Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Historia

content-page-hero-image

Historia

Hotellimme on keskellä Suomen ensimmäistä kansallista kaupunkipuistoa, jonka viihtyisä rantareitti tarjoaa sinulle upeita mahdollisuuksia niin ulkoiluun kun tutkimusmatkailuun.

Hotellimme sijaitsee Possentiellä, joka on saanut nimensä Viipurin pamauksesta tunnetulta sotapäälliköltä Knut Posselta. Hän oli 1400-luvulla isäntänä keskiaikaisessa linnassa, joka on vain kävelymatkan päässä vastarannalla.

Aivan nurkilta löytyy myös ainutlaatuinen kulttuurin keskittymä Verkatehdas teattereineen, taidemuseoineen ja konserttisaleineen.

Hämeenlinnan kaupunki syntyi jo vuonna 1639 ja 1777 Ruotsin kuningas Kustaa III siirrätti sen linnan kupeesta nykyiselle paikalleen. Historian siivet havisevat keskustan mukulakivisen torin ympäristössä, josta löytyvät niin säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäkoti kuin vanhan maaherran virkatalo, jossa Venäjän keisari Aleksanteri II allekirjoitti asetuksen Suomen kielen virallisesta asemasta vuonna 1863.

Kaupunki ei ole kuitenkaan takertunut vain kunniakkaaseen menneisyyteensä, vaan on tänäkin päivänä kehityksen kärjessä monella alueella.

Haluamme yhdistää parhaat puolet perinteestä ja nykyisyydestä, olla originaaleja ja tarjota Sinulle sekä lämpimän että elämyksellisen kokemuksen vierailustasi täällä Vanajaveden rannalla.