Menu

Tekemistä ja nähtävyydet Helsingissä

 

Meiltä Original Sokos Hotel Vaakunasta käsin koet hetkessä pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Olemme kaupungin parhaalla paikalla Helsingin sydämessä, vain kivenheiton päässä minne päätätkin keskustassa mennä. Suomen virallinen ykkösnäyttämö, Kansallisteatteri, sijaitsee Rautatientorin toisella laidalla. Kansallisteatteria vastapäätä seisoo vuonna 1887 valmistunut Ateneum, Suomen ensimmäinen taidemuseo.

Mannerheimintien varresta löydät 20-luvun klassismia edustavan Eduskuntatalon, kansallisromanttiseen tyyliin rakennetun Kansallismuseon ja jo klassikon syntyessään: Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon. Piipahda myös Nykytaiteen museossa Kiasmassa, jota muuten vartioi itse Marsalkka Mannerheim, patsaan muodossa kylläkin.

Monta muutakin suosittelun arvoista paikkaa löydät ihan vierestämme, tässä niistä muutama otos.
 

1. TÖÖLÖNLAHTI - KULTTUURITALOJEN HELMINAUHA

Miksi? Koska Töölönlahden alue kehittyy huimaa vauhtia ja tuo tavallaan keskustaa entistäkin lähemmäs Vaakunaa. Töölönlahden kulttuuritalojen keskittymä on aivan Vaakunan vieressä ja näin helposti asiakkaidemme ulottuvilla.

Vieressämme oleva Töölönlahti kulttuurirakennuksineen on hyvä paikka nauttia ulkoilmasta ja Helsingin maisemista. Töölönlahden rantaa kävellessäsi katsot kaupungin merkittävimmät kulttuuritalot kerralla; Musiikki-, Finlandia- ja Oopperatalon. Perheen kanssa on kiva viettää piknik alueen puistoissa – pyydä vastaanotostamme kiikarit lapsille mukaan.

Tule takaisin toista kautta, pitkin Mannerheimintietä. Ohitat Kansallismuseon ja eduskuntatalon. Tunnin lenkillä on melkoinen osa Helsingin tärkeitä paikkoja bongattu. Sama reitti toimii hyvin myös jos kaipaat kivaa hölkkälenkkiä!

2. TYYLIPUHTAITA FUNKKISRAKENNUKSIA VIERESSÄMME

Miksi juuri funkkis? Koska Vaakunan valaisimet suunnitellut Paavo Tynell oli yksi funktionalismin tunnetuimpia suunnittelijoita. Hänen kuuluisin teoksensa on Lasipalatsin valaisinsuunnittelu. Lasipalatsi on saman ajan funkkistalo kuin Vaakuna.

Pääpostitalo on Lasipalatsin lisäksi toinen Helsingin tunnetuimmista funkkisrakennuksista, ja kaiken lisäksi ihan meidän vieressä.

Vaakunan rakennuksen suunnittelu alkoi 30-luvulla, vaikka avasimmekin monien vaiheiden kautta vasta 1952. Arkkitehti Erkki Huttusen pöydällä Sokos–Vaakunan -talosta syntyi hieno funkkisrakennus kahden muun tunnetun funkkisrakennuksen, Lasipalatsin ja Postitalon, viereen. Käy vierailulla molemmissa. Lasipalatsi oli aikansa suosituimpia viihdekeskuksia, jossa toimi myös suuri elokuvateatteri Bio Rex. Katso erityisesti talon valaistusta, joka on Paavo Tynellin eli meidänkin valaisinsuunnittelijamme tunnetuin työ.

Pääpostin upea postisali on suojelukohde. Talon palveluvalikoima on monipuolinen, sieltä löydät mm. kahvilan, ravintolan ja yhden Helsingin kiinnostavimmista kirjastoista.

3. SIMBERGIÄ JA CHAGALLIA KANSALLISGALLERIA ATENEUMISSA

Miksi Ateneum? Koska Ateneum on Vaakunan ikkunoista näkyvä tärkeä, helsinkiläinen kohde.

Helsinki-matkaan suosittelemme visiittiä Suomen kansallisgalleriaan eli Ateneumiin. Sielukin kaipaa ruokaa silloin tällöin. Kävelymatkaa meiltä Ateneumiin on vain kaksien liikennevalojen tai kolmen minuutin verran.

Ateneumin suomalaisista teoksista tunnetuimpia ovat Akseli Gallen-Kallelan, Helene Schjerfbeckin sekä Hugo Simbergin maalaukset. Kansainvälisen kokoelman parhaita nimiä edustavat Marc Chagall, Paul Gauguin ja Vincent van Gogh.

Talon vaihtuvat näyttelyt virkistävät sen pysyvää tarjontaa!

4. NYKYTAIDETTA KIASMASSA

Miksi? Koska Kiasma on aivan Vaakunan vieressä ja se edustaa kehittyvää kaupunkia ja Vaakunan nykyaikaa.

Nykytaiteen museo Kiasma sijaitsee Töölönlahden alkupäässä, hotellin vieressä, itsensä Marsalkka Mannerheimin vartioimana. Taiteen uusimmat ilmiöt koetaan täällä.

Kaikkea tätä ja vähän enemmänkin löydät täältä stadista! Sydämellisesti tervetuloa Helsinkiin ja majoittumaan meille Original Sokos Hotel Vaakunaan!

puhelin
Soita +358 20 1234 610 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Asema-Aukio 2 00100, Helsinki
location
Asema-Aukio 2
00100, Helsinki
directions
parking