Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Teatteripaketit Kuopiossa

content-page-hero-image

Teatteripaketit Kuopiossa

Koe upea teatterimatka Kuopiossa!

MOMO

On tullut aika hypätä seikkailuun!

Kuopion kaupunginteatterin ja Tanssiteatteri Minimin yhteistuotannossa sekoittuvat teatteri, tanssi, parkour ja taikuus. Tämä on nähtävä!

Kuvittele maailma, jossa kenelläkään ei ole aikaa. Ei aikaa ystäville, ei aikaa mielikuvitukselle eikä seikkailuille. Momolla on supervoima, se on kuuntelemisen taito. Totuus on, että hänellä on aikaa kuunnella ihmisten huolia, aikaa leikkiä ystäviensä kanssa, aikaa ihmetellä maailmaa vanhan kadunlakaisija Beppon kanssa ja unelmoida turistiopas Gigin kainalossa.

Elämä kulkisi hyvin omalla mallillaan, mutta kaupunkiin soluttautuvat Aikavarkaat, harmaat herrat. Nämä armottomat agentit huijaavat kaupunkilaiset säästämään aikaansa aikapankkiin, josta sen saisi myöhemmin korkojen kanssa takaisin. Ihmisten elämä muuttuu ankeaksi ja harmaaksi, mutta Aikavarkailla ei ole aikomustakaan antaa säästettyä aikaa takaisin.

Kaikkia huijataan, paitsi Momoa. Supervoimansa avulla hän saa selville Aikavarkaiden juonen. Rohkea Momo saa apua Mestari Horalta ja kilpikonna Kassiopeialta, ja yhdessä he käyvät taisteluun voittamattomalta tuntuvaa vihollista vastaan.

Momo perustuu Michael Enden romaaniin, jonka saksankielinen alkuteos julkaistiin jo vuonna 1973. Momosta on tehty lukemattomien näytelmäsovitusten lisäksi myös elokuvia. Michael Enden romaanin pohjalta tehty fantasiaelokuva Päättymätön tarina on monelle tuttu.

Rooleissa: Sari Harju, Atte Antikainen, Ari-Kyösti Seppo, Ilkka Pentti, Riina Björkbacka, Mikko Paananen, Sari Happonen, Katri-Maria Peltola ja Santeri Niskanen.

Tanssijat: Tanssiteatteri Minimi: Virva Torkko-Muñoz, Jasu Parviainen, Katja Mustonen, Aurora Suhonen ja Anniina Tammi.

Näytökset pe 2.2.2024 alkaen Minna-näyttämöllä

*******

Homma hoituu

Hervoton, hävytön ja hauska! Musikaali lajin riemullisimmasta päästä.

New York, 1959. Kaiken kokenut Broadway-tuottaja Max Bialystock on suurissa rahavaikeuksissa. Kirvelevien tappioiden jälkeen Max ja hänen kirjanpitäjänsä Leopold Bloom keksivät nerokkaan ja nopean rikastumiskeinon: tehdään takuuvarma floppi! Niillä ei ole tuotto-odotuksia ja ylijäänyt raha laitetaan omiin taskuihin.

Kaksikko päättää etsiä kaikkien aikojen mauttomimman käsikirjoituksen, joka ivaa tasapuolisesti kaikkia. He haalivat miljoonittain rahoitusta sekä palkkaavat täysin lahjattoman pääosan esittäjän ja ohjaajan. Ja sitten vain odottamaan murska-arvosteluja. Suunnitelma on aukoton... tai niin he ainakin luulevat.

Tarina perustuu Mel Brooksin kulttimainetta nauttivaan Oscar-palkittuun elokuvaan vuodelta 1967. Musikaali sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 2001 ja voitti huimat 12 Tony-palkintoa rikkoen siihenastisen ennätyksen, jota piti hallussaan Hello, Dolly. Huiman suosion saaneesta musikaalista tehtiin elokuva vuonna 2005. Nyt tämä hävyttömän hauska hitti-musikaali saapuu Kuopion kaupunginteatterin suurelle näyttämölle.

Rooleissa: Puntti Valtonen, Mikko Rantaniva, Mikko Paananen, Risto Korhonen, Atte Antikainen, Lotta Vaattovaara, Santeri Niskanen, Sari Happonen ja Lina Patrikainen

Kuva: Sampo Jaakkola

Ensi-ilta la 9.9.2023 klo 18 Minna-näyttämöllä.

*******

Maalari - Juho Rissanen

Kantaesitys syntyjään kuopiolaisesta taidemaalari Juho Rissasesta (Ilkka Pentti) ja elämän kiperistä kierteistä.

Nilsiään rakennetaan 1900-luvun alussa uutta kirkkoa ja taidemaalari Juho Rissanen on kutsuttu maalaamaan sinne alttaritaulu. Mutta malleja maalaukseen ei niin vain löydy. Näytelmä ymmärtää taiteilijaansa ja kyläläisten kirjavaa joukkoa. Se ei tyydy tyypittelemään, vaan piirtää hienoja henkilökuvia lavan täydeltä. Kirkas ajattelu ja sydämensivistys auttavat pärjäämään kirjaviisaille, katsoja saa nauttia sanan säilästä. Toisaalla körttiväestön jyrkät asenteet vaikkapa alastomuuteen taiteessa tuovat maalarille alituisia ylimääräisiä haasteita.

Näytelmä löytää kuin vaivihkaa taiteilija-Juhon syvimmätkin kipupisteet, painin ulkoisen kuvan rakentamisessa ja oman salaisen, sisäisen myllerryksen. Se päästää katsojan hämmentävän lähelle sitä luomisen ja elämisen tuskaa, johon ei ansaittu arvostus ja työtilaukset tuoneet lohtua.

Tänä vuonna taidemaalari Juho Rissasen syntymästä tulee 150 vuotta. Kuopion kaupunginteatteri on rakentanut juhlavuoden ohjelmaa yhdessä Kuopion taidemuseon ja Kuopion korttelimuseon kanssa.

Rooleissa: Ilkka Pentti, Sohvi Roininen (vier.), Lotta Vaattovaara, Lina Patrikainen, Atte Antikainen, Santeri Niskanen, Ari-Kyösti Seppo, Katri-Maria Peltola ja Sari Happonen.

Ensi-ilta la 28.10.2023 klo 18 Minna-näyttämöllä

*******

Veriveljet

Kaksi veljestä, jo vauvoina toisistaan erotetut. Arpaonni ei käy tasan, Mickey jää vähävaraisen äitinsä luo, Eddie saa kodin vauraan, lapsettoman pariskunnan luota.

Väkevä, antiikin tarinoiden kaltainen kohtalonomaisuus vie katsojan mukaansa hurjille kierroksille. Äidit yrittävät estää poikia milloinkaan tapaamasta toisiaan, mutta sepä ei ole heidän vallassaan. Miten hienon ja rakkaan ystävän pojat toisistaan saavatkaan! Miten riehakkaan iloista on löytää sielunsukulainen, veriveli!

Niin paljon iloa, huumoria, hulluja seikkailuja yhdessä! Ja mikä myrsky ja maanjäristys onkaan edessä, kun pojat rakastuvat samaan tyttöön. Mitä suurempaa ystävyyden aikaa onkaan eletty, sitä rajumpaa nyt on järkytys. Kuin tähtiin kirjoitettuna tarina vie kohti tragediaa.

Musikaali on ollut Lontoossa yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä, sitä on West Endin teattereissa esitetty yli 10.000 kertaa.

Kukaan ei kaipaa teatterissa hailakkuutta ja harmautta, niitä puskee arki niskaan joka tapauksessa. Veriveljet on suurten, syvien tunteiden musikaali. Haluamme tulla kosketetuiksi, elää mukana sekä villissä ilossa että syvässä draamassa.

Rooleissa: Katri-Maria Peltola / Johanna Jauhiainen (vier.), Mikko Rantaniva / Akseli Ferrand, Atte Antikainen, Oliver Kollberg (vier.), Mika Juusela, Lotta Vaattovaara, Ilkka Pentti, Santeri Helinheimo, Riina Björkbacka, Leea Lepistö, Sari Happonen ja Sari Harju.

Esityksissä mukana myös ensemble ja orkesteri.

Ensi-ilta Minna-näyttämöllä pe 6.9.2024

*******

ORIGINAL SOKOS HOTEL PUIJONSARVI, KUOPIO

TEATTERIPAKETIT ASIAKASOMISTAJILLE JOPA -25%

Pa­ket­tiin si­säl­tyy:

  • Majoitus
  • Runsas buffetaamiainen
  • Kuopion kattojen yllä asiakassaunan ja kuntosalin käyttö
  • Teatteriliput, teatterilippujen hinnat vaihtelevat teoksen mukaan. Kysythän lisää hotellimme myyntipalvelusta.

Va­rauk­set ja tie­dus­te­lut:

Ori­gi­nal Sokos Hotel Pui­jon­sar­vi, net­ti­si­vuil­tam­me tai puh. +358107629500 (pvm/mpm), sales.​peeassa@​sok.​fi