Nähtävyydet ja tekemistä Oulussa

Lapsivieraat ovat meillä tärkeässä asemassa. Hotelliin tullessa mukaan saa Onni Oravan puuhakirjan, ja respasta voi lainata kirjoja huoneisiin. Ihana ja tilava leikki- ja liikuntatila löytyy hotellin 2. kerroksesta. Respasta voit lainata kirjoja luettavaksi omaan huoneeseen sekä vinkkikansion Oulun alueen luontokohteista.

Kurkkaa Oulun alueen ajankohtaiset tapahtumat näistä kalentereista:

https://visitoulu.fi/tapahtumat/

https://tapahtumat.munoulu.fi/

Nallikari

Nallikarin kilometrin mittainen ranta on upea ympäri vuoden. Talvisin rannalle rakentuu Nallikarin Talvikylä. Nallikarin alueella on useampi ravintola, joissa herkutella. 

Tekemistä koko perheelle

Tästä kaupungista löytyy superkivaa tekemistä perheelle, isoille ja pienille. Meiän huikeat yhteistyökumppanit Superpark ja  Tietomaa  tarjoavat hotellivieraille lippuja etuhintaan. Kysy lippuja respasta tai varaa ne suoraan majoituksen yhteydessä. 

Kärppäpelit 

Pohjoisen sisukas jääkiekkojoukkue Kärpät värittää kaupunkikuvaa mustakeltaiseksi liigakaudella. Kotijoukkueen peleissä Raksilan hallissa on tunnelmaa, ja parhaat jälkipelit pelataan kaupungin kuppiloissa. Meiän upea Routa-huone on suunniteltu yhdessä Kärppien kanssa, ja se kumartaa pohjoiselle sisulle ja periksiantamattomuudelle. Kurkkaa henkeen sopiva Mikon My Oulu -video täältä

Hailuoto ja lossimatka

Hailuoto on uniikki saari Oulun edustalla. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka, ja tämänkin saariretken kruunaa jännittävä lossimatka mantereelta. 

Hailuoto on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan ja kansallismaisemastaan. Jääkauden jälkeisen maankohoamisen seurauksena saari alkoi syntyä vajaat 2000 vuotta sitten ja kasvaa edelleen noin yhden senttimetrin vuodessa. Hiekka, tuuli, meri ja ihmiset ovat muokanneet saaren nykymuotoonsa.

Hailuotoon pääsee bussilla numero 59 Oulun keskustasta. Saarella on monipuolisesti palveluita ympäri vuoden. Saarella voi liikkua itsenäisesti retkeilypoluilla, katsella nähtävyyksiä ja rantoja. Hailuodon läntisessä päässä Marjaniemessä on vanha majakka (1871), interaktiivinen luontonäyttely ja upeat rannat. Kniivilän museossa voi tutustua Hailuodon historiaan. Saari on bongaajien lintuparatiisi. Lintuja voi katsella lintutorneista, rannoilla ja metsissä. Talvisaikaan lauttamatka jäänmurtajalla on mahtava kokemus. 

Koitelinkoski

Koiteli on ainutlaatuinen, lähes luonnontilainen koskialue Oulussa, Kiimingin kaupunginosassa, noin 25 kilometriä Oulun keskustasta Kuusamon suuntaan. Kosken kuohuissa voi meloa ja kalastaa, ja rantakallioilla voi pitää piknikkiä tai tulistella nuotiopaikoilla. Talvisaikaan retkeily onnistuu myös, ja Metsähallitus toimittaa kuivat puut Koitelin liiteriin.

Hupisaaret ja Ainolanpuisto

Ihan hotellimme lähellä on vehreä ja kaunis Hupisaarten alue ja  Ainolanpuisto. Ihan kuin "sentral parkki"  New Yorkissa, ihana paikka kaupunkilaisille ja vierailijoille päästä joenrantaan ja lähelle luontoa. Hupisaaret koostuu kymmenistä pienistä Oulujoen suiston saarista ja puistoista. Siellä on kauniita  valkoisia puusiltoja purojen yllä ja romanttisia puiden lehvistöjen ympäröimiä polkuja.  Hupisaarilta löytyy tilaa viettää piknikkiä, iso ja hieno leikkipuisto lapsille sekä viihtyisä kahvila puutarhan ympäröimänä. Alueelta löytyy myös Suomen pisin kalatie, josta pääsee katsomaan ikkunan läpi lohien nousua Oulujokeen. Talvisaikaan puisto on kuin Talven Ihmemaa. 

Ainolanpuiston vieressä kohoaa Pohjois-Pohjanmaan museo. Sieltä löytyy mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä alueen historiasta. 

Pyörällä baanalle

Oulu kuuluu Suomen pyöräilykaupunkien aatelistoon. Kaupungissa risteilee yli 600 kilometriä kevyen liikenteen väyliä, jotka vievät matkailijan kätevästi Oulun nähtävyyksien äärelle. Suuntaa pyörän ohjaustanko esimerkiksi Hietasaaren, Ainolanpuiston ja Linnansaaren läpi kulkevalle Merelliselle reitille.

Pyöräillä kannattaa vaikkapa Hietasaarille ja Nallikariin. Oululaiset polkevat pyörällä säällä kun säällä -myös -30 asteen pakkasessa. Meiltä vastaanostosta saa jopopyöriä ja kypärät lainaan, ja pyöräilykarttoja ja vinkkejä löytyy respalaisilta. Lisätietoja ja pyöräilykartat  http://www.ouka.fi/oulu/kadut-kartat-ja-liikenne/kevyt-liikenne.

puhelin
location
Pakkahuoneenkatu 16 90100, Oulu
location
Pakkahuoneenkatu 16
90100, Oulu
directions
parking