Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Vastuullisuus hotellissamme

content-page-hero-image

Vastuullisuus Break Sokos Hotel Vuokatissa

Olemme sitoutuneet huomioimaan vastuullisuuden toiminnassamme. Osoituksena tästä Break Sokos Hotel Vuokatti on saanut Green Key -sertifikaatin sekä Sustainable Travel Finland -merkin.

Green Key

Green Key on kansainvälinen ympäristösertifikaatti, joka edistää kestävää matkailua. Ympäristösertifioitujen hotellien myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

Meillä on vuosittainen toimintasuunnitelma ympäristötekoihin ja henkilökunnasta on nimetty vastuuhenkilö huolehtimaan tavoitteiden täyttymisestä. Haluamme, että vastuullisuus näkyy hotellissa asiakkaalle konkreettisina asioina.

Lisätietoa Green Key- ympäristösertifikaatista täältä.

Sustainable Travel Finland -merkki – Tunnustus kertoo kestävän kehityksen huomioinnista

Break Sokos Hotel Vuokatti on saanut ensimmäisenä matkailuyrityksenä Sustainable Travel Finland (STF) -merkin Vuokatissa.

Visit Finlandin myöntämän Sustainable Travel Finland -merkin ja sitä tukevan kehittämisohjelman tavoitteena on edistää kestävää matkailua Suomessa, viestiä yhtenäisemmin Suomesta kestävän matkailun maana ja helpottaa matkailijoiden valintoja. Merkin saaneet yritykset ja kohteet auditoidaan säännöllisesti.

Vastuullisuus on käytännön tekoja. Uusiutuva energia, toimiva kierrätys, ekologiset toimintatavat, lähiruoan suosiminen, ruokahävikin välttäminen, veden ja sähkön kulutuksen tehostaminen sekä yhteistyö lähituottajien kanssa ovat esimerkkejä, jotka ovat vastuulliselle matkailutoimijalle normaaliarkea. Ympäristötekojen lisäksi kestävä matkailu ottaa huomioon sosiokulttuurisen hyvinvoinnin, joka näkyy mm. paikallisen kulttuurin kunnioittamisena, esteettöminä palveluina ja henkilöstön hyvinvointiin panostamisena, vastuullisen matkailun asiantuntija Liisa Mäkelä Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä kertoo.Sustainable Travel Finland -merkki on ohjenuora yrityksille kehittämään omaa toimintaansa kestävän matkailun saralla.

Näin me toimimme ympäristön hyväksi joka päivä:

Vastuullisuus kuuluu meille kaikille. Koko henkilökuntamme on mukana ympäristötyössä ja saamme osana työtämme koulutusta ja perehdytystä ympäristöasioissa. Hotellissamme on vastuullisuusvastaava, joka huolehtii viestinnästä koko hotellin henkilökunnalle.

Hotellimme noudattaa jätteiden asianmukaisesta lajittelusta jätelain ja kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaisesti. Meillä on selkeät lajitteluohjeet asiakkaille sekä henkilökunnallemme. Meillä löytyy hissiauloista asiakkaille lajittelupisteet, jossa voit itse kierrättää jätteesi. Siivoushenkilökuntamme huolehtii huoneen pöydälle jättämäsi pullot, lasit ja paperit puolestasi kierrätykseen.

Huoneiden siivouksessa käytämme ympäristömerkittyjä siivousaineita. Yöpyessäsi meillä useamman yön voit itse vaikuttaa huoneesi siivoustiheyteen – eli pyytää välisiivousta tarvittaessa. Halutessasi voit käyttää samaa pyyhettä koko hotellivierailusi ajan, jolloin pesukuormitus pienenee.

Hanavesi on hyvä ja mainio janojuoma. Huoneesta löydät hanavettä varten lasit. Vedenpaine on säädetty vedenkulutusta säästäväksi.

Teemme yhteistyötä paikallisten yritysten ja oppilaitosten kanssa. Tarjoamme paikallisille koululaisille harjoittelu- ja TET-paikkoja sekä opiskelijoille harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja.

Suosittelemme ympäristöystävällistä liikkumista: valittavanasi on kesäaikaan polkupyöriä ja bussin kyytiin on helppo hypätä läheiseltä bussipysäkiltä. Suosimme myös itse ympäristöystävällistä liikkumista.

Näin sinä voi vaikuttaa vierailusi aikana:

Sammuta suihku, kun laitat shampoota tai saippuaa

Käytä hammasmukia hampaita pestessäsi

Jätä pyyhe naulakkoon ja käytä sitä uudelleen

Sammuta turhat valot tai nosta huoneesta lähtiessäsi valokortti pois

Valitse aamiaisella ja lounaalla lähi-, luomu- ja kasvituotteita

Syö kaikki minkä otat

Hyödynnä ResQ Clubin hävikkituotteita

Lajittele roskat hissiaulan lajittelupisteisiin. Huoneen pöydälle jättämäsi pullot, paperit ja lasit huonesiivous lajittelee eteenpäin.

Tutustu nähtävyyksiin pyöräillen tai kävellen

Käytä portaita hissien sijaan, tue paikallista osaamista käymällä teatterissa, vuokraamalla liikuntavälineitä tai safareita ja ruokailemalla ravintolassa.