Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Vastuullisuus

content-page-hero-image

Vastuullisuus Lappeessa

Original Sokos Hotel Lappee toimii vastuullisesti ja pyrkii parantamaan toimintaansa vastuullisuusasioissa jatkuvasti.

Original Sokos Hotel Lappee on Green Key –sertifioitu hotelli ja olemme mukana myös Sustainable Travel Finland -ohjelmassa. Vastuullisuuden osa-alueita ovat muun muassa taloudellinen kestävyys, yhteiskuntavastuu, sosiokulttuurinen kestävyys ja ekologien kestävyys. Lappee, hotelli osana S-ryhmää sekä Etelä-Karjalan Osuuskauppaa, haluaa omalla toiminnallaan tukea taloudellista kestävyyttä ja kantaa osaltaan yhteiskuntavastuuta.

Mikä on Green Key?

Green Key on maailman johtava matkailualan vastuullisuusohjelma ja -sertifikaatti. Green Key -sertifioituja kohteita on jo yli 4600 yhteensä 60 eri maassa. Sertifikaatin kriteeristö perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja sisältää vaatimuksia liittyen ympäristökuormituksen pienentämiseen, sosiaalisten hyötyjen lisäämiseen sekä paikallistalouden tukemiseen. Kriteerit ovat käytännönläheisiä ja huomioivat matkailualan ominaispiirteet. Green Key merkki kertoo ansiokkaasti tehdystä vastuullisuustyöstä, ja vastaa asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kasvaviin odotuksiin matkailupalveluiden vastuullisuudesta.

Voit lukea lisää vastuullisesta matkailusta ja Green Keysta >> täältä.

Mikä on STF?

STF-ohjelma tarjoaa hotellillemme 7 askeleen kestävän matkailun kehittämispolun. Jokaisella askeleella on omat kriteerit, joiden täyttyminen todennetaan Visit Finlandin toimesta.

Askeleet ovat:

 • Sitoutuminen
 • Osaamisen kasvattaminen
 • Kehittämissuunnitelma
 • Vastuullisuusviestintä
 • Sertifiointi & Auditointi
 • Todentaminen & Mitattavuus
 • Sopimus & Jatkuva kehittäminen

Sustainable Travel Finland -vastuullisuusohjelmasta löydät lisää tietoa >> täältä.

Miten vastuullisuus konkreettisesti näkyy meillä?

Osuuskauppamme Etelä-Karjalan Osuuskaupan 5-vuotisstrategian (2021–2025) yksi iso teema on vastuullisuus. Vastuullisuus on osa päivittäistä arkeamme, näkökulmina yhteiskunta-, henkilöstö-, ympäristö- ja talousvastuu. Lappee on mukana alueen kestävän matkailun suunnittelussa ja kehittämisessä, yhteistyössä paikallisen matkailuorganisaation GoSaimaan kanssa.

Vastuullisuus näkyy arjessamme mm. seuraavasti:

 • Kohtelemme työnhakijoita, työntekijöitä, asiakkaitamme ja sidosryhmiä reilusti ja lain puitteissa. Tarjoamme kattavia työsuhteita työntekijöillemme. Kilpailussa noudatamme hyviä kauppatapoja. Hankinnat suunnitellaan ja suunnittelussa kiinnitetään huomiota tuotteen eettiseen valmistukseen, elinkaaren pituuteen, kestävyyteen ja myös kierrätettävyyteen. Kehitämme toimintaamme vastuullisuus edellä. Hankintoja pyritään tekemään paikallisesti tai kotimaisesti.
 • Olemme ylpeitä maakunnastamme Etelä-Karjalasta ja haluamme edistää paikalliskulttuurin hyvinvointia. Tuommekin kulttuuria ja jopa kilpailevia paikallisia yrityksiä esiin #reasontocome -kärjellä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Minibaareissa myydään Lappeenrantalais-lähtöisen pienyritys Micaro Makeisten tuotteita, aamiaisella tarjotaan paikallista tuoretta Rikkilän leipomon leipää, Vennissä & Rossossa on myynnissä paikallisen Tujun Panimon virvokkeita. Uusittujen huoneiden teemamme Pihka ja Paatti kunnioittavat paikallista luontoa, Saimaata sekä metsäteollisuutta.
 • Pyrimme käyttämään energiaa kohtuullisissa määrin ja säästämään energiankulutusta, missä se on mahdollista. Vedenkulutusta pyritään myös vähentämään teknisin ratkaisuin. Lajittelua tehostetaan yhteistyökumppanimme tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa. Hävikkiä pyritään pienentämään aamiaisella sekä ravintoloissamme entistäkin tarkemmalla suunnittelulla ja tarvittaessa hyödynnämme ResQ -Clubia (aamiainen, Coffee House). Lappeen aamiainen sai vuosina 2021, 2023 & 2024 tunnustuksen ja sertifikaatin ResQ Clubilta vastuullisesta toiminnasta.
 • Huomioimme ympäristön toiminnassamme. Original Sokos Hotel Lappee tukee WWF:n työtä saimaannorpan suojelemiseksi vuosittaisella panoksella. Pyrimme ohjaamaan asiakasta nauttimaan kaupungista siten, että sillä on mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset. Lainaa pyörä ja kipaise uimarannalle, talvisin nappaa pulkka kainaloon ja suuntaa pulkkamäkeen!

Asiakkaana myös Sinä voit olla mukana vastuullisuustyössä kiinnittämällä huomiota energian- ja veden kulutukseen, lajittelemalla roskasi, valitsemalla luomu- tai kasvisruokavaihtoehdon sekä aamiaisen hävikkiäsi vähentämällä, ottamalla vain sen minkä syöt. Pienet teot ovat suuria askelia kohti yhteisen ympäristömme suojelua.

Tehdään yhdessä – Kiitos kun välität!