Menu

Historia

Solo Sokos Hotel Torni on yksi Helsingin vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista hotelleista. Torni oli avautuessaan vuonna 1931 Helsingin korkein rakennus. Oman aikansa pilvenpiirtäjä. Kaikki talossa oli uutta ja ihmeellistä - hotelli oli uuden ja paremman elämän symboli.

Tornin ravintolasta tuli nopeasti Helsingin kulinaristisen elämän keskus. Uusin keittiöteknologia ja aiemmin Suomessa tuntemattomat herkut esiteltiin poikkeuksetta Tornin ravintoloissa.

Hotelli on kokenut värikkäitä vaiheita sota-ajan, kansainvälisen diplomatian, merkittävien vieraiden ja perinteikkään hotellikulttuurin myötä. Solo Sokos Hotel Tornin suojissa ovat viihtyneet niin kuninkaalliset, valtiomiehet, liikemiehet, kirjailijat kuin taiteilijatkin. Tornissa nähtyjä vieraita olivat mm. säveltäjä Jean Sibelius, USA:n presidentti Herbert Hoover sekä kirjailijat F.E. Sillanpää ja Mika Waltari.

Toisen maailmansodan aikana hotellin valloittivat ensimmäisenä kansainväliset toimittajat. Monet maat, erityisesti Britannia, oivalsivat Tornin mahdollisuudet vakoilukeskuksena.

Sodan jälkeen vuosina 1944–1947 valvontakomission venäläisvaltuuskunta majoittautui Tornissa. Kun venäläiset poistuivat, perustettiin niin sanottu Tornin Ritareiden traditio. Vielä nykyäänkin Tornin Ritarit kokoontuvat vuosittain juhlaviitoissa hotellimme tiloissa hyvän ja laadukkaan ruoan äärellä.

Sodan jälkeen Tornin keittiö kukoisti ja uusia kokeiluja tehtiin. 1960-luvulla kehitys alkoi kuitenkin hidastua ja talo rapistua. Vuonna 1972 Torni vuokrattiin Helsingin Osuuskaupalle. Rakennusta on remontoitu pariinkin otteeseen, viimeisin uudistus valmistui 2006. Hotellia uudistettaessa sen historia, alkuperäinen tyyli ja asema edelläkävijänä on aina pidetty etusijalla.

Valvontakomissiota tai vakoilutoimintaa ei Tornissa enää nähdä, mutta hotellissamme tehdään edelleenkin tärkeitä päätöksiä ja Ravintola Torni on yhä gastronomian huipulla. Solo Sokos Hotel Tornia uudistetaan jatkuvasti ja tuomme esiin uusia palveluja. Ennen kaikkea Solo Sokos Hotel Torni on ajassa elävä klassikko, jossa on ainutlaatuinen tunnelma. Tornin henki on aistittavissa joka päivä.

 

 

puhelin
Soita 0201234800 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Yrjönkatu 26 00100, Helsinki
location
Yrjönkatu 26
00100, Helsinki
directions
parking