Tekemistä ja nähtävyydet Savonlinnassa

Tervetuloa Savonlinnaan ja Original Sokos Hotel Seurahuoneelle. Henkilökuntamme suosittelee tutustumaan kaupunkiin ja lähialueiden palveluihin.

 

Maarit respasta suosittelee liikkumaan luontoa säästäen:

Kauniiseen Savonlinnaan kannattaa tutustua ekologisesti pyöräillen hotellin vastaanotosta lainattavan iloisen punaisen Jopon tai modernin Wheelströmin sähköpyörän selästä! Hotellin asukkaille polkupyöriä lainataan veloituksetta. Vastaanotossa saatavilla karttoja ja top 5 kohdevinkit Olavinlinnaan, Riihisaareen, Matkustajasatamaan, Sulosaareen ja uuden rinnakkaisväylän rantaraitille upeine siltoineen.

 

Mirka respasta suosittelee:

Kesäisessä Savonlinnassa voit majoittua myös Kesähotelli Tottissa – aivan Original Hotel Seurahuoneen lähellä sataman kupeessa.

Hotellissa on perinteisten huoneiden lisäksi myös tilavia huoneistoja, jotka sopivat ihanteellisesti erityisesti perhemajoitukseen. Huoneita on kaikkiaan 113 kappaletta. Aamiainen tarjoillaan hotellin Eerikki-ravintolassa. Hotellin vastaanoton yhteydessä on pieni aulabaari, jossa on A-oikeudet. Pysäköinti on mahdollista Tottia vastapäätä sijaitsevassa parkkihallissa, erillistä maksua vastaan. Varaukset kannattaa tehdä jo huonevarauksen yhteydessä.

Kesähotelli Tott - Satamakatu 1, 57130 Savonlinna, puh. 010 764 2250 tott.savonlinna@sok.fi

 

Jaana respasta suosittelee perheille:

Kesäisin Matkustajasatamasta kannattaa lähteä maisemaristeilylle aidolla höyrylaivalla. Labyrinttimainen Saimaa tuhansine saarineen ja kapeikkoineen, keskiaikainen Olavinlinna, kansallispuistot ja saimaannorppa. Koe se kaikki risteillen ja kesäisestä päivästä nauttien.

Punkaharjulla Metsätietokeskus Lustossa pääsee tutustumaan Suomen metsän historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen vaihtuvien näyttelyiden myötä.
www.lusto.fi

 

Laura respasta suosittelee kulttuurin ystäville:

Seurahuoneelta vain kävelymatkan päässä sijaitseva keskiaikainen Olavinlinna on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Olavinlinna on 1400-luvulla rakennettu linna, joka sijaitsee Savonlinnassa veden ympäröimässä kalliosaaressa Haukiveden ja Pihlajaveden yhdistävässä Kyrönsalmessa. Linnasta on aikaisemmin käytetty myös nimiä Savon linna ja Uusilinna. Maailmankuulut Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään kesäisin Olavinlinnan  suurella linnanpihalla.
www.nba.fi/fi/museot/olavinlinna

 

Savonlinnan Maakuntamuseo sijaitsee Olavinlinnan viereisessä Riihisaaressa. Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus. Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta - koko perheelle, ympäri vuoden. Historiallinen ympäristö ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Riihisaaren ainutlaatuisen kokonaisuuden. Riihisaaressa ovat Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt sekä Metsähallituksen Nestori - Saimaan luontonäyttely ja retkeilyinfo. Kesäisin Riihisaaren laiturissa ovat avoinna museohöyrylaivat Ahkera, Mikko ja Salama sekä matkustajasatamassa oleva matkustajalaiva Savonlinna.
www.savonlinna.fi/museo

 

Punkaharjulla Metsätietokeskus Lustossa pääsee tutustumaan Suomen metsän historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen vaihtuvien näyttelyiden myötä.
www.lusto.fi

 

Punkaharjulla kannattaa myös tutustua harjualueeseen, joka on noin seitsemän kilometrin pituinen kapea harjujakso, joka paikoitellen jakaantuu useammaksi selännejonoksi. Harjun korkein kohta on 25 metriä Saimaan pinnan yläpuolella ja sitä kutsutaan Runebergin kummuksi. Punkaharjulla on kymmeniä erikokoisia suppia, jotka ovat syntyneet jäätiköstä irronneiden veden kuljettamien jäälohkareiden hautautuessa ja sulaessa, jolloin pintamaa on vajonnut. Jääkauden jättämiä merkkejä ovat myös rantakallioiden uurteet ja siirtolohkareet. Alueen muinaisrannat osoittavat vedenpinnan korkeusvaihteluja jääkauden jälkeen. Harjualueen läpi voi kulkea autolla, pyörällä tai vaikka jalkaisin. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde.

 

Teatteripaketilla majoitut mukavasti Original Sokos Hotel Seurahuoneella. Teatterin ohjelmistoon voi tutustua www.savonlinnanteatteri.fi

 

Savonlinnasalissa on upeita konsertteja ympäri vuoden. www.savonlinnasali.fi

 

Antti respasta suosittelee liikunnan ja urheilun ystäville

Kaupungin keskustassa on erilaisia ulkoilureittejä. Muun muassa uuden rinnakkaisväylän vieressä kulkeva kevyen liikenteen väylä kulkee veden äärellä koko matkan.

Hotellin vastaanotosta voit hotelliasukkaana Jopon free muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi kaupunkiin tutustumista varten

Golfaatko? Varaa majoitus ja green fee meiltä ja pelaa Kerigolfissa! Kerigolfin 18 -reikäisen kentän suunnittelija Ronald Fream ihastui alueen maisemaan ja korkeuseroihin. Kerigolfin kenttä on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa pelaajat pääsevät nauttimaan golfin haasteista upeassa luonnossa. Kerigolf on vain 15min ajomatkan päässä Seurahuoneelta.
www.kerigolf.fi/pelaaminen/kentan-esittely

Talvisin retkiluistella voi luonnonjäällä sekä Punkaharjulla että Oravissa. Kysy lisää jäätilanteesta vastaanotostamme.

Laskettelemaan pääsee Ruunarinteillä vain 10 km päässä Original Sokos Hotel Seurahuoneelta. www.ruunarinteet.fi

Hiihtämään pääsee Aholahden hiihtokeskuksessa tai kaupungin ylläpitämillä muilla laduilla. Hiihtokartat löytyvät www.savonlinna.fi/asukas/liikunta_ja_ulkoilu/luontopolut_ja_kuntoradat/latukartat

 

Taru suosittelee Shoppailun ystäville:

Savonlinnan ydinkeskustassa sijaitseva Sokos tavaratalo tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet shoppailijalle. Hotellin asiakkaille tarjoamme majoituksen yhteydessä -10% ostoedun Sokos tavarataloon.

 

Lisää  kulttuuria ja tapahtumia:

Kaupungin tapahtumakalenteri löytyy osoitteesta:
www.savonlinnanyt.fi
 

Kirkot

SAVONLINNAN TUOMIOKIRKKO
Osoite: Pappilankatu 8
+358 15 576 8012

Kirkko on rakennettu vuosina 18741878. Kirkon on suunnitellut arkkitehti A. H. Dalström. Tyyliltään kirkko noudattaa uusgotiikkaa.

Maailman suurin puukirkko sijaitsee Kerimäellä, vain 25km päässä Savonlinnasta.  Kirkko valmistui helluntaina 1848. Selityksiä kirkon suureen kokoon eivät ole spekulaatiot mittayksiköiden sekaantumisesta kyynärästä (60 cm) metriksi, sillä metrijärjestelmä säädettiin vasta vuosisadan lopulla. Myöskään piirustukset eivät ole vaihtuneet, sillä alkuperäiset piirustukset ovat tallella seurakunnan arkistossa. Syy löytyy 1840-luvun ja sen aikaisen kirkkoherra Fredrik Neoviuksen käsityksestä, jonka mukaan puolet seurakunnan asukkaista on mahduttava kerralla kirkkoon.
www.kerimaenseurakunta.fi/kirkko.html

Varaukset:
Puh. +358 15 576 8012

Pääsymaksut:
Kirkkoon on vapaa pääsy.
Ennakkoon varatut opaskierrokset 1euro/hlö, minimihinta 30 euroa.

Tervetuloa Savonlinnaan!

puhelin
Soita 010 764 2000 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Kauppatori 4-6 57130, Savonlinna
location
Kauppatori 4-6
57130, Savonlinna
directions
parking