Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Helsingissä

 

Kaupunkipyörät - Ota kaupunki haltuun helposti

Kaupunkipyörät ovat suosittu tapa liikkua Helsingissä. Reittejä ja nähtävää riittää: Helsingin pyörätieverkoston pituus on yli 1 200 kilometriä ja kaupunkipyörä-asemia löytyy peräti 460 kappaletta. Hyppää siis pyöränsatulaan ja lähde tutkimaan kaupunkia! Ajelun lopuksi pyörän voi palauttaa mille tahansa kaupunkipyöräasemalle.

Lue kaupunkipyörien käyttöohjeista täältä.

 

Torikahvit Hakaniementorilla

Vuonna 1897 avattu Hakaniementori tarjoilee helsinkiläistä tunnelmaa aidoimmillaan. Tarjolla on perinteisiä toriherkkuja ja yleensä paikan päältä löytyy myös torikahviloita. Hakaniemen maalaismarkkinat joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina klo 10-16. Kannattaa poiketa myös viereisessä Hakaniemen kauppahallissa.

Tori on avoinna 1.5. - 31.10.2022 ma-ti, to-la 06:30-16.

 

Designmuseo - suomalaisen muotoilun keidas


Kansainvälisesti arvostettu Designmuseo on suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo. Museon kokoelmanäyttely kertoo Suomen taideteollisuuden historiasta ja se esittelee keskeisiä suunnittelijoita, valmistajia ja suomalaisen elämäntavan muutosta historiasta nykyaikaan. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä, opastuksia ja työpajoja.

Designmuseo sijaitsee Kaartinkaupungissa, lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Tarkasta aukioloajat museon sivuilta.

 

Kesäretki Suomenlinnaan tai Lonnaan

Suomenlinnan merilinnoitus on upea Unescon maailmanperintökohde Helsingin saaristossa, joka on suosittu retkikohde niin paikallisten kuin turistien keskuudessa. Puolustuslinnoituksen lisäksi alueella on myös museoita, opastettuja kierroksia, ravintoloita ja tapahtumia pitkin kesää.

Suomenlinna sijaitsee Helsingin edustalla ja sinne pääsee ympäri vuoden helposti HSL:n lautalla Kauppatorilta vain 15 minuutissa. Ja jos Suomenlinna on jo nähty, niin hyvä vaihtoehto sille on Lonna, joka sijaitsee Suomenlinnan lauttarantaa vastapäätä. Lue lisää!

 

Riviera – elokuvateatteri Kalliossa

Riviera on yksityinen elokuvateatteri ja baari Kalliossa, joka ihastuttaa ainutlaatuisella tunnelmallaan. Rivierassa on 55 paikkainen elokuvasali, jossa voi elokuvien lisäksi nauttia pienestä purtavasta, paikallisista panimotuotteista ja muista juomista. Elokuvateatterin erikoisuus on oma elokuvateemainen cocktail-lista.

Suosittelemme ostamaan liput ennakkoon netistä. Tutustu näytösaikatauluihin tästä.

Riviera Kallio, Harjukatu 2

puhelin
Soita 0300 870 020 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Kluuvikatu 8 00100, Helsinki
location
Kluuvikatu 8
00100, Helsinki
directions
parking