Hae varaus

hotel-logo

Historia

Historia

Sokos Hotel Vaakunan peruskirja

Lokakuun 3. päivänä vuonna 1986 Mauno Koiviston ollessa Suomen Tasavallan presidenttinä, Kalevi Sorsan pääministerinä ja Eino Brofeldtin Kouvolan kaupunginjohtajana muurattiin tämän Kouvolan Sokos-hotellin peruskivi.

Hotellin tilavuudeksi tulee 21650 m³ ja kerrospinta-alaksi 6078 m². Neljään maanpäälliseen kerrokseen tulee monipuolisia, uudentyyppisiä ravintola- ja kabinettitiloja sekä 114 hotellihuonetta, joissa on yhteensä 228 vuodepaikkaa. Hotellin suunnittelussa on huomioitu niin liikemiehet kuin perhematkailijatkin. Uusi hotelli lisää Kouvolan, Kymen läänin pääkaupungin, hotellihuonepaikkoja puolella.

Hotellin rakennuttaja on vakuutusyhtiö Tapiolan hoidossa oleva Eläkekassa Elonvara. Hotellin urakoi Rakennusliike Juhani Pousi Oy. Pääsuunnittelijoina ovat Maunu Kitunen ja Risto Louhisola SOK:n kiinteistöosastolta. Hotellitoimintaa harjoittaa SOK:n tytäryhtiö Oy SOKOTERIA Ab.

Tämän peruskirjan ohella suljetaan rakennuksen runkoon sijoitettavaan kuparilieriöön SOK:n vuosikertomus, Kouvolassa ilmestyvät päivälehdet, Piccolon viimeisin numero, Kouvolan Sokos-hotellin piirustukset mikrofilmillä sekä nykyisin käytössä olevat Suomen Tasavallan metallirahat, yksi kappale kutakin.

Kouvolassa 3. lokakuuta 1986.

Nykyisin Original Sokos Hotel Vaakunan hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittaa Kymen Seudun Osuuskauppa. Hotellissa on 170 huonetta, upeat saunat, kokoustilat ja kuntosali.