Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Historia

content-page-hero-image

Original Sokos Hotel Arina: Historia

Olemme olleet tässä samalla paikalla jo vuodesta 1938 asti. Milloin hotelli toiminta laajentui? Monta huonetta oli alkuperäisssä hotellissa? Monta huonetta meillä on nyt? Entä milloin ne legendaariset tanssit loppuikaan? Lukaise meidän mielenkiintoinen historia täältä.

Hotelli Arina rakennettiin vuonna 1938 Pakkahuoneenkadun, silloisen Pakkihuoneenkadun, ja Isokadun kulmaan.

Rakennukseen valmistui 5 kerrosta sekä kellarikerros. Piirustukset laadittiin SOK:n rakennustoimistossa ja vastaavana arkkitehtinä toimi Armas Lehtinen. Ensimmäinen kerros oli varattu Arinan myymälöille, toinen ravintolatoiminnoille, kolmas, neljäs ja viides kerros hotelli- ja asuinhuoneistoja varten. Hotellihuoneita oli alun perin 29. Hotelliin saatiin ensimmäisenä oululaisena hotellina vesiklosetti.

Hotellia on renoveerattu moneen otteeseen. Vuonna 1966 hotellitoimintaa laajennettiin muuttamalla osa asuinhuoneistoista hotellihuoneiksi ja hotelliin tehtiin mm. asiakassaunat. Vuoden 1979 remontin aikana huoneiden sisustus uudistettiin ja ne saivat omat WC – tilansa. Myös sängyt vaihdettiin, sillä vanhat olivat käyneet liian lyhyiksi ja vieraita ilahduttamaan huoneisiin hankittiin muhkeat laiskanlinnat. Radiot tulivat tällöin hotellihuoneisiin ja väritelevisiot vuotta myöhemmin. Hotellihuoneiden lukumäärä oli tuolloin 64. Samalla henkilökunnan sosiaalitilat uudistettiin.

Legendaarisia naistentansseja pidettiin aina vuoteen 2001 saakka, mihin samalla päättyi yksi aikakausi Sokos Hotel Arinan historiassa. Kahden vuoden mittavan remontin jälkeen jäljelle jäi nimi Sokos Hotel Arina, sekä suojelukohteena säilytetty funkistyylinen julkisivu Pakkahuoneenkadun ja Isokadun kulmauksessa. Täysin uudistettu hotelli avattiin 31.10.2003 juhlavin menoin. Uudessa hotellissa on nykyisin 260 hotellihuonetta, joista voi valita sopivimman matkan tarkoituksen mukaan. Myös ravintolatarjonta kasvoi, kun hotellin yhteyteen avattiin Rosson lisäksi Fransmanni ja Amarillo. Vuonna 2004 hotellin kortteliin rakennettiin 15 kokoustilaa, ja samalla ravintolamaailma kasvoi espanjalaishenkisellä ravintola Torerolla. Tarjontaa täydentämään saatiin myös Vanhan Paloaseman historiallinen kortteli vuonna 2009. Legendaarisen Letkunpuiston Piccolo - grillin paikalle avattiin keväällä 2014 upea kahvila - paviljonki Makia.

Tänä päivänä asiakkaita palvelee ainutlaatuinen ravintola- ja kokousmaailma hotellin välittömässä läheisyydessä. Fransmanni on muuttanut nimensä Frans&Camilleksi. Amarillo uudistui 2017. Ravintola Torero on mukava muisto meidän historiassa. Uusitut Ristorante Rossot löytyvät Oulun keskustasta sekä Kauppakeskus Zeppelinistä Kempeleestä. Kauppakeskus Valkea avattiin hotellin välittömään läheisyyteen vuonna 2016. Kauppakeskukseen saatiin 6 upeaa kokoustilaa sekä italialaistyylinen Bacaro Doppio -kahvila.

Vuodesta 1938 saakka Hotelli Arina on tarjonnut majoitusta ja ravintolapalveluita niin entisajan kulkukauppiaille ja reppureissureille, kuin nykypäivän liikemiehille ja hemmottelua hakeville vapaa-ajan matkustajille. Tarina jatkuu, tervetuloa tekemään historiaa!

Kuva: Pohjois-Pohjanmaan museo, Uuno Laukan kokoelma.