Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Vastuullisuus

content-page-hero-image

Hotellillamme on Green Key sekä Sustainable Travel Finland -tunnukset, jotka ohjaavat kestävän matkailun toimintaamme.

Hotellillamme on Green Key sekä Sustainable Travel Finland -tunnukset. Tämä tarkoittaa, että toimimme tiukkojen ympäristökriteerien mukaisesti ja pidämme osaltamme huolta ympäristöstä.

Tästä todistuksena Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneelle on myönnetty Green Key -merkki jo vuonna 2017.

Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki, joka edistää kestävää matkailua. Ympäristösertifioitujen hotellien myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

Helmikuussa 2023 meille myönnettiin myös STF Sustainable Travel Finland -tunnus. Tunnus myönnetään matkailualan yrityksille, jotka täyttävät Visit Finlandin luoman kestävän kehityksen kriteeristön. Tämä kriteeristö huomioi hotellin ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden.

Elokuussa 2023 Visit Finland myönsi Savonlinnan seudulle alueellisen kestävän matkailun Sustainable Travel Finland (STF)-merkin ja tässä hankkeessa olemme kansainvälistä matkailua harjoittavana hotellina olleet vahvasti mukana. Savonlinnan seudun saama alueellinen STF-merkki on Suomen ensimmäinen useamman kunnan muodostamalle alueelle myönnetty kestävän matkailun merkki.

Valitsemalla siis Green Key - sekä Sustainable Travel Finland -sertifioidun hotellin olet mukana edistämässä vastuullista ja kestävää matkailua!

Vastuullisuus on yksi arvoistamme

Haluamme toimia kestävästi ja kantaa vastuuta ympäristöstä, asiakkaistamme ja henkilöstöstämme.

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnassa edistämme kestävää matkailua monin eri tavoin:

  • Vastuullisuus on meidän jokaisen asia. Henkilökuntamme on koulutettu ympäristö - ja vastuullisuusasioihin
  • Lajittelemme kaiken jätteen asianmukaisesti. Asiakkaillamme on myös lajittelumahdollisuus
  • Käytämme ympäristömerkittyjä siivousaineita
  • Hanavesi Suomessa on maailman puhtainta. Meillä on ravintola Perlina di Castellossa sekä kokoustiloissa Saimaa H2O - vesikonsepti vieraidemme käytössä
  • Käyttämämme sähkö on tuotettu 100% uusiutuvilla energianlähteillä
  • Suosittelemme ympäristöystävällisiä liikkumismuotoja. Vieraamme voivat lainata vastaanotosta polkupyöriä ja henkilökunta suosittelee mielellään pyöräily-, soutelu-, melonta- ja lenkkeilyreittejä. Savonlinnaan pääsee sujuvasti junalla, bussilla ja laivalla.
  • Haluamme tuoda savonlinnalaisuutta ja paikallisuutta esiin vieraillemme. Hotellihuoneista, aulasta ja saunalta löytyy kuvia ja tarinaa Savonlinnasta. Aulan shopissa on myynnissä valikoima paikallisia tuotteita.

  Haluamme kehittää toimintaamme jatkuvasti kestävämpään suuntaan.

  Asetamme joka vuosi uudet vastuullisuustavoitteet, joiden toteutumista seuraamme pitkin vuotta.