Hae varaus

hotel-logo

Nähtävyydet ja tekemistä

Nähtävyydet ja tekemistä Turussa

Turku tarjoaa vierailijoilleen monenlaista nähtävää.

"Varför Paris, vi har ju Åbo"

Suomen vanhin kaupunki Turku, jonka perustamisvuotena pidetään vuotta 1229, sijaitsee Lounais-Suomessa Aurajoen kainalossa. Turku on taiteen, historian ja kulttuurin kaupunki. Suomen ensimmäinen pääkaupunki on historian kuluessa toiminut tärkeänä porttina länteen. Turku on edelleen merkittävä kaupallinen satamakaupunki, ja Turun satamasta on tiheä matkustajalauttaliikenne Maarianhaminaan sekä Tukholmaan.

Turun tapahtumat ja nähtävyydet houkuttelevat vuosittain paljon niin kotimaisia kuin ulkomaalaisiakin matkailijoita. Keskustaa halkova Aurajoki, arvokkaat kulttuurihistorialliset miljööt sekä Turun edustalla sijaitseva laaja ja luonnonkaunis Turun saaristo tekevät kaupungista ainutlaatuisen. Historialliset kohteet aina Turun linnasta Tuomiokirkkoon ovat kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Lähde muutaman kilometrin kävelyretkelle tai lainaa hotellistamme pyörä ja uppoudu Turun historiaan ja nykypäivään.

Poimimme henkilökunnaltamme ohittamattomat vierailuvinkit Suomen Pariisista

TURUN LINNA

Turun linnan historia ulottuu aina 1280-luvulle asti ja sen laaja, uusi näyttelykokonaisuus esittelee linnan historiaa puolustuslinnana, ylellisenä asuinpalatsina, hallinnon keskuksena, vankilana, varastona ja kasarmina aina tähän päivään asti. Linnan historia on monivaiheinen ja rikas koskettaen Suomen historiaa monin tavoin. Turun linna ei olekaan pelkästään turkulaisten ylpeydenaihe vaan yksi koko Suomen kansan identiteetin kulmakivistä. Kesäaikana tehdään opastettuja kierroksia päivittäin. Turun linna on kaksiosainen: päälinna sekä sitä ympäröivä esilinna. Linnanpuistoa koristaa puutarha, lehtipuut, vanhat, romanttiset hirsiaitat sekä kävelypolut. Tutustu lisää.

TUOMIOKIRKKO

Turun tuomiokirkko on Suomen kansallispyhäkkö. Neitsyt Marialle ja Suomen ensimmäiselle piispalle, Pyhälle Henrikille omistettu kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1300 ja sitä pidetään Suomen arvokkaimpana rakennushistoriallisena muistomerkkinä. Tuomiokirkkoon on vapaa pääsy, tuomiokirkkomuseoon on pieni sisäänpääsymaksu. Tutustu lisää.

KÄSITYÖLÄISMUSEO

Vuonna 1827 Turun palo aiheutti paljon tuhoa, mutta Luostarinmäki säästyi. Museossa teet aikamatkan 1800-luvun vähävaraisen kansanosan elämään. Museo esittelee esiteollisen ajan ammatteja ja eri käsityöalojen verstaita, joissa käsityöläiset työskentelevät kesällä päivittäin. Muista myös vierailla museokauppa Hantvärkkissä. Tutustu lisää.

ABOA VETUS & ARS NOVA

Vuonna 1995 toimintansa aloittanut historian ja nykytaiteen museo, jonka latinankielinen nimi tarkoittaa Vanhaa Turkua ja Uutta taidetta. Museon Aboa Vetus -puolella esitellään keskiaikaista Turkua. Näyttelyt on pystytetty museon kunnostustöiden yhteydessä aloitetuissa arkeologisissa kaivauksissa löydettyjen vanhojen kivirakennusten yhteyteen. Ars Nova -puoli puolestaan keskittyy nykytaiteeseen. Tutustu lisää.

TAIDEMUSEO

Varsinais-Suomen aluetaidemuseo on suomalaiseen taiteeseen keskittyvä museo Turun Puolalanmäellä. Museorakennuksen valmistui vuonna 1904 ja esillä olevan kokoelman painopisteitä ovat suomalainen kultakausi, turkulainen ja Turun alueella tehty kansallisesti merkittävä taide, suomalainen ja kansainvälinen surrealismi, pohjoismainen taide, taiteilijoiden omakuvat, pop-henkinen taide 1960-luvulta sekä nykytaide. Kokoelmaan kuuluu nykyisin n. 6500 teosta. Turun taidemuseon kokoelma on merkittävä osa kansallista kulttuuriperintöä ja museota voidaan pitää Suomen toisena kansallisgalleriana. Turun Taidemuseossa voit tutustua taidehistoriaan, ihailla kansallista kuvanveistoa tai sukeltaa keskelle nykytaidetta. Tutustu lisää.

WÄINÖ AALTOSEN MUSEO

Aurajoen itärannalla sijaitseva modernistinen museorakennus avattiin vuonna 1967 ja on tarjonnaltaan nykytaiteeseen painottunut taidemuseo. Perusnäyttelyn muodostaa Turun kaupungin taidekokoelma, noin 10 000 taideteosta ja lisäksi laaja valokuvakokoelma, jossa on noin 1,5 miljoonaa valokuvaa, mukaan lukien Suomen vanhin valokuva. Vaihtuvissa näyttelyissä museossa on esillä sekä kansainvälistä että kotimaista modernia taidetta. Tutustu lisää.

Löydä lisäinspiraatiota sekä parhaat ja ajankohtaiset vinkit osoitteesta: Visitturku.fi

TUTUSTU HOTELLIIN JA VARAA TÄSTÄ.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Humalistonkatu 2, Turku.