Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Iisalmessa

Iisalmessa voi harrastaa niin sielun kuin ruumiin kulttuuria, on teatteria kesällä ja talvella, historiaa, kauniita rakennuksia ja mahtavia maisemia. Tulehan sinäkin nauttimaan Iisalmen ihmeistä!

Koljonvirran alue

Koljonvirta on monipuolinen koko perheen virkistys- ja matkailukohde. Mansikkaniemen katettu kesäteatteri tarjoaa kulttuurielämyksiä luonnon keskellä ja viereisessä Juhani Ahon museossa pääset tutustumaan 1800-luvun pappilamiljööseen ja kansalliskirjailijamme elämään. Alueella olevassa Mäntylän tuvassa on Suomen sotaa ja Koljonvirran taisteluita esittelevä näyttely.

Koljonvirran kesäteatteri:

https://www.koljonvirtateatteri.fi/

 

Iisalmen Kulttuurikeskus

Kirkkopuistossa sijaitsevan Iisalmen Kulttuurikeskuksen tapahtumatarjonta on runsasta. Konserttien ja teatteriesitysten lisäksi talossa pidetään luentoja, seminaareja, koulutuksia, juhlia ja monia muita tapahtumia. Lisätiedot ja ohjelmisto: Iisalmen Kulttuurikeskus

Koko Jazz Club

Koko Jazz Club on Helsingissä ja Iisalmessa toimiva kotimaista ja kansainvälistä jazzia tarjoava muusikoiden perustama jazzklubi. Iisalmessa konsertit järjestetään pääsääntöisesti Ravintola Raatihuoneella, johon on lyhyt kävelymatka hotellista. Lisätiedot ja ohjelmisto: https://www.kokojazz.fi/

Museot

Kulttuurin- ja historiannälkäisille Iisalmi tarjoaa useita erilaisia museoita: Olvin perustama Panimomuseo, Kulttuurikeskuksen luontomuseo, perinteinen kotiseutumuseo ja kirjailija Juhani Ahon museo Mansikkaniemellä.

Tori ja Kauppahalli

Iisalmen torielämä on vilkasta etenkin kesäisin ja tapahtumien aikaan. Kauppahallissa myydään useita paikallisten yritysten tuotteita ja hallissa voi myös tutustua Teuvo Länsivuori-näyttelyyn. Torilla tapaat oekeita savolaesia immeisiä, joiden kanssa juttu luistaa helposti.

Sataman seutu

Iisalmen satama on Saimaan vesistön pohjoisin kolkka ja on ollut aikanaan vilkas laivojen päätesatama. Nykyään alue on mitä mainion palvelukeskus veneilijöille. Satamassa sijaitsee myös Kuappi – maailman pienin ravintola ja Iisalmen kaupungin uimaranta rantakioskeineen.

Lisää nähtävää ja tekemistä löytyy Iisalmen alueen tapahtumakalenterista.

 

puhelin
Soita +358 10 7856 100 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Savonkatu 18 74100, Iisalmi
location
Savonkatu 18
74100, Iisalmi
directions
parking