Etusivu

Hae varaus

hotel-logo
content-page-hero-image

Tripla on Ammattiopisto Spesian työelämäkumppani

Original Sokos Hotel Tripla on tarjonnut vuodesta 2021 alkaen työssäoppimispaikkoja Ammattiopisto Spesian opiskelijoille.

Ammattiopisto Spesia tarjoaa ammatillista ja valmentavaa koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa. Spesiassa opiskelee yhteensä 1 500 opiskelijaa 12 eri toimipaikassa, eri puolilla Suomea. Opiskelu on käytännönläheistä, ja se tapahtuu pienissä ryhmissä. Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti ja opetuksessa käytetään monipuolisesti erilaisia menetelmiä.

Työpaikoilla oppiminen on merkittävä osa Spesian opintoja: opiskelijat kehittävät ammattiosaamisen lisäksi muita työelämässä tärkeitä taitoja: ongelmanratkaisua, yhteistyötaitoa, vuorovaikutusta ja taitoa oppia oppimaan.

Yhteistyö on arvokasta kaikille osapuolille

Original Sokos Hotel Triplan ja Spesian yhteistyö alkoi Open Day-toimintamallin kautta: siinä opetushenkilöstö lähtee yhden päivän ajaksi tutustumaan oman koulutusalansa työpaikkaan ja samalla kartoittamaan yhteistyömahdollisuuksia ja mahdollisia työtehtäviä.

Vuonna 2021 Original Sokos Hotel Triplan ja Spesian välille solmittiin kumppanuussopimus, jonka jälkeen yhteistyö on ollut tiivistä. Aluksi yrityksen ja oppilaitoksen välillä sovitaan työtehtävistä ja sen jälkeen opetushenkilöstö valitsee, ketkä opiskelijoista käyvät kyseisessä kohteessa. Samat opiskelijat käyvät lukukauden aikana erilaisissa työpaikoissa, jotta he pääsevät kokeilemaan monipuolisesti erilaisia työtehtäviä.

Käytännön työtä

Triplassa opiskelijat käyvät keskimäärin kolmena päivänä viikossa. "Työpäivä alkaa alkubriiffillä, jossa kerrotaan tarkemmin päivän työtehtävistä. Tämän jälkeen opiskelijat ryhtyvät töihin opetushenkilön ohjauksessa. Opiskelijamme oppivat mielellään käytännössä ja työtä tehden", kertoo yritysvalmentaja Tiina Perkiö ammattiopisto Spesiasta.

"Triplassa työtehtävät liittyivät aluksi kerroshoidollisiin avustaviin siivoustehtäviin, mutta sittemmin tehtävät ovat laajentuneet mm. ikkunanpesuun, aamiaiselle, tervetulokorttien ja somistuksien tekoon. Lisäksi opiskelijat ovat toimineen vastaanoton avustavissa tehtävissä tarpeen mukaan mm. pussittamalla näytetuotteita" Spesian opetuksen ohjaaja Irmeli Wilenius listaa.

"Kumppanuussopimus on koettu meillä Triplassa todella hyväksi ja helpoksi yhteistyömuodoksi sen joustavuuden takia. Opiskelijoiden työpanos on meille aidosti arvokas apu" kertoo hotellipäällikkö Ida Lajoma Original Sokos Hotel Triplasta.

Työelämäyhteistyö valmistaa itsenäiseen elämään ja jatko-opintoihin

Työssäoppimisen tarkoituksena on työelämätaitojen oppimisen lisäksi valmistaa opiskelijoita itsenäiseen elämään. Esimerkiksi puhtaanapidon töiden tultua tutuksi, on myös omasta kodista ja arjesta huolehtiminen helpompaa. Osa opiskelijoista puolestaan tähtää tutkintoon ja sitä kautta työelämään.

"Olemme panostaneet paljon opiskelijoidemme työelämätaitojen vahvistamiseen kehittämällä työelämässä oppimisen malleja ja tarjoamalla opiskelijoille työvalmennusta. Kuulemme mielellämme myös työelämän tarpeita ja toiveita koskien palvelumuotoja" Perkiö sanoo. Hän vinkkaa myös olemaan yhteydessä, mikäli juuri sinun yritykselläsi on kiinnostusta yhteistyöhön Spesian kanssa.

Kiinnostuitko yhteistyöstä Spesian kanssa? Ota yhteyttä!

Yritysvalmentaja Tiina Perkiö

puh. +358 50 594 0857

email. tiina.perkio@spesia.fi