Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Vaasassa

Merenkurkun saaristo

Kaunis Merenkurkun saaristo on UNESCOn maailmanperintökohteita. Merenkurkku on Vaasan ja Uumajan välillä oleva Pohjanlahden kapein osa. Merenkurkun saaristossa on noin 5 600 saarta, joilta löytyy useita geologisia harvinaisuuksia.

Raippaluodon silta

Raippaluodon silta on Suomen pisin silta (1045m). Se yhdistää saariston mantereeseen ja korvaa aikaisemmin liikennöineet lautat. Silta palvelee päivittäin yli 2 000:a saariston asukasta ja tekee kulun harvinaislaatuiseen saaristoon mutkattomaksi myös kesäasukkaille ja muille vierailijoille.

Aaveiden Vaasa

Jos kaipaat jännitystä, tee kierros Aaveiden Vaasan kohteissa. Aavekartan reitti vie kaupungin vanhimpiin osiin, Vaasan historian legendojen äärelle.  Aaveiden Vaasa -kierroksella voit tutustua kaupungin historiaan ja legendoihin. Aaveita voi ilmestyä mitä odottamattomimmista paikoista, kuten hotelleista, kodeista ja museoista, mutta myös kauempaa Vaasaa ympäröivistä metsistä.

Aaveet

Nauti Vaasasta pyöräillen

Suuntaa pyörän ohjaustanko rantaa ja voit nauttia upeista puistomaisemista, kesällä voit pysähtyä hietasaaren hiekkarannalle ja pulahtaa raikkaisiin aaltoihin. 9 kilometrin päässä keskustasta sijaitsee monelle tuttu Strömsö. Pakkaa mukaan eväät, nauti piknik Strömsön rannalla tai huvilan puistossa.

Testaa kiipeilytaitosi 

Kiipeily on Vaasassa kovaa valuuttaa ja sisäkiipeilykeskus WasaUp keskustan kupeessa on oiva paikka ympäri vuoden. Kesäkuukausina Vaskiluodossa sijaitseva ZipAdventure parkissa pääset testaamaan rajojasi luonnon keskellä. 

puhelin
Soita +358 20 1234 619 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Hovioikeudenpuistikko 18 65100, Vaasa
location
Hovioikeudenpuistikko 18
65100, Vaasa
directions
parking