Hae varaus

hotel-logo

Nähtävyydet ja tekemistä

Elämysten Hämeenlinna odottaa sinua - ihan lähellä!

Elämyksiä niin kulttuurin nälkäiselle kuin luontoa ja urheilullisia aktiviteetteja kaipaavalle

Kulttuuria ja nähtävyyksiä

Hämeenlinnassa on useita museoita, joissa pääset kokemaan elämyksiä niin historian ja taiteen kuin designinkin parissa. Moniin museokohteisiin pääsee ilmaiseksi suositulla museokortilla.

Kotimuseoksi muutettu Sibeliuksen syntymäkoti sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa. Museona 1960-luvulta asti toiminut rakennus kuuluu Hämeenlinnan kaupunginmuseon alaisuuteen. Kansallissäveltäjä Jean Sibelius syntyi talossa vuonna 1865 ja vietti siellä lapsuusvuotensa. Lähistöllä sijaitsevassa Palanderin talossa pääsee puolestaan aikamatkalle sadan vuoden taa porvarisperheen elämään.

Muita keskusta-alueen museokohteita ovat Hämeenlinnan Taidemuseo sekä kaupunginmuseon päänäyttelytila Museo Skogster, jossa sijaitsee muun muassa Pohjoismaiden vanhimman Säästöpankkimuseon näyttely. Taidemuseo on erityisesti koko perheen vierailukohde, sillä erilaiset ikäryhmät on otettu huomioon vaihtuvissa näyttelyissä sekä työpajoissa.

Linnanniemen museovierailukohteisiin kuuluva keskiaikainen valtakunnanlinna Hämeen Linna on rakennettu 1200-luvun lopulla, ja se sijaitsee kauniin Vanajaveden rannalla. Nykyisin museona toimivassa linnassa on tarjolla ajoittain vaihtuvia näyttelyitä sekä päivittäisiä opastettuja kierroksia. Muita alueen vierailukohteita ovat Museo Militaria sekä Vankila, joka on Suomen suurin vankilamuseo. Puolen tunnin ajomatkan päässä Iittalan lasimäeltä löytyy ainutlaatuinen Designmuseo Iittala.

Tämän lisäksi kaupungissa on joukko pienempiä erikois- ja kotiseutumuseoita. Pääset tutustumaan niihin täältä.

Liikkumisen iloa

Hotellin edestä lähtevä Hämeenlinnan suosituimpiin ulkoilumaastoihin kuuluva Vanajaveden rantareitti kiertää Hämeenlinnan keskustan, lähipuistoalueiden ja rautatiesillan kautta Aulangolle, Sairion rantaan aina Varikonniemen kautta Verkatehtaan rantaan. Matkan varrella näet muun muassa Hämeen Linnan sekä Museo Militarian ulkonäyttelyalueen. Lenkin kokonaispituus on 5,7 km ja se on suurimmalta osin esteetön.

Hotellissamme on tarjolla harrastevälineitä, kuten kävelysauvoja ja polkupyöriä. Talvisin hyvät hiihtomaastot Ahvenistolla ja Aulangolla houkuttelevat reippailemaan, ja hotellista lainattavilla pulkilla myös perheen pienimmät viihtyvät ulkona pakkasella.

Hämeenlinnan suosituimpiin alueisiin kuuluva Aulanko tarjoaa ainutkertaisia luontoelämyksiä sekä monipuolisia aktiviteetteja vapaa-ajan viettoon. Suositulla Aulangon alueella vierailee vuosittain yli 400 000 kävijää.

Ahveniston kaupunginosa on monipuolisten liikuntamahdollisuuksien ja vapaa-ajantoiminnan paikka. Alueelta löytyy muun muassa ampumarata, uimaranta sekä vuoden 1952 olympialaisista tunnettu maauimala. Liikuntamahdollisuuksia tarjoavat myös useat pururadat ja lenkkipolut, talvisin hiihtoladut sekä kaupungin ylläpitämä avanto ja sauna. Viereisessä Pullerinmäen kaupunginosassa sijaitsevat tunnettu Ahveniston moottorirata, Rinkelinmäen jäähalli sekä hyppykäytöstä poistetut hyppyrimäet.

Hotellin lähistöllä on myös juuri laajentunut padelhalli, jonka siisteissä tiloissa voit pelata joko omalla porukalla tai löytää peliseuraa hallimme vakiokäyttäjistä. Olet myös tervetullut kokeilemaan lajia ilman aiempaa pelikokemusta, sillä hallilta saat käyttöösi vuokramailat sekä tarvittaessa padelkurssitusta ja valmennusta.

Tervetuloa elämykselliseen Hämeenlinnaan!