Hae varaus

hotel-logo

Näe ja koe Vaasassa

Nähtävyydet ja tekemistä Vaasassa

Original Sokos Hotel Royal Vaasan henkilökunta antaa mielellään vinkkejä Vaasan tapahtumista ja nähtävyyksistä.

Merenkurkun saaristo

Kaunis Merenkurkun saaristo on UNESCOn maailmanperintökohteita. Merenkurkku on Vaasan ja Uumajan välillä oleva Pohjanlahden kapein osa. Merenkurkun saaristossa on noin 5 600 saarta, joilta löytyy useita geologisia harvinaisuuksia.

Raippaluodon silta

Raippaluodon silta on Suomen pisin silta (1045m). Se yhdistää saariston mantereeseen ja korvaa aikaisemmin liikennöineet lautat. Silta palvelee päivittäin yli 2 000 :tta saariston asukasta ja tekee kulun harvinaislaatuiseen saaristoon mutkattomaksi myös kesäasukkaille ja muille vierailijoille.

Aaveiden Vaasa

Jos kaipaat jännitystä, tee kierros Aaveiden Vaasan kohteissa. Aavekartan reitti vie kaupungin vanhimpiin osiin, Vaasan historian legendojen äärelle. Aaveiden Vaasa -kierroksella voit tutustua kaupungin historiaan ja näihin legendoihin. Aaveita voi ilmestyä mitä odottamattomimmista paikoista, kuten hotelleista, kodeista ja museoista, mutta myös kauempaa Vaasaa ympäröivistä metsistä.

Aaveet

Nauti Vaasasta pyöräillen

Suuntaa pyörän ohjaustanko rantaa ja voit nauttia upeista puistomaisemista, kesällä voit pysähtyä hietasaaren hiekkarannalle ja pulahtaa raikkaisiin aaltoihin. 9 kilometrin päässä keskustasta sijaitsee monelle tuttu Strömsö. Pakkaa mukaan eväät, nauti piknik Strömsön rannalla tai huvilan puistossa.

Testaa kiipeilytaitosi

Kiipeily on Vaasassa kovaa valuuttaa ja sisäkiipeilykeskus WasaUp keskustan kupeessa on oiva paikka ympäri vuoden. Kesäkuukausina, Vaskiluodossa sijaitseva ZipAdventure parkissa, pääset testaamaan rajojasi luonnon keskellä.

Aava Kertun kotitila

Aava Kertun Kotitilalla Södra Vallgrundissa, eläinten ystävät pääsevät viettämään rennon päivän nauttien aidosta maalaismiljööstä kahvikupposen ääressä tai vaikka osallistuen eläinten harjaukseen ja hoitoon. Vierailulle tekemistä: alpakoiden kävelytystä, hevosajelua, talutusratsastusta, makkaranpaistoa nuotiolla. Räätälöi perheellesi sopiva ohjelma ja varaa yksityisvierailu Aava Kertun Kotitilalle.

Öjberget

Öjbergin ulkokuntoilukeskus on mukava retkikohde ympäri vuoden, grillikota makkaran paistoa varten löytyy. Öjbergetillä voi talvikaudella lasketella, hiihtää ja laskea pulkkamäkeä