Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Kouvolassa

 
Kivenheiton päässä hotellilta on taide- ja museotalo Poikilo. Poikilo-museot koostuvat Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, KOUTA-galleriasta, Kino-Poikilosta ja Poikilo-galleriasta. Kouvolan taidemuseo tarjoaa vuosittain kolme sykähdyttävää näyttelyä.
 
Kesäteatterit ja teatterit
 
Kouvolassa on kaksi ympärivuotisesti toimivaa teatteria, Kouvolan teatteri sekä Kuusankosken teatteri. Lisäksi Kouvolan keskustan lisäksi monissa taajamissa on vireää harrastelija- sekä kesäteatteritoimintaa. Varsinkin Korvenkylän tai Valkealan kesäteatteri ovat suosittuja kesäisiä elämyspaikkoja! 
 
Konsertit ja keikkapaikat
 
Kouvolan suosituimmat konserttipaikat ovat tällä hetkellä Kouvolan Kaupungintalolla, Kuusankoski-talolla, Kouvola-talolla sekä Kuusankosken vanhalla tehdasalueella Taideruukin konserttitiloissa Pato Klubilla ja Pato Areenalla.  Kouvolan keskustan House of Rock tarjoilee musiikkia monipuoliseen makuun, keskustan Pub123:ssa vietetään usein bluesjameja viikonloppuisin.
 
 
Kuusankosken vanhalla paperitehtaalla sijaitseva käsityöläisten sekä taiteilijoiden yhteisö toivottaa lämpimästi tervetulleeksi. Taideruukin ensimmäisessä kerroksessa palveleva Cafe Ruukitar on kahvila sekä luomu-leipomomyymälä. Toisessa kerroksessa on vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä viihtyisä tapahtumasali.
 
Luontokohteet
 
Kouvola on betonisesta maineestaan huolimatta todella vehreä kaupunki. Repoveden kansallispuiston lisäksi Kouvolasta löytyy esimerkiksi Kymijoen rantoja pitkin kulkeva pitkospuinen Alakylän luontopolku, joka myötäilee Kymijokea melko luonnontilaisena säilyneessä kapeassa metsikössä sekä Heisanharjun virkistysalue jääkauden harjumaisemissa. Kettumäen kansanpuistosta voi löytää myös kotieläimiä!
 
 
Verlan puuhiomo ja pahvitehdas on Unescon maailmanperintökohde, jossa historia elää koko kylän voimin! Pienen tehdaskylän historia kulkee käsi kädessä maailmankuulun pahvin valmistuksen kanssa. Verlankosken niskasta löytyy myös kalliomaalausten kokonaisuus, jonka iäksi on arvioitu 7000 vuotta.
 
 
Arboretum Mustila, eli Mustilan puulajipuisto, on elämyksellinen päiväretkikohde. Kesäkuu on puiston vilkkainta aikaa, kun alppiruusulaakso ja atsalearinne ovat täydessä kukassa. Puiston kolmella pääreitillä sekä lasten omalla luontopolulla voi esimerkiksi geokätköillä tai istahtaa vaikkapa metsäkirkkoon.
 
puhelin
Soita +358(0) 10 7839 100 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Hovioikeudenkatu 2 45100, Kouvola
location
Hovioikeudenkatu 2
45100, Kouvola
directions
parking