Menu

Tekemistä ja nähtävyydet Turussa

Tarkista kohteiden aukioloajat etukäteen mahdollisten korona-rajoitusten vuoksi.

Ravintolasalimme ovat taas auki  ja tarjoilemme lounasta ja a´la cartea Bistro Ellistä klo 19.00 saakka. Take away- mahdollisuus joka päivä klo 21.00 saakka.Aa

Näköalasaunaamme sekä kuntohuoneeseemme voit tiedustella privaattivuoroa vastaanotosta. (rajattu määrä)
Runsas ja herkullinen aamiaisemme tarjoillaan taas tuttuun tapaan buffetista.
 
 
Muistathan huolehtia käsihygieniasta ja noudattaa turvaväliä.
Suosittelemme vahvasti myös maskin käyttöä
ja kiitämme kun tulet meille vain terveenä.
 
Ystävällisin terveisin,
Original Sokos Hotel Kupittaan henkilökunta
 
 

Lähimatkailu on pop! Turussa riittää tekemistä koko perheelle. Kokosimme alle erilaisia mielenkiintoisia kohteita Turussa: 

 

Seikkailupuisto 

eli tuttavallisemmin Seikkis, on lasten ja perheiden kulttuurikeskus ja leikkipuisto, joka sijaitsee Kupittaanpuiston laidalla. Tarkista ajankohtaiset tapahtumat täältä.

 

Kakolanmäki

Turussa riittää kansallismaisemia, ja yksi niistä on ilman muuta näkymä Aurajoelta vankien aiemmin asuttamalle Kakolanmäelle. Kakolanmäki on yksi Turun seitsemästä kukkulasta. Mäellä toimi vuoteen 2007 saakka Turun Keskusvankila. Museovirasto on määritellyt Kakolanmäen yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Vanhassa vankilanjohtajan talossa on kesäaikaan kahvila ja päärakennuksen alakerrassa on ravintola Kakolan ruusu. Vanhalle vankila-alueelle on suunnitteilla sekä asuntoja että liiketiloja.

Ruissalo

Ruissalon tammimetsät, 1800-luvun pitsihuvilat, KansanpuistoRuisrockHonkapirtin hernekeitto ja Kasvitieteellinen puutarha ovat tehneet saaresta maankuulun. Hyvät pyörätiet ja mukavat etäisyydet houkuttelevat polkupyöräilemään. Rantakalliot, upea hiekkaranta ja ainutlaatuinen luonto peltoineen ja puutarhoineen saavat matkailijan rakastumaan Ruissaloon jo ensinäkemältä. Talviaikaan voi pulahtaa avannon virkistävään viileyteen

Saariston rengastie

Upea saaristomme on helposti saavutettavissa vaikkapa pyöräillen. Reitit rengastielle löydät täältä.

Turun Kauppahalli

Turun Kauppahalli pitää turkulaiset ruokaperinteet elossa – ja tuo kaupungin ruokakulttuuriin koko ajan uutta. Kauppahallista saat niin piknik-eväät kuin kotiin viemisetkin, oletpa sitten perinneherkkujen, luomun, lähiruoan tai kulinaaristen uutuuksien ystävä. Ostosten lomassa voit nauttia lounaan tai istuutua kahville.  Suomen pienimmän Alkon ja parhaan leipomon myymälän löydät myös Kauppahallista.

Aurajoki

Aurajoki- ja sen ympäristö on turkulaisille hyvin tärkeä paikka. Jokirannasta nautitaan vuoden ympäri. 3.5 kilometrin reitti Tuomiokirkolta Turun Linnalle tarjoaa hyvän kokonaiskuvan Turun historiasta ja nykypäivästä. Siltoja, historiaa, jokilaivoja, idyllisiä ravintoloita, baareja ja kahviloita. 

Föri

Aurajoen yli seilaava Föri on Suomen ainoa kaupunkilautta. Sen kyydissä pääsee ilmaiseksi Turusta Åboon ja takaisin. Kahden minuutin matkan aikana pääset nauttimaan upeasta jokinäköalasta. Förin kyytiin pääset ympäri vuoden.

Historian havinaa

Turun palosta selvinnyt Luostarinäen käsityöläismuseo vie sinut aikamatkalle satojen vuosien taakse. Ruohokattoisiin taloihin on sisustettu vanhan ajan käsityöläisten koteja ja verstaita. Kesäaikaan verstaissa työskentelee käsityöläisiä, jotta kävijöillä on mahdollisuus tutustua perinteisiin käsityöammatteihin. Luostarinmäeltä löytyy jopa oma postikonttori, sekä kaksi kauppaa. Tuliaisina kotiin voit viedä vaikka truuttiin pakattuja vanhan ajan makeisia.

 

Oletko koskaan miettinyt, millaista elämää entisaikojen linnoissa elettiin? Turun linnassa pysyvä näyttely valottaa linnan elämää, arkea ja juhlaa eri aikoina hoviväen ja palvelusväen näkökulmasta. Myös Ritarisali, pyöreän tornin vankilat tai tonttu-ukon aarrekammio saattaisi kiinnostaa.

 

 

 

 

 

puhelin
Soita +358 300 870 040 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Joukahaisenkatu 6 20520, Turku
location
Joukahaisenkatu 6
20520, Turku
directions
parking