Hae varaus

hotel-logo

Nähtävyydet ja tekemistä

Nähtävyydet ja tekemistä Kajaanissa

Nähtävyydet ja tekemistä Kajaanissa

Taidekatu Toivo- taidetapahtumakonsepti on kehitetty elävöittämään Kajaanin kaupunki keskustaa.
Matkailijalle Taidekatu Toivo tarjoaa mutkattoman, 24 h auki olevan mahdollisuuden tutustua peräti sata metriä pitkään katugalleriaan.

Katugalleria Toivo löytyy osoitteesta Kauppakatu 21, vain 200 metrin päässä hotelliltamme.

Kannattaa käydä tutustumassa!


HÖYRYLAIVA S/S KOUTA

Suomen pohjoisin sisävesihöyrylaiva S/S Kouta risteilee kauniilla Oulujärvellä. S/S Kouta risteilee kesäisin Kajaaninjokea pitkin Eino Leinoa sekä Elias Lönnrotia innoittaneiden maisemien ohi kohti Paltaniemeä sekä kauniille Ärjänsaarelle, joka tunnetaan pitkistä vaaleista hiekkarannoistaan. S/S Koudan risteilyt lähtevät Kalkkisillalta aivan hotellin kulmilta vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä.

Lue lisää täältä

OPASKIERROKSET

Tule tutustumaan Kajaanin monipuoliseen kulttuuriin ja historiaan Kajaanin kaupunkioppaiden tekemien opaskierrosten merkeissä. Kierroksella tutustutaan mm. 1600-luvulla rakennettuun, mutta 1700-luvulla tuhottuun Kajaanin linnan raunioihin sekä maailman ainoaan toimivaan tervakanavaan linnanraunioiden kupeessa.

Kajaanin Matkailuoppaat ry

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI

Kajaanin kaupunginteatteri luetaan maamme kiinnostavimpiin teattereihin. Teatteri tekee taiteellisesti kunnianhimoisia ja katsojaa puhuttelevia esityksiä. Myös harrastajateatterit tuottavat monipuolisia kesäteattereita katsojien iloksi!

Kajaanin kaupuginteatteri

RUNOVIIKKO

Kajaanin Runoviikko on Veikko Sinisalon perustama, Suomen vanhin lausuntataiteen festivaali. Kajaanin Runoviikko järjestetään Eino Leinon hengessä vuosittain ja alun perin festivaali on tunnettu nimellä Sana ja sävel. Tapahtumaa on vietetty vuodesta 1976 runon ja suven päivän (6.7.) aikoihin. Kajaanin Runoviikko oli Finland Festivalsin vuoden 2007 festivaali.

Lue lisää Kajaanin Runoviikon sivuilta

MUSEOT

Kajaanissa toimii Kainuun Museo sekä Kajaanin Taidemuseo. Kainuun Museo on Kainuun alueen maakuntamuseo, jonka perusnäyttely esittelee Kainuun historiaa ja kulttuuria esihistoriasta 1900-luvun puoliväliin asti. Yläkerrassa sekä alakerran pienessä galleriahuoneessa on vaihtuvien näyttelyiden tilat. Kajaanin Taidemuseossa tarjotaan vuosittain tasokas kattaus niin kansallisesti, kuin kansainvälisestikin kiinnostavaa nykytaidetta. Molempiin museoihin on ilmainen pääsy.

Kainuun Museo

Kajaanin taidemuseo