Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Jyväskylässä

Jyväskylästä löytyy jokaiselle jotakin. Kulttuurin ystäviä hemmotellaan Alvar Aallon arkkitehtuurilla, monipuolisella livemusiikkitarjonnalla sekä mielenkiintoisilla museoilla ja gallerioilla. Kaikkea tätä kulttuuria ympäröi upea luonto, jota pääsee helposti tutkimaan kymmeniä erilaisia luontopolkuja kierrellen.

Hotelliltamme voit myös napata polkupyörän lainaksi. Kompaktia Jyväskylää on helppo ja mukava kierrellä pyöräillen, sillä välimatkat ovat lyhyitä ja kaupungissa on hyvät ja turvalliset kevyenliikenteen väylät. 

Kattavan tietopaketin kaupungistamme löydät kurkkaamalla Visit Jyväskylä Regionin internetsivuille.

Kulttuuria joka lähtöön

Alvar Aallon arkkitehtuuri

Suomen maineikkain arkkitehti, Alvar Aalto aloitti menestyksekkään uransa Jyväskylässä ja hänen suunnittelutöitään löytyykin Jyväskylästä kymmeniä. Aallon elämäntyöhön voi tutustua myös Alvar Aalto museossa, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä hotellistamme.

Museot & galleriat

Jyväskylästä eivät museoelämykset lopu kesken! Kuvataiteen lisäksi museopäivän voi viettää luontoon, käsitöihin tai ilmailuun tutustuen.

Tanssisali Lutakko

Livemusiikkia ei tarvitse etsiä kaukaa, sillä Jyväskylän legendaarisin keikkapaikka, Tanssisali Lutakko sijaitsee vain muutaman kymmenen metrin päässä hotellistamme.

Toivolan vanha piha

Toivolan vanha piha on ihanan tunnelmallinen tuulahdus 1800- luvun henkeä keskellä kaupunkia. Pihan viehättävät vanhat puutalot kätkevät sisäänsä pieniä käsityöputiikkeja ja vaihtuvia näyttelyitä. Kesäisin pihalla järjestetään erilaisia tapahtumia sekä markkinoita, ja talvisin Toivola muuntautuu tunnelmalliseksi joulupihaksi.

Liikuntaa sisällä ja ulkona

Laajavuori

Laajavuoressa ei tekeminen lopu kesken, oli kyseessä mikä vuodenaika hyvänsä. Kesäisin Laajavuoressa voi reippailla lenkkeillen, patikoiden ja fatbikella pyöräillen. Laajavuoren seikkailupuistossa riittää tekemistä erilaisten köysiratojen ja vatsanpohjasta nipistelevien vaijeriliukujen parissa. Lumipeitteen laskeuduttua maahan Laajavuoresta tulee oikea talviurheilukeskus! Latuja löytyy 48 kilometrin verran ja laskettelurinteitä 12 kappaletta.

Jyväsjärvi

Keskisuomalainen järvimaisema on tarjolla aivan hotellimme vieressä. Järvi tarjoaa etenkin kesäisin paljon aktiviteetteja aina uimisesta SUP- lautailuun ja kajakointiin. Talvisin järvelle jäädytetään yli kilometrin mittainen retkiluistelurata. Lisäksi vajaan 13 kilometrin mittainen rantaraitti tarjoaa oivat lenkkeily- ja pyöräilymahdollisuudet vuoden ympäri.

Monipuoliset luontopolut

Jyväskylä on varsinainen patikoijan paratiisi! Luontopolut ovat loistava tapa tutustua Jyväskylää ympäröivään moninaiseen luontoon. Luontopolkuja löytyy erimittaisia ja vaativuudeltaan vaihtelevia, joten jokaiselle retkeilijälle löytyy varmasti mieleinen vaihtoehto.

 

puhelin
Soita + 358 20 123 4640 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Lutakonaukio 10 40100, Jyväskylä
location
Lutakonaukio 10
40100, Jyväskylä
directions
parking