Hae varaus

hotel-logo

Teatteripaketit Kuopiossa

Teatteripaketit Kuopiossa

Koe upea teatterimatka Kuopiossa!

Homma hoituu

Hervoton, hävytön ja hauska! Musikaali lajin riemullisimmasta päästä.

New York, 1959. Kaiken kokenut Broadway-tuottaja Max Bialystock on suurissa rahavaikeuksissa. Kirvelevien tappioiden jälkeen Max ja hänen kirjanpitäjänsä Leopold Bloom keksivät nerokkaan ja nopean rikastumiskeinon: tehdään takuuvarma floppi! Niillä ei ole tuotto-odotuksia ja ylijäänyt raha laitetaan omiin taskuihin.

Kaksikko päättää etsiä kaikkien aikojen mauttomimman käsikirjoituksen, joka ivaa tasapuolisesti kaikkia. He haalivat miljoonittain rahoitusta sekä palkkaavat täysin lahjattoman pääosan esittäjän ja ohjaajan. Ja sitten vain odottamaan murska-arvosteluja. Suunnitelma on aukoton... tai niin he ainakin luulevat.

Tarina perustuu Mel Brooksin kulttimainetta nauttivaan Oscar-palkittuun elokuvaan vuodelta 1967. Musikaali sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 2001 ja voitti huimat 12 Tony-palkintoa rikkoen siihenastisen ennätyksen, jota piti hallussaan Hello, Dolly. Huiman suosion saaneesta musikaalista tehtiin elokuva vuonna 2005. Nyt tämä hävyttömän hauska hitti-musikaali saapuu Kuopion kaupunginteatterin suurelle näyttämölle.

Rooleissa: Puntti Valtonen, Mikko Rantaniva, Mikko Paananen, Risto Korhonen, Atte Antikainen, Lotta Vaattovaara, Santeri Niskanen, Sari Happonen ja Lina Patrikainen

Kuva: Sampo Jaakkola

Ensi-ilta la 9.9.2023 klo 18 Minna-näyttämöllä.

Maalari - Juho Rissanen

Kantaesitys syntyjään kuopiolaisesta taidemaalari Juho Rissasesta (Ilkka Pentti) ja elämän kiperistä kierteistä.

Nilsiään rakennetaan 1900-luvun alussa uutta kirkkoa ja taidemaalari Juho Rissanen on kutsuttu maalaamaan sinne alttaritaulu. Mutta malleja maalaukseen ei niin vain löydy. Näytelmä ymmärtää taiteilijaansa ja kyläläisten kirjavaa joukkoa. Se ei tyydy tyypittelemään, vaan piirtää hienoja henkilökuvia lavan täydeltä. Kirkas ajattelu ja sydämensivistys auttavat pärjäämään kirjaviisaille, katsoja saa nauttia sanan säilästä. Toisaalla körttiväestön jyrkät asenteet vaikkapa alastomuuteen taiteessa tuovat maalarille alituisia ylimääräisiä haasteita.

Näytelmä löytää kuin vaivihkaa taiteilija-Juhon syvimmätkin kipupisteet, painin ulkoisen kuvan rakentamisessa ja oman salaisen, sisäisen myllerryksen. Se päästää katsojan hämmentävän lähelle sitä luomisen ja elämisen tuskaa, johon ei ansaittu arvostus ja työtilaukset tuoneet lohtua.

Tänä vuonna taidemaalari Juho Rissasen syntymästä tulee 150 vuotta. Kuopion kaupunginteatteri on rakentanut juhlavuoden ohjelmaa yhdessä Kuopion taidemuseon ja Kuopion korttelimuseon kanssa.

Rooleissa: Ilkka Pentti, Sohvi Roininen (vier.), Lotta Vaattovaara, Lina Patrikainen, Atte Antikainen, Santeri Niskanen, Ari-Kyösti Seppo, Katri-Maria Peltola ja Sari Happonen.

Ensi-ilta la 28.10.2023 klo 18 Minna-näyttämöllä

ORIGINAL SOKOS HOTEL PUIJONSARVI, KUOPIO

TEATTERIPAKETIT ASIAKASOMISTAJILLE JOPA -25%

Pa­ket­tiin si­säl­tyy:

  • Majoitus
  • Runsas buffetaamiainen
  • Kuopion kattojen yllä asiakassaunan ja kuntosalin käyttö
  • Teatteriliput

Va­rauk­set ja tie­dus­te­lut:

Ori­gi­nal Sokos Hotel Pui­jon­sar­vi, net­ti­si­vuil­tam­me tai puh. +358107629500 (Pu­he­lun hinta 010-al­kui­seen nu­me­roon 0,0835 €/puh. + 0,1209 €/min.), sales.​peeassa@​sok.​fi