Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Sustainable Travel Finland

content-page-hero-image

Sustainable Travel Finland

Sustainable Travel Finland -merkki Kotkan Seurahuoneelle

Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuone on saanut Sustainable Travel Finland -merkin, jonka myöntää Visit Finland. Tämä tunnustus on osoitus hotellin pitkäjänteisestä ja laadukkaasta työstä vastuullisen matkailun eteen.

Sustainable Travel Finland (STF) on Visit Finlandin hallinnoima kansallinen kestävän matkailun ohjelma. Se ottaa huomioon kattavasti vastuullisuuden eri osa-alueet, ekologisen, sosiokulttuurisen ja taloudellisen kestävyyden.

STF-merkki auttaa matkailijoita tunnistamaan kohteet, jossa vastuullinen toiminta otetaan vakavasti. Se myönnetään vain Sustainable Travel Finland -ohjelman läpikäyneille ja merkin saaneita kohteita myös arvioidaan säännöllisesti. Seurahuoneen merkki on voimassa 28.2.2025 asti.

- Sustainable Travel Finland -merkki on konkreettinen osoitus siitä, että Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuone on sitoutunut vastuulliseen toimintaan ja tekee konkreettisia kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä. Vastuullisuus ei ole trendi, vaan ainoa oikea toimintatapa. Matkustajat ja matkanjärjestäjät odottavat, että yritykset huolehtivat toimintansa olevan kestävän kehityksen periaatteiden mukaista, Business Finlandiin kuuluvan Visit Finlandin vastuullisen matkailun asiantuntija Hanna Muoniovaara kertoo.

Myönnetty merkki on upea saavutus ja tunnustus hotellin pitkäjänteiselle vastuullisuustyölle. Seurahuone on jo vuosia ollut maailman johtavan matkailualan ympäristömerkin, Green Keyn, sertifioitua kohde. Hotellissa kiinnitetään huomiota mm. energian ja veden säästöön, jätehuollon käytäntöihin sekä ruokahävikin minimoimiseen. Toiminnassa suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja kestävästi tuotettua ruokaa. Kehittämistyö näkyy myös henkilöstön korkeana vastuullisuusosaamisena.

Kymenlaaksossa Sustainable Travel Finland -merkin on nyt saavuttanut viisi majoitus- tai matkailukohdetta. Sustainable Travel Finland-merkki on hieno saavutus osana esimerkillistä ja tavoitteellista vastuullisuustyötä, jolla on myönteisiä vaikutuksia myös matkailualueemme imagoon. Haluammekin rohkaista kaikkia Kymenlaakson matkailutoimijoita kehittämään toimintaansa, sillä olemme sitoutuneita edistämään kestävää matkailua maakunnassamme. Matkailuyritysten tueksi on luotu esimerkiksi maksuton Kymenlaakson kestävän matkailun pelikirja, jonka avulla pääsee alkuun, toteavat Visit Kotka-Haminan matkailujohtaja Ekaterina Miettinen ja Kouvolan kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Kirsi Vainio.