Henkilökuntamme suosittelee

Meiltä Original Sokos Hotel Vaakunasta käsin koet hetkessä pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Olemme kaupungin parhaalla paikalla Helsingin sydämessä, vain kivenheiton päässä minne päätätkin keskustassa mennä. Suomen virallinen ykkösnäyttämö, Kansallisteatteri, sijaitsee Rautatientorin toisella laidalla. Kansallisteatteria vastapäätä seisoo vuonna 1887 valmistunut Ateneum, Suomen ensimmäinen taidemuseo.

Mannerheimintien varresta löydät 20-luvun klassismia edustavan Eduskuntatalon, kansallisromanttiseen tyyliin rakennetun Kansallismuseon ja jo klassikon syntyessään: Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon. Piipahda myös Nykytaiteen museossa Kiasmassa, jota muuten vartioi itse Marsalkka Mannerheim, patsaan muodossa kylläkin.

Monta muutakin suosittelun arvoista paikkaa löydät ihan vierestämme, tässä niistä muutama otos.
 

1. OLYMPIASTADION JA STADIONIN TORNI

Miksi? Koska Vaakuna avautui Helsingin olympialaisiin ja oli olympialaisten virallinen majoittaja.

Suomen suurin urheiluareena Olympiastadion sijaitsee parin kilometrin päässä meiltä. Stadikalla kisataan yleisurheilussa, jalkapallossa ja jääkiekossa sekä järjestetään huikeita konsertteja.

Kannattaa kivuta stadionin tornin huipulle, 72 metrin korkeuteen, ihailemaan unohtumattomia näkymiä yli Helsingin. Juhlavimman hetkensä torni on kokenut 19.7.1952, kun Hannes Kolehmainen sytytti Paavo Nurmen tuoman olympiatulen tornin huipulle. Helsingin olympialaiset olivat alkaneet. Tornissa sijaitsee myös Suomen Urheilumuseo, jossa voi perehtyä Suomen urheiluhistoriaan.

2. TÖÖLÖNLAHTI - KULTTUURITALOJEN HELMINAUHA

Miksi? Koska Töölönlahden alue kehittyy huimaa vauhtia ja tuo tavallaan keskustaa entistäkin lähemmäs Vaakunaa. Töölönlahden kulttuuritalojen keskittymä on aivan Vaakunan vieressä ja näin helposti asiakkaidemme ulottuvilla.

Vieressämme oleva Töölönlahti kulttuurirakennuksineen on hyvä paikka nauttia ulkoilmasta ja Helsingin maisemista. Töölönlahden rantaa kävellessäsi katsot kaupungin merkittävimmät kulttuuritalot kerralla; Musiikki-, Finlandia- ja Oopperatalon. Perheen kanssa on kiva viettää piknik alueen puistoissa – pyydä vastaanotostamme kiikarit lapsille mukaan.

Tule takaisin toista kautta, pitkin Mannerheimintietä. Ohitat Kansallismuseon ja eduskuntatalon. Tunnin lenkillä on melkoinen osa Helsingin tärkeitä paikkoja bongattu. Sama reitti toimii hyvin myös jos kaipaat kivaa hölkkälenkkiä!

3. TYYLIPUHTAITA FUNKKISRAKENNUKSIA VIERESSÄMME

Miksi juuri funkkis? Koska Vaakunan valaisimet suunnitellut Paavo Tynell oli yksi funktionalismin tunnetuimpia suunnittelijoita. Hänen kuuluisin teoksensa on Lasipalatsin valaisinsuunnittelu. Lasipalatsi on saman ajan funkkistalo kuin Vaakuna.

Pääpostitalo on Lasipalatsin lisäksi toinen Helsingin tunnetuimmista funkkisrakennuksista, ja kaiken lisäksi ihan meidän vieressä.

Vaakunan rakennuksen suunnittelu alkoi 30-luvulla, vaikka avasimmekin monien vaiheiden kautta vasta 1952. Arkkitehti Erkki Huttusen pöydällä Sokos–Vaakunan -talosta syntyi hieno funkkisrakennus kahden muun tunnetun funkkisrakennuksen, Lasipalatsin ja Postitalon, viereen.

Käy vierailulla molemmissa. Lasipalatsi oli aikansa suosituimpia viihdekeskuksia, jossa toimi myös suuri elokuvateatteri Bio Rex. Katso erityisesti talon valaistusta, joka on Paavo Tynellin eli meidänkin valaisinsuunnittelijamme tunnetuin työ.

Pääpostin upea postisali on suojelukohde. Talon palveluvalikoima on monipuolinen, sieltä löydät mm. kahvilan, ravintolan ja yhden Helsingin kiinnostavimmista kirjastoista.

4. KANSALLISGALLERIA ATENEUM

Miksi Ateneum? Koska Ateneum on Vaakunan ikkunoista näkyvä tärkeä, helsinkiläinen kohde.

Helsinki-matkaan suosittelemme visiittiä Suomen kansallisgalleriaan eli Ateneumiin. Sielukin kaipaa ruokaa silloin tällöin. Kävelymatkaa meiltä Ateneumiin on vain kaksien liikennevalojen tai kahden minuutin verran.

Ateneumin suomalaisista teoksista tunnetuimpia ovat Akseli Gallen-Kallelan, Helene Schjerfbeckin sekä Hugo Simbergin maalaukset. Kansainvälisen kokoelman parhaita nimiä edustavat Marc Chagall, Paul Gauguin ja Vincent van Gogh.

Talon vaihtuvat näyttelyt virkistävät sen pysyvää tarjontaa! Viime vuosisadan merkittävimpiin kuuluva valokuvaaja Henri Cartier-Bressonin upea valokuvanäyttely on esillä 31.1.2016 saakka.

5. NYKYTAIDETTA KIASMASSA

Miksi? Koska Kiasma on aivan Vaakunan vieressä ja se edustaa kehittyvää kaupunkia ja Vaakunan nykyaikaa.

Nykytaiteen museo Kiasma sijaitsee Töölönlahden alkupäässä, hotellin vieressä, itsensä Marsalkka Mannerheimin vartioimana. Taiteen uusimmat ilmiöt koetaan täällä. Tämän hetken teemanäyttely Eri mieltä on nähtävillä 20.3.2016 saakka. Näyttely paneutuu taiteen ja yhteiskunnan välisiin suhteisiin ja ottaa kantaa moniin ajankohtaisiin asioihin.

 

Kaikkea tätä ja vähän enemmänkin löydät täältä stadista! Sydämellisesti tervetuloa Helsinkiin ja majoittumaan meille Original Sokos Hotel Vaakunaan!

Pyydä tarjous
puhelin
Soita 020 1234 800 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Asema-Aukio 2 00100, Helsinki
location
Asema-Aukio 2
00100, Helsinki
directions
parking