Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Loft House

content-page-hero-image

"Kätketty aarre" Lahden keskustassa – vastaavaa hotellimajoitusta ei löydy muualta Suomesta!

Lahden sykkivä sydän kätkee sisälleen aarteen, uniikin designhelmen, joka kulkee nimellä Loft House. Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone Loft House tarjoaa hotellimajoittujille hulppeat puitteet designhuoneineen, sisäpuutarhoineen ja loungealueineen.

Seurahuone Loft Housen upean yksityiskohtaiset huoneet sijaitsevat Sokos Lahden 3. kerroksessa. Ylellisyyttä huokuvat hotellihuoneet ovat ainutlaatuisia jopa koko Suomen mittapuulla tarkasteltuna.

– Loft House on tavaratalon ylimmässä kerroksessa ja muodoltaan normaalista hotellikerroksesta hyvin poikkeava. Moni voisi pitää tilaa haastavana, mutta me näimme sen mahdollisuutena tehdä jotain uutta – erikokoisia ja erilaisia hotellihuoneita. Kaksikerroksiset huoneet ovat ylellisyydessään Suomen mittakaavassa ainutlaatuisia, hotellijohtaja Marika Haavisto sanoo.

Seurahuone Loft Housen huoneet ovat avaria ja totuttua korkeampia. Osassa huoneista katto tulee vastaan vasta seitsemän metrin korkeudessa. Viidestäkymmenestä huoneesta 15 on kaksikerroksisia.

– Seurahuoneen Loft Housessa arki saa hetkeksi kultareunuksen ja on kokemus itsessään. Huoneet täyttävät vaativankin matkailijan haaveet jääden varmasti vieraansa muistiin ja sydämeen. Loft House on kätketty aarre, joka on piilossa Lahden keskustassa ja tulee ilahduttamaan asiakkaitaan vielä vuosikymmeniä, Haavisto hehkuttaa.

– Teemme myös yhteistyötä Sokos Lahden kanssa: Kun Seurahuoneelta varaa majoituksen, voi samalla varata ajan Sokoksen pukeutumisneuvontaan. Vieras täyttää etukäteen pienen kyselyn ja ammattitaitoinen pukeutumisneuvoja menee asiakkaan luokse hotellihuoneeseen vaatteiden kera, Haavisto vielä vinkkaa.

YLLÄTTÄVIÄ YKSITYISKOHTIA

Rustiikki, harmonia ja nykypäivä yhdistyvät kauniilla tavalla hotellihuoneissa. Tyylikkäässä sisustuksessa on käytetty runsaasti lämpimiä sävyjä, ja monesta paikasta voi bongata sisustusarkkitehti Jaakko Puron tavaramerkin: linnun. Kylpyhuoneiden puukomposiittikalusteet on valmistettu Suomen metsien puusta.

– Kotimainen yritys Woodio on tehnyt suurimman osan Loftin kylpyhuonekalusteista. Ne ovat sekä kauniita että ekologisia, kertoo Marika Haavisto.

Woodio on designorientoitunut materiaaliteknologiayritys, jonka tuotteiden hiilijalanjälki on verrattain pieni. Woodion kaikki tuotteet voi hävittää energiajätteenä niiden tultua elinkaarensa päähän.Muhkeat sängyt antavat yöpyjille makoisat yöunet, ja lisämukavuutta vierailuun tuovat huonekohtainen lämmitys ja jäähdytys sekä SMART-tv. Yksilöllisistä huoneista löytyy, huoneesta riippuen, esimerkiksi suomalaiseen sielunmaisemaan vahvasti kuuluva sauna, upean näkymän taivaalle avaava kattoikkuna, reilun kokoinen ja tyylikäs kylpyamme sekä viihtyisä terassi. Osasta huoneista avautuu suora näkymä Lahden pääkadulle tai vaihtoehtoisesti hotellin upeaan sisäpuutarhaan, joka kirkkaina päivinä suorastaan kylpee valossa valtavan kattoikkunan ansiosta.

– Meidän ihana sisäpuutarha on avara ja todella korkea. Sieltä löytyy muun muassa seinäkasveja ja vesielementti – ja voi täällä kuulla linnunlauluakin, Marika hymyilee.

– Loft Housessa istutkin puutarhaterassilla talvella, kesällä, sateella keskellä kaupunkia. Kaikista huoneista löytyy jotain yllättävää, voit muun muassa katsella Aleksanterinkadun hulinaa ovaalista ikkunasta samalla kirjaa lukien ja kahvia maistellen tai nauttia hetken unelmien kylpyhuoneen puuammeessa, Marika kuvaa.

Sisäpuutarhan ja viihtyisien huoneiden lisäksi hotellivieraat pääsevät nauttimaan kahden tilaussaunan lempeistä löylyistä ja Loftin loungen tunnelmallisesta kodikkuudesta.

– Loftin lounge on viihtyisä ja kodikas. Takka luo tilaan lämminhenkistä tunnelmaa ja, yhtenä yksityiskohtana mainittakoon, loungessa on makeat eläinkuosiset sohvat, Marika paljastaa.

LÄHIMAKUJA LAUTASELLE

Hotellilla on neljä upeaa ravintolaa: Trattoria, Bar & Bistro, Hämesali sekä uusimpana tulokkaana kierrätyskalustein sisustettu ravintola Kuja Street Food Lahti. Erityisesti Lahden Seurahuoneen herkullinen aamiainen on herättänyt ihastusta hotellivieraissa. Monipuolinen ja moneen makuun sopiva aamiaistarjoilu rakennetaan rakkaudella kaikkia vieraita ajatellen.

– Aamiaistarjoilumme kaikki tuotteet on kyltitetty, eli vieraamme tietävät, mitä on tarjolla. Tietenkin myös henkilökuntamme kertoo mielellään lisää aamiaisesta, kertoo ravintolapäällikkö Anne Kajaniemi.

Lahden Seurahuoneen ammattitaitoisten työntekijöiden kädenjälki näkyy selvästi aamiaispöydän tarjonnassa.

– Teemme paljon käsityötä. Osa leivoksista on leivottu täällä meillä, ja myös purkitetut vohvelitaikina-annokset, tuorepuuro ja munakokkelimassa tehdään meillä itse. Rikomme siis kananmunat itse – ja niitä muuten tarvitaan todella iso määrä, Kajaniemi naurahtaa.

Seurahuoneen aamiaisella pääsee nauttimaan monista lähiseudun herkuista. Esimerkiksi nakit ja naudan lavasta valmistettu suolaliha tulevat orimattilaiselta Maatila-Liha Meroselta. Pöydistä löytyy myös mm. heinolalaisen Pekan Leivän sämpylöitä, Vääksyn Myllyn hiutaleista valmistettua puuroa, hämeenkoskelaisen Tuloiselan marjatilan marjoja ja Fazerin Lahden tehtaan tuotteita.

– Pyrimme huomioimaan aamiaisellamme myös erityisruokavalioita. Meillä on esimerkiksi omat tarjoilupisteet gluteenittomille ja vegaanisille tuotteille, mainitsee Anne Kajaniemi.