Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Nähtävyydet ja tekemistä

content-page-hero-image

Mitä täällä Porissa oikein voisi tehdä? Me Vaakunan 120 porilaista työntekijää olemme listanneet sinulle omia suosikkipaikkojamme, mitkä on hieno kokea.

Mitä täällä Porissa oikein voisi tehdä? Me Original Sokos Hotel Vaakunan 120 porilaista työntekijää olemme listanneet sinulle omia suosikkipaikkojamme, missä on kiva käydä ja mitkä on hieno kokea.

Reposaari

Reposaari on idyllinen kylä Porin Meri-Porissa. Puolentoista neliökilometrin kokoisella saarella asuu noin tuhat henkilöä. Reposaari tunnetaan paikallisten keskuudessa myös ruotsinkielisestä nimestä johdetulla lempinimellä Räpsöö.

Reposaaresta löytyy monia tutustumisen arvoisia kohteita; mm. Reposaaren Tuulipuisto, Reposaaren linnakepuisto sekä Reposaaren kirkko ja hautausmaa. Vuonna 1876 valmistunut Reposaaren kirkko on norjalaistyyppinen tunturikirkko, jonka sisältä löytyy mm. Felix Frangin maalaama alttaritaulu. Erikoisuutena voisi mainita, että kirkon puistossa sijaitsee Wäinö Aaltosen veistämä torpedovene S2:n muistomerkki.

Reposaaren kalasatama on Suomen suurin kalasatama ja koko Pohjanlahden suurin silakanpurkusatama.

Kirjurinluoto

Porilaisten rakastama Kirjurinluoto on Kokemäenjoen luoto, suorastaan paratiisi keskellä kaupunkia. Puistoalue on vanha, 1800-luvulta peräisin oleva englantilaistyylinen puisto. Sieltä löytyy myös kesäravintola, esiintymislava sekä uimaranta. Kesäisin luodolla järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten Pori Jazz sekä Porispere.

Lapsille "Kirvatsi" tarjoaa paljon hauskaa; Pelle Hermannin puistossa on paljon tekemistä eri-ikäisille, kesäisin siellä voi syöttää alpakoita sekä ajella polkuautoilla Liikennepuistossa. Pelle Hermannista löytyy myös Viksu Variksen kotipesä, ja Viksu vieraileekin kesäaikaan useita kertoja päivässä pesällään.

Kirjurissa voi harrastaa myös frisbeegolfia tai pienoisgolfia. Siellä toimii myös Kesäteatteri ja lisäksi sieltä löytyy kaupunginpuutarha ja Satakunnan vihertietokeskus.

Yyteri

Yyteri sijaitsee myös Porin Meri-Porissa. Yyteri tunnetaan myös samannimisestä hiekkarannastaan, joka on yksi Suomen pisimmistä. Rock-yhtye Rolling Stones esiintyi siellä 1965.

Yyterissä on kuuden kilometrin pituinen hiekkaranta ja Yyterin hiekkadyynit houkuttelevat matkailijoita ja kaupunkilaisia uimarannalle koko kesän. Yyterissä voi harrastaa monenlaista liikuntaa, muun muassa golfia, ratsastusta, rantalentopalloa ja surffausta. Yyterissä on yli 30 kilometriä retkeilyreittejä, luontopolkuja ja yli kymmenen lintutornia.

Yyterin hiekkarantojen läheisyydestä löytyy myös Suomessa ainutlaatuinen koiraranta.

Kallo

Kallo eli Mäntykallo on Porin Mäntyluodon edustalla sijaitseva kallioinen saari. Saarella sijaitsee Kallon majakka, ja saareen johtaa pengertie. Saarella toimii myös Suomen vanhin urheiluseura, vuonna 1856 perustettu Segelföreningen i Björneborg, sekä Porin merivartiosto ja luotsiasema. Upeaksi Kallon tekee meren läheisyys ja upeat kalliot. Kallon majakka ja sen kalliorannat ovat suosittuja retkikohteita varsinkin hurjien syysmyrskyjen aikaan.

Porin Tori

"Ko tulet Porrii su pannaa pärekorrii ja veretää pitki Pori torrii". Torilla kannattaa käydä herkuttelemassa Ojalan lihapiirakoilla tai Nakkilan nahkiaisilla. Tuliaisiksi voit ostaa kotiin viemisiksi porilaisen pärekorin.

Porin maauimala

Porin maauimala sijaitsee Isomäen kaupunginosassa. Upea arkkitehdin Yrjö Lindegrenin suunnittelema funkistyylinen maauimala on avattu vuonna 1957. Maauimalassa on kolme erikokoista allasta, hyppytorni sekä vesiliukumäki. Porin maauimalassa paistaa aina aurinko (paitsi sateella) Muista varata 1€ pukukaappia varten.

Juseliuksen mausoleumi

Juseliuksen mausoleumin rakennutti teollisuusmies Fritz Arthur Juselius edesmenneelle tyttärelleen vuonna 1903. Mausoleumin, joka edustaa uusgotiikan tyylisuuntaa, suunnitteli arkkitehti Josef Stenbäck. Akseli Gallen-Kallela suunnitteli rakennukseen taiteellisen pronssisen oven sekä kappelin sisäosiin freskomaalauksia, jotka sittemmin tuhoutuivat vuoden 1931 tulipalossa. Näistä osa on palautettu alkuperäiseen kuntoonsa Gallen-Kallelan pojan Jorma Gallen-Kallelan toimesta.

Leineperin ruukki

Leineperin eli Fredriksforsin Ruukki on perustettu Kullaanjoen Katokosken rannalle vuonna 1771.

Leineperi tunnetaan yhtenä Suomen parhaiten säilyneenä kulttuurihistoriallisena ruukkikylänä.

Tärkeimmät jäljellä olevat teollisuusrakennukset ovat masuuni ja kankipaja. Niiden lisäksi Leineperin merkittäviin rakennuksiin kuuluvat mm. ruukinkartano ja varastorakennukset. Leineperin kylästä löytyy lisäksi esimerkiksi kesäteatteri ja koulu. Tunnetuin Leineperistä kotoisin oleva henkilö on kylässä syntynyt painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi. Leineperin ruukki on Museoviraston luokittelema Valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.

Suppailu ja melonta Kokemäenjoella

Melamajavat vuokraavat edullisesti kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja. Sinulla ei tarvitse olla aikasempaa melontakokemusta, sillä saat paikan päältä tarvittaessa alkuopastuksen. Huomaathan kuitenkin, että vuokraus tapahtuu omalla vastuulla ja uimataito on välttämätön. Katso hinnat ja aukioloajat yllä olevasta linkistä.