Hae varaus

hotel-logo

Tarina

Tiesit sie tän? Original Sokos Hotel Seurahuoneen tarina

Tiesit sie tän? Original Sokos Hotel Seurahuoneen tarina savo-karjalan murteella

Tiesit sie tän?

Tulevaisuususkovainen kulukija kuvvaili Savonlinna-lehessä 1800-luvun lopulla Savonlinnoo Saimaan helemeksi, joka tarvihtoo kunnollisen seurahuoneen ja jokapäivä ilimestyvän sanomalehen. Seurahuone on ollu monessa eri kohassa Savonlinnan keskustoo, ennenku vuonna 1901 kaupunki piätti rakennuttoo hotellin Kauppatorin kuppeeseen, ja siinähä se töröttää vieläkii.

Alakuun lähettii Seurahuoneen ravintolalla ja juhlasalilla näyttämöineen. Majotusta ol tarjolla 17 matkustajahuoneessa ja 17 piharakennuksen kesähuoneessa. Kahen tulipalon jäläkeen ollaan piästy tähän nykyseen 85 huoneen ja 4 ravintolan miärään ku vuonna 1989 hotellin uuvempi osakii valamistu. Tään katon allahan on ollu Ossuuskaupan toimintoo jo heti sotien jäläkeen, vaikka Sokos Hotelli meistä tul vasta vuonna 2012.

Nykyäänkii ollaan kaupungin johtava yöpymis- ja kokkoontumispaikka iha Saimaan rannalla. Meijän erikoisuutena katolta löytyy mualimankuulu Muikkuterassi. Siellä voip syyvä, juuva tai vuan ihhailla sataman elämee. Hyvälä tuurilla niät norpannii. Jos piätä ruppee yläilimoissa huimoomaan, piäset Italian makumatkalle katutason ravintolassa.

Meillä suap lupsakkoo palaveluu meijän omalla murteella ja tänne kannattaa tulla kauempookii yöpymää ja ihhailemmaa meijän kaunista kaupunkii ja vaikka kahtomaan oopperoita keskiaikasen Olavinlinnan muurien sissään.