Hae varaus

hotel-logo

Nähtävyydet ja tekemistä

Nähtävyydet ja tekemistä Iisalmessa

Tekemistä jokkaesen makkuun, yksin ja yhessä.

Iisalmessa voi harrastaa niin sielun kuin ruumiin kulttuuria, on teatteria kesällä ja talvella, historiaa, kauniita rakennuksia ja mahtavia maisemia...

Onko sinua puraissut museokärpänen?

Mitenkäs sitä yläsavolaisessa talonpoikaishuushollissa eleltiinkään 1800-luvulla? Vastauksen tähän ja moniin muihin kysymyksiin tarjoaa Ylä-Savon kotiseutumuseo. Perinteinen kotiseutumuseo on avoinna kesäisin 15.5.-15.8. ja sijaitsee lyhyen kävelymatkan päästä hotellilta.

Etenkin lasten suosikki museotarjonnastamme on Iisalmen Kulttuurikeskuksen luontomuseo, joka auttaa löytämään, ymmärtämään ja vaalimaan luonnon monimuotoisuutta.

Kesäisin avoinna oleva kirjailija Juhani Ahon museo Mansikkaniemellä yhdistää kirjailijamuseon, pappilamiljöön ja sotahistoriallisen ympäristön ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Museon pihapiiristä lähtee noin kilometrin mittainen historiapolku, jolloin pääsee aikamatkalle menneeseen autenttisessa Suomen sodan ympäristössä.

Millainen on mahtanut olla oluen matka maltaista tuoppiin? Ainutlaatuisessa OLVI-säätiön perustamassa panimomuseossa esitellään niin oluen valmistusta vaihe vaiheelta kuin myös esimerkiksi olutesineistöä yli sadan vuoden takaa. Panimomuseo sijaitsee Olvi-oluthallilla, Olvin panimon kupeessa.

Lähdetäänkö teatteriin?

Näytelmännälkäisille viihdykettä tarjoaa useampi teatteri.

Iisalmen teatteri tekee joka vuosi uuden näytelmän, jota ohjaamaan kutsutaan aina ammattiohjaaja. Esityspaikkana toimii vuorovuosin Iisalmen Kulttuurikeskus ja Iisalmen Työväentalo.

Vuonna 1979 perustettu IN-Teatteri on eri ikäisten harrastajien teatteriyhteisö. Näytelmien esityspaikkana toimii Iisalmen Kulttuurikeskus.

Kesäisin heinä-elokuussa Koljonvirta Teatteri viihdyttää vuosittain vaihtuvin näytelmin Iisalmen Mansikkaniemellä. Niin katsomo kuin näyttämökin ovat katetut ja tilaa on noin 500 henkilölle.

Tori ja Kauppahalli

Iisalmen torielämä on vilkasta etenkin kesäisin ja tapahtumien aikaan. Kauppahallissa myydään useita paikallisten yritysten tuotteita. Ja voipi myös olla, että tapaat oekeita savolaesia immeisiä, joiden kanssa juttu luistaa helposti.

Sataman seutu

Iisalmen satama on Saimaan vesistön pohjoisin kolkka ja on ollut aikanaan vilkas laivojen päätesatama. Nykyään alue on mitä mainioin palvelukeskus veneilijöille. Satamassa sijaitsee myös Kuappi - maailman pienin ravintola ja kaupungin uimaranta rantakioskeineen.

Viehättävästä pikkukaupungistamme löytyy myös monia muita nähtävyyksiä ja puuhailumahdollisuuksia - vastaanottomme henkilökunta kertoo mielellään lisää vinkkejä! Voit myös kurkata Iisalmen alueen tapahtumakalenteriin.