Hae varaus

hotel-logo

Nähtävyydet ja tekemistä

Nähtävyydet ja tekemistä Oulussa - henkilökunta suosittelee!

Pohjolan pääkaupunki Oulu odottaa! Hotellissa hulmuamisen lisäksi kokosimme tähän vinkkejä loman viettoon Oulussa.

Kurkkaa Oulun alueen ajankohtaiset tapahtumat näistä kalentereista: Mun Oulu -ja Visit Oulu -tapahtumakalenterit.

Nallikari

Nallikarin kilometrin mittainen ranta on upea ympäri vuoden. Talvisin rannalle rakentuu Nallikarin Talvikylä. Nallikarin alueella on useampi ravintola, joissa herkutella.

Hailuoto ja lossimatka

Hailuoto on uniikki saari Oulun edustalla. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka, ja tämänkin saariretken kruunaa jännittävä lossimatka mantereelta.

Hailuoto on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan ja kansallismaisemastaan. Jääkauden jälkeisen maankohoamisen seurauksena saari alkoi syntyä vajaat 2000 vuotta sitten ja kasvaa edelleen noin yhden senttimetrin vuodessa. Hiekka, tuuli, meri ja ihmiset ovat muokanneet saaren nykymuotoonsa.

Hailuotoon pääsee bussilla numero 59 Oulun keskustasta. Saarella on monipuolisesti palveluita ympäri vuoden. Saarella voi liikkua itsenäisesti retkeilypoluilla, katsella nähtävyyksiä ja rantoja. Hailuodon läntisessä päässä Marjaniemessä on vanha majakka (1871), interaktiivinen luontonäyttely ja upeat rannat. Kniivilän museossa voi tutustua Hailuodon historiaan. Saari on bongaajien lintuparatiisi. Lintuja voi katsella lintutorneista, rannoilla ja metsissä. Talvisaikaan lauttamatka jäänmurtajalla on mahtava kokemus.

Koitelinkoski

Koiteli on ainutlaatuinen, lähes luonnontilainen koskialue Oulussa, Kiimingin kaupunginosassa, noin 25 kilometriä Oulun keskustasta Kuusamon suuntaan. Kosken kuohuissa voi meloa ja kalastaa, ja rantakallioilla voi pitää piknikkiä tai tulistella nuotiopaikoilla. Talvisaikaan retkeily onnistuu myös, ja Metsähallitus toimittaa kuivat puut Koitelin liiteriin.

Hupisaaret ja Ainolanpuisto

Ihan hotellimme lähellä on vehreä ja kaunis Hupisaarten alue ja Ainolanpuisto. Ihan kuin "sentral parkki" New Yorkissa, ihana paikka kaupunkilaisille ja vierailijoille päästä joenrantaan ja lähelle luontoa. Hupisaaret koostuu kymmenistä pienistä Oulujoen suiston saarista ja puistoista. Siellä on kauniita valkoisia puusiltoja purojen yllä ja romanttisia puiden lehvistöjen ympäröimiä polkuja. Hupisaarilta löytyy tilaa viettää piknikkiä, iso ja hieno leikkipuisto lapsille sekä viihtyisä kahvila puutarhan ympäröimänä. Alueelta löytyy myös Suomen pisin kalatie, josta pääsee katsomaan ikkunan läpi lohien nousua Oulujokeen. Talvisaikaan puisto on kuin Talven Ihmemaa.

Ainolanpuiston vieressä kohoaa Pohjois-Pohjanmaan museo. Sieltä löytyy mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä alueen historiasta.

Pyörällä baanalle

Oulu kuuluu Suomen pyöräilykaupunkien aatelistoon. Kaupungissa risteilee yli 600 kilometriä kevyen liikenteen väyliä, jotka vievät matkailijan kätevästi Oulun nähtävyyksien äärelle. Suuntaa pyörän ohjaustanko esimerkiksi Hietasaaren, Ainolanpuiston ja Linnansaaren läpi kulkevalle Merelliselle reitille.

Pyöräillä kannattaa vaikkapa Hietasaarille ja Nallikariin. Oululaiset polkevat pyörällä säällä kun säällä -myös -30 asteen pakkasessa. Meiltä vastaanostosta saa jopopyöriä ja kypärät lainaan, ja pyöräilykarttoja ja vinkkejä löytyy respalaisilta. Lisätietoja ja pyöräilykartat löydät täältä.

Elokuvateatterit

Oulusta löytyy ihanan tunnelmallinen yksityinen Elokuvateatteri Star, joka on toiminut Oulussa jo vuodesta 1938. Elokuvateatteri sijaitsee Tuirassa, jonne pääset kätevästi vaikka hotellimme lainapyörillä. Lisätietoa ja tarkemmat näytösajat löydät täältä.

Isompi ElokuvateatteriFinnkino Plaza sijaitsee aivan ydinkeskustassa, lisätietoa ja tarkemmat näytösajat löydät täältä.

Oulun teatteri

Oulun teatteri tarjoaa upeita kulttuurielämyksiä! Teatteri sijaitsee Oulun torin rannassa, aivan kävelymatkan päässä hotellilta. Ajankohtaisen ohjelmiston ja esitysajat löydät täältä.

Oulun taidemuseo

Oulun taidemuseossa pääsee ihailemaan taidetta vaihtuvien näyttelyiden muodossa.Tarkemmat tiedot ajankohtaisista näyttelyistä ja aukioloajat löydät täältä.

Kauppakeskus Valkea

Hotellin vieressä sijaitseva iso Kauppakeskus Valkea tarjoaa mahtavat shoppailumahdollisuudet hotellivierailemme. Valkeasta löytyy yli 50 liikettä ja usea erilainen ravintola. Tarkemmat tiedot liikkeistä, ravintoloista, aukioloajoista ja Kauppakeskuksen tapahtumista löydät täältä.