Hae varaus

hotel-logo

Historia

Historia

Hotelli Kimmelillä on ollut suuri merkitys yhtenä Pohjois-Karjalan matkailun vetonauloista.

PKO osti Matti Hallmanilta Pielisjoen itärannalta sijainneen vanhan Hallmanin myllytontin suunnittelemaansa hotellia varten. Rakennuksen piirsi arkkitehti Pauli Lehtinen, sen rakennuttamistöitä johti Martti Peippo SOK:n kiinteistö-osastolta ja hotellin urakoi joensuulainen Jouni Puhakka. Rivakassa tahdissa urakoitu hotelli-ravintola valmistui ja se ristittiin Kimmeliksi. Nimi viittaa sen edessä vuolaana virtaavan Pielisjoen veden kimalteluun auringon valossa. Rakennus sisustuksineen oli tyylikäs ja herätti ansaittua ihastusta.

Hotelli valmistui vuonna 1977, jolloin se oli 100 huoneen suuruinen. Kimmelin juhlallisia avajaisia vietettiin 20.4.1977 ja niihin osallistui monia arvovieraita mm. presidentti Urho Kekkonen. Kaikille kutsuvieraille oli varattu muistoksi avajaisista pieni 8-kulmainen drinkkilasi, jonka malli oli otettu ravintolan tanssisalin pohjakuviosta. Kimmelin vauhdikas yökerho kutsui sekä kokousväkeä että lähiseudun kansaa viihtymään yömyöhään asti. Sokos Hotels - ketjun toteuttamat kuubalaisryhmien värikkäät sambakarnevaalit saapuivat Kimmeliin 1980-luvun lopulla.

Kimmelin toinen rakennusvaihe oli vuonna 1987, jolloin hotelliin tuli huoneita lisää 130 kappaletta. Vuoteen 2020 saakka hotellissa oli yhteensä 230 huonetta. Hotellin ravintoloina toimi ruokaravintola Fransmanni, tilausravintola Riverside ja lämminhenkinen Pub Virta.

Joulukuussa 2020 oli aika sulkea ovet ja aloittaa Kimmelin historian kolmas rakennusvaihe. Hotelliin rakennettiin uusi nykykarjalaista luksusta huokuva näköalasviitti sekä useita Superior-huoneita. Myös ravintolat sekä kokous- ja tapahtumatilat laitettiin uusiksi. Uudistuksen ensimmäinen vaihe valmistui 30.7.2021 ja kokonaisuudessaan uudistunut Hotelli Kimmel valmistui syksyllä 2021.

Kun hotellin huoneet ja yleiset tilat oltiin saatu valmiiksi, oli aika siirtyä saunaosaston pariin, joka myös koki melkoisen uudistuksen. Vanha saunaosasto muuttuikin Nautiskelukylpylä Kimmel Spaksi. Nykykarjalaista luksusta huokuva ylellinen spa porealtaineen, saunoineen, elämyssuihkuineen sekä lämpöpenkkeineen saattelee vierailijansa takuuvarmasti arjen yläpuolelle.