Hae varaus

hotel-logo

Lasten kanssa Kotkassa

Lasten kanssa Kotkassa

Vinkkejä lapsiperheille.

Vastaanotostamme voi lainata käyttöön lautapelejä ja kirjoja.

Hotellissamme ei ole erikseen lapsille leikkihuonetta, Pasaatin Kauppakeskuksesta löytyy lapsille leikkipaikka Pikkupoukama, katso lisää täältä. Pasaatin Kauppakeskukseen on matkaa hotellistamme noin 300 metriä.

Hotellistamme löytyy yhteensä kolme ravintolaa Frans & Rosalie -bistro, Amarillo sekä VENN. Lapsille omat ruokalistat löytyy Frans & Rosalie -bistron ja Amarillon puolelta. Tämän lisäksi hotellimme 2. kerroksesta löytyy mikroaaltouuni, jota asiakkaat voivat käyttää majoituksen aikana.

Tässä lisäksi alla muutamia koko perheen menovinkkejä Kotkan seudulla:

Leikkipuistot

Kotkan keskustasta löytyy lapsille muutamia eri leikkipuistoja, jotka ovat hotellistammekin kävelymatkan päässä. Hyviä leikkipuistoja ovat muun muassa Sibeliuspuiston, Isopuiston, Museokadun, Mansikkalahden ja Katariinan Meripuiston leikkipaikat. Näillä leikkipaikoilla lapsilla on mahdollisuus leikkiä hiekkalaatikoilla, laskea liukumäissä ja päästä keinumaan.

Merikeskus Vellamo

Merikeskus Vellamo on nähtävyys itsessään jo ulkomuotonsa vuoksi, sillä se on tehty muistuttamaan jättiläismäistä aaltoa. Vellamon seinien sisältä löytyy Suomen Merimuseo, Kymenlaakson museo ja erilaisia vaihtuvia näyttelyitä, eli mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa riittää koko perheelle. Vellamoon voi kätevästi ostaa liput suoraan vastaanotostamme majoittumisen aikana, ja se sijaitsee Kotkan kantasatamassa, noin kilometrin päässä hotellistamme.

Akvaariotalo Maretarium

Kotkan Maretarium on suomalaisten kalojen akvaariotalo, ja kohde onkin yleensä etenkin pienempien lasten keskuudessa suosittu. Luonnonmukaisessa akvaariossa voi nähdä yli 60 kala- sekä pieneläinlajia. Maretariumissa akvaarion lisäksi on Meriteatteri, luontokuvanäyttelyitä, meriaiheinen matkamuistomyymälä, kahvila Meri Cafe Kristina sekä toimisto- ja luontokoulutilat. Maretarium sijaitsee meren rannalla Kotkan Sapokassa noin 700 m päässä hotellistamme, ja vastaanotostamme myydään lippuja ympäri vuoden hotellimme asukkaille.

Sapokan Vesipuisto

Sapokan Vesipuisto on Suomen palkituin puisto, jossa nähtävää riittää kaikenikäisille. Sapokan vallitsevin elementti on vesi, josta näkyvin merkki on melkein 20-metriä korkea vesiputous. Vesiputouksen lisäksi puistoa ympäröi merialue sekä pienet purot ja lammikot. Keväisin puisto heräilee eloon talven jälkeen erilaisten kukka- ja kasvi-istutusten avulla, jotka kukkivat pitkälle syksyyn. Sapokan Vesipuisto on vierailun arvoinen kohde myös iltahämärän aikaan, jolloin puiston valaistus pääsee oikeuksiinsa. Sapokan Vesipuisto on noin kilometrin päässä hotellistamme.

Katariinan Meripuisto

Katariinan Meripuisto on Kotkan uusimpia puistoja, jota on kehitetty lähivuosien aikana paljon. Puisto on rakennettu vanhan öljysataman paikalle Kotkan keskustan eteläisimpään niemenkärkeen. Puistosta löytyy useampia piknikpöytiä, ulkoliikunta-alue, lentopallokenttä ja muutama lasten leikkipaikka. Hotelliltamme matkaa kertyy hieman yli kaksi kilometriä eli puisto sijaitsee kävelymatkan päässä Kotkan ydinkeskustasta.

Langinkosken keisarillinen kalastusmajamuseo ja sen ympärillä oleva luonto

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja on historiallinen kohde Kotkan keskustan läheisyydessä. Kyseinen paikka on tunnettu Venäjän keisari Aleksanteri III kesäpaikkana 1800-luvun lopulla, joka tänä päivänä toimii museona. Kalastusmajan lisäksi alueen luonto on tutustumisen arvoinen sen pauhaavan kosken, kallion ja metsäpolkujen vuoksi. Langinkoskelle hotelliltamme pääsee helposti joko autolla tai pyörällä, matkaa kertyy noin kuusi kilometriä.

Jokipuisto

Jokipuisto sijaitsee Kotkan toisessa kaupunginosassa Karhulassa, ja se otettiin yleisökäyttöön vuonna 2013. Puisto on osa 2,5 kilometriä pitkää Jokirantaa, jonka rantakaistale on pääasiassa jätetty luonnontilaan. Jokipuisto muodostuu erilaisista graniittimuureista, lummelammista ja näyttävistä istutuksista. Hotelliltamme Karhulan Jokipuistoon on hieman alle yhdeksän kilometriä.

Valkmusan kansallispuisto, Pyhtää

Valkmusan kansallispuisto sijaitsee hieman kauempana Kotkasta, hotelliltamme matkaa tulee hieman alle 30 kilometriä. Kuitenkin kansallispuisto on helposti saavutettavissa autolla, ja myös tämän matkan arvoinen. Valkmusalla pääsee näkemään Etelä-Suomelle hyvin poikkeuksellista suoluontoa, josta tykkäävät myös erilaiset lintu- ja perhoslajit. Kansallispuistoa kiertää 2,5 kilometriä pitkät pitkospuut, joten liikkuminen alueella on helppoa.