Henkilökunta suosittelee

Oulu on meidän rakas kotikaupunkimme. Meistä oululaisista sanotaan, että me ollaan lepposia, luotettavia ja heleposti lähestyttäviä, vaikkakaan ei kuulemma turhia porista. Haluamme, että rakastut kaupunkiimme samalla tavalla kuin me, ja siksi kokosimme tähän muutaman ikisuosikin tutustuttavaksi. Nappaa rohkiasti hihasta kiinni ja kysy lisävinkkejä reissupäivien ratoksi ja iltojen iloksi. Oulu ja sen lähiauleet muodostavat yhdessä monipuolisen matkailukokonaisuuden, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä vuoden ympäri. 

Visit Oulu on tehnyt alueestamme upeita videoita, katso ja fiilistele <3

Kesäinen Oulu

Kesäinen Rokua

Kesäinen Hailuoto

Hupisaaret ja Ainolanpuisto

Ihan hotellimme lähellä on vehreä ja kaunis Hupisaarten alue ja  Ainolanpuisto. Ihan kuin "sentral parkki"  New Yorkissa, ihana paikka kaupunkilaisille ja vierailijoille päästä joenrantaan ja lähelle luontoa. Hupisaaret koostuu kymmenistä pienistä Oulujoen suiston saarista ja puistoista. Siellä on kauniita  valkoisia puusiltoja purojen yllä ja romanttisia puiden lehvistöjen ympäröimiä polkuja.  Hupisaarilta löytyy tilaa viettää piknikkiä, iso ja hieno leikkipuisto lapsille sekä viihtyisä kahvila puutarhan ympäröimänä. Alueelta löytyy myös Suomen pisin kalatie, josta pääsee katsomaan ikkunan läpi lohien nousua Oulujokeen.

Ainolanpuiston vieressä kohoaa Pohjois-Pohjanmaan museo, mistä löytyy mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä alueen historiasta. Museon kestosuosikki, kaikkien lasten ja lastenmielisten  pienoismallinäyttely iki-ihanasta Koiramäen väestä on pitänyt pintansa vuodesta toiseen.

Hailuoto ja lossimatka

Hailuoto on ainutlaatuinen saari Oulun lähellä. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka, ja tämänkin saariretken kruunaa jännittävä lossimatka mantereelta. Talvella siinä on myös jäätie, jos siis on kunnon talvi ja kunnon jää.

Hailuoto on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan ja kansallismaisemastaan. Saari sinänsä on nähtävyys. Jääkauden jälkeisen maankohoamisen seurauksena saari alkoi syntyä vajaat 2000 vuotta sitten ja kasvaa edelleen noin yhden senttimetrin vuodessa. Hiekka, tuuli, meri ja ihmiset ovat muokanneet saaren nykymuotoonsa.

Hailuotoon pääsee bussilla numero 59 Oulun keskustasta. Saarella on monipuolisesti palveluita ympäri vuoden. Saarella voi liikkua itsenäisesti retkeilypoluilla, katsella nähtävyyksiä ja rantoja. Hailuodon läntisessä päässä Marjaniemessä on vanha majakka (1871), interaktiivinen luontonäyttely ja upeat rannat. Kniivilän museossa voi tutustua Hailuodon historiaan. Saari on bongaajien lintuparatiisi. Lintuja voi katsella lintutorneista, rannoilla ja metsissä.

Pyörällä baanalle

Oulu kuuluu Suomen pyöräilykaupunkien aatelistoon. Kaupungissa risteilee yli 600 kilometriä kevyen liikenteen väyliä, jotka vievät matkailijan kätevästi Oulun nähtävyyksien äärelle. Suuntaa pyörän ohjaustanko esimerkiksi Hietasaaren, Ainolanpuiston ja Linnansaaren läpi kulkevalle Merelliselle reitille.

Pyöräillä kannattaa vaikkapa Hietasaarille ja Nallikariin. Oululaist polkee pyörällä säällä kun säällä -myös 30 asteen pakkasessa. Meillä on pyöriä lainassa asiakkaille, jotka siis uskaltautuvat pyöräilemään tuulisessa pakkassäässä. Lisätietoja ja pyöräilykartat  http://www.ouka.fi/oulu/kadut-kartat-ja-liikenne/kevyt-liikenne.

Nallikari

Nallikarin kilometrin mittainen upea hiekkaranta houkuttelee tuhansia vierailijoita ympäri vuoden.

Tekemistä koko perheelle

Tästä kaupungista löytyy superkivaa tekemistä perheelle, isoille ja pienille. Meiän huikeat yhteistyökumppanit Vauhtipuisto, Seikkailupuisto Huikia, Superpark ja  Tietomaa  tarjoavat hotellivieraille lippuja etuhintaan. Kysy lippuja respasta tai varaa ne suoraan majoituksen yhteydessä. 

 

puhelin
location
Pakkahuoneenkatu 16 90100, Oulu
location
Pakkahuoneenkatu 16
90100, Oulu
directions
parking