Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Nähtävyydet ja tekemistä

content-page-hero-image

Nähtävyydet ja tekemistä Kuopiossa

Olet lämpimästi tervetullut vieraaksemme Kallaveden rannalla sijaitsevaan Kuopioon, hyvän elämän pääkaupunkiin, joka tans­sii ja soi 365 päi­vää vuo­des­sa kau­niin vih­reän luon­non ja ai­to­jen im­meis­ten kes­kel­lä.

Täältä löydät parhaat paikat ja vinkit Kuopion valloittamiseen. Koe koko kehollasi kaupunki, jossa onnellisuus tulee aaltoina!

Kulttuuria ja elämyksiä moneen makuun

Kuo­pion to­ri
Mualiman napa eli the center of the universe on savolainen nähtävyys ja elämys, joka on koettava Kuopiossa käydessään. Mualiman napa löytyy vain viiden minuutin kävelymatkan päästä hotelliltamme. Torilta löydät kotiin tuliaisiksi niin paikalliset sesongin herkut, käsityöt kuin perinteisen Hanna Partasen kalakukonkin. Tutustu myös torin laidalta löytyvään Kauppahalliin. Halli on sijainnut nykyisellä paikallaan jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1902 asti. Mualiman navalle pystytetään myös vuosittain yksi Suomen kauneimmista joulutoreista.

Puijon Torni
Onnellisuuden huipulla Kuopion legendaarisella Puijolla aistit luonnon läheisyyden niin liikkumalla keskellä kaunista aarniometsää kuin katsellen Kuopion kauneutta tornin korkeudesta. Puijolla ympäri vuoden tarjolla elämyksellisiä ohjelmapalveluja sekä aktiviteetteja.

VB-valokuvakeskuksen idyllisessä puutalossa, hotellimme naapurissa valokuvaaja Victor Barsokevitschin (1863-1933) vanhassa ateljeessa vuodesta 1987 toiminut Suomen ensimmäinen alueellinen valokuvakeskus esittelee suomalaista ja kansainvälistä valokuvaa.

Kuopion taidemuseossa on kuvataiteen historia ja nykyhetki, tämän päivän ja tulevaisuuden ihmisille.

Kuopion korttelimuseossa voit tutustua vanhanajan elämään ja Minna Canthin salonkiin yhdentoista vanhan puutalon miljöössä.

Kuopion Musiikkikeskus kuuluu Suomen konsertti- ja kongressikeskusten eliittiin. Talo on myös maakunnan musiikkielämän sydän – Kuopion kaupunginorkesterin lisäksi talossa toimii kolme taidealan oppilaitosta.

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri ja se on tunnettu monipuolisesta, kotimaisesta ohjelmistostaan. Kauden ohjelmistot tulvivat hyvää draamaa sekä mitä mielenkiintoisempia vierailuja ja yhteistuotantoja. Teatterin ohjelmistossa on aina myös lapsille ja nuorille suunnattuja näytelmiä, jotka erityisesti hiihtolomien aikaan ilahduttavat myös matkailijoita.

Warppi virtuaalimaailmassa pääset virtuaalitodellisuuden monipuoliseen maailmaan – edes taivas ei ole rajana! Warppi käy niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin vanhuksillekin, sekä yksin, että yhdessä koettavaksi elämykseksi.

Ulkoaktiviteeteista pitävälle tarjolla on retkeilyä tai Kallaveden maisemista nauttimista lukuisien risteilyjen muodossa. Kuopiosta löytyy Suomen toisiksi suurin uimahalli ja jopa 32 yleistä uimarantaa. Kesällä Bellanrannan aktiviteetti- ja elämyskeskus tarjoaa monipuolista puuhaa kaikenikäisille. Puijon urheilulaaksossa voit liikua keskellä kauneinta luontoa vuoden ympäri. Upeita maastoreittejä löytyy valloitettavaksi ja talvisin hiihdeltäväksi jopa 600km verran.

Kuopion ja koko Savon alueen parhaat retkeilykohteet löytyvät tämän linkin » takaa.
Laajasti tietoa Kuopion harrasteista ja tapahtumista löydät myös klikkaamalla tästä »

Tapahtumia Kuopiossa 2024

Kuo­pion ta­pah­tu­mis­ta li­sä­tie­to­ja Kuo­pio-Tahko alu­een mat­kai­lusi­vuil­ta sekä suo­raan ta­pah­tu­mien si­vuil­ta.