up ja kylpyläparatiisi Tropiclandia, jossa on rantakelit ympäri vuoden.

Edvininpolku

Söderfjärdenin meteoriihi

Bragegården

Lisää infoa nähtävyyksistä sekä aktiviteeteistä löytyy täältä

Tervetuloa Vaasaan viihtymään koko perheen voimin!