Hae varaus

hotel-logo

Nähtävyydet ja tekemistä

Nähtävyydet ja tekemistä Turussa

Suomen vanhin kaupunki Turku on taiteen, historian ja kulttuurin kaupunki. Täällä on näkemistä ja kokemista, olitpa sitten kiinnostunut kulttuurista, ulkoilma-aktiviteeteista tai vaikkapa hyvästä ruuasta ja shoppailusta.

Lähimatkailu on pop! Turussa riittää tekemistä koko perheelle. Kokosimme alle erilaisia mielenkiintoisia kohteita Turussa.

Seikkailupuisto Kupittaanpuistossa

Seikkailupuisto eli tuttavallisemmin Seikkis, on lasten ja perheiden kulttuurikeskus ja leikkipuisto, joka sijaitsee Kupittaanpuiston laidalla vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Seikkiksen eri leikkialueilla vierähtää helposti vaikka koko päivä! Seikkiksestä löytyy esimerkiksi puiston halki mutkitteleva joki sekä liikennekaupunki. Nämä kaikki tekevät puistosta ainutlaatuisen perhekohteen. Seikkailupuisto on aina avoinna ja sinne on vapaa pääsy. Seikkiksessä on myös monenlaisia tapahtumia (osa maksullisia). Tarkista ajankohtaiset tapahtumat täältä.

Kupittaanpuistosta löytyy lisäksi jäätelökioskeja, keilahalli, minigolfkenttä, lintulammikko sekä maauimala.

Kakolanmäki

Turussa riittää kansallismaisemia, ja yksi niistä on ilman muuta näkymä Aurajoelta vankien aiemmin asuttamalle Kakolanmäelle. Kakolanmäki on yksi Turun seitsemästä kukkulasta. Mäellä toimi vuoteen 2007 saakka Turun Keskusvankila. Museovirasto on määritellyt Kakolanmäen yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Vanhassa vankilanjohtajan talossa on kesäaikaan kahvila ja päärakennuksen alakerrassa on ravintola Kakolan ruusu.

Ruissalo

Ruissalon tammimetsät, 1800-luvun pitsihuvilat, Kansanpuisto, Ruisrock, Honkapirtin hernekeitto ja Kasvitieteellinen puutarha ovat tehneet saaresta maankuulun. Hyvät pyörätiet ja mukavat etäisyydet houkuttelevat polkupyöräilemään. Lisäksi luontopolkuja risteilee ympäri saarta. Rantakalliot, upea hiekkaranta ja ainutlaatuinen luonto peltoineen ja puutarhoineen saavat matkailijan rakastumaan Ruissaloon jo ensinäkemältä. Talviaikaan voi pulahtaa avannon virkistävään viileyteen. Kesäaikaan Ruissaloon pääsee kätevästi myös Fölin vesibussilla.

Saariston rengastie

Upea saaristomme on helposti saavutettavissa vaikkapa pyöräillen. Reitit rengastielle löydät täältä.

Turun Kauppahalli

Turun Kauppahalli pitää turkulaiset ruokaperinteet elossa – ja tuo kaupungin ruokakulttuuriin koko ajan uutta. Kauppahallista saat niin piknik-eväät kuin kotiin viemisetkin, oletpa sitten perinneherkkujen, luomun, lähiruoan tai kulinaaristen uutuuksien ystävä. Ostosten lomassa voit nauttia lounaan tai istuutua kahville. Suomen pienimmän Alkon ja parhaan leipomon myymälän löydät myös Kauppahallista.

Aurajoki

Aurajoki- ja sen ympäristö on turkulaisille hyvin tärkeä paikka. Jokirannasta nautitaan vuoden ympäri. 3.5 kilometrin reitti Turun Tuomiokirkolta Turun Linnalle tarjoaa hyvän kokonaiskuvan Turun historiasta ja nykypäivästä. Siltoja, historiaa, jokilaivoja, idyllisiä ravintoloita, baareja ja kahviloita.

Föri

Aurajoen yli seilaava Föri on Suomen ainoa kaupunkilautta. Sen kyydissä pääsee ilmaiseksi Turusta Åboon ja takaisin. Kahden minuutin matkan aikana pääset nauttimaan upeasta jokinäköalasta. Förin kyytiin pääset ympäri vuoden.

Historian havinaa

Turun palosta selvinnyt Luostarinmäen käsityöläismuseo vie sinut aikamatkalle satojen vuosien taakse. Ruohokattoisiin taloihin on sisustettu vanhan ajan käsityöläisten koteja ja verstaita. Kesäaikaan verstaissa työskentelee käsityöläisiä, jotta kävijöillä on mahdollisuus tutustua perinteisiin käsityöammatteihin. Luostarinmäeltä löytyy jopa oma postikonttori, sekä kaksi kauppaa. Tuliaisina kotiin voit viedä vaikka truuttiin pakattuja vanhan ajan makeisia.

Oletko koskaan miettinyt, millaista elämää entisaikojen linnoissa elettiin? Turun linnassa pysyvä näyttely valottaa linnan elämää, arkea ja juhlaa eri aikoina hoviväen ja palvelusväen näkökulmasta. Myös Ritarisali, pyöreän tornin vankilat tai tonttu-ukon aarrekammio saattaisi kiinnostaa.