Etusivu

Hae varaus

content-page-hero-image

Onnellistimme arvokkaan työn tekijöitä Vapaaehtoisten päivänä

5.12.2023 Sokos Hotels ja Kulta Katriina yhdistivät voimansa Ensi- ja turvakotien liiton (ETKL) työntekijöiden ja vapaaehtoisten onnellistamiseksi kansainvälisenä Vapaaehtoistenpäivänä 5.12.

Onnellisuus on pienissä hyvissä hetkissä, hädänkin keskellä: pullan leipominen, pyykin peseminen, joulun alla kuusen koristelu rauhassa. Ilman vapaaehtoisia moni tällainen toiminta jäisi vähemmälle.

Kutsuimme koko ETKL:n henkilökunnan jäsenyhdistyksineen aamiaiselle valitsemaansa Sokos Hotelliin. Lisäksi kaikille ETKL:n jäsenyhdistyksille toimitetaan Kulta Katriina -kahvia ja Segafredo-suklaata vapaaehtoisten kiittämiseksi ja muistamiseksi.

Joulun aika on osalle lapsista ja perheistä vuoden turvattominta aikaa perheissä tapahtuvan väkivallan ja sen uhan vuoksi. Ensi- ja turvakotien liitto auttoi viime vuonna yli 23 000 apua hakevaa, usein vaikeassa elämäntilanteessa olevia perheitä. Lasten hakeman avun määrä on tänäkin vuonna kasvanut, sillä päihteiden käyttö, lähisuhdeväkivalta, vanhemmuuden haasteet ja mielenterveysongelmat ovat Ensi- ja turvakotiliiton mukaan lisääntyneet lapsiperheissä viime vuosien aikana.

Ensi- ja turvakotien liitossa ja sen 30 ympäri Suomea olevassa jäsenyhdistyksessä työskentelee noin tuhat ammattilaista, jonka lisäksi 1 700 vapaaehtoista toimii perheiden ja heidän hyvinvointinsa hyväksi. Vapaaehtoiset antoivat vuonna 2022 lähes 24 000 tunnin verran tukeaan erilaisissa elämäntilanteissa oleville perheille. Vapaaehtoisten tuki on merkittävä apu jaksamiseen ja vaikeista tilanteista selviämiseen.

”Me Sokos Hotelleissa uskomme parempaan huomiseen. Haluamme onnellistaa yhä useampia ihmisiä niin hotelleissamme kuin niiden ulkopuolella. Ensi- ja turvakotien liiton henkilökunnan ja vapaaehtoisten toiminnan merkitys on korvaamatonta useille perheille hädän hetkellä. Kiitämme lämpimästi heitä arvokkaasta työstä. Vapaaehtoisten päivänä 5.12 muistimme heitä kahvihetkellä jäsenyhdistyksissä sekä rauhallisella aamiaistuokiolla seuralaisen kanssa Sokos Hotellissa” tiivistää SOK matkailukaupan konseptien ja kehityksen johtaja Jaana Matikainen.

”Kahvin äärellä usein jaetaan niin ilot kuin surut ja usein juuri se kahvitauko myös varmistaa, että tulee hengähdettyä hetki. Olen iloinen, että voimme yhteistyössä Sokos Hotellien kanssa näin huomioida tärkeän työn tekijöitä ja heidän läheisiään.” jatkaa Meiran asiakasmarkkinointipäällikkö Susanna Koroma-Nyström.

”Pelko on viisas tunne, se osaa kyllä kertoa mikä ei ole ok. Toivoisin että perheet, väkivaltaa tai sen uhkaa kohtaavat uskaltaisivat hakea apua, etteivät sinnittelisi. Ketään ei jätetä, jos apua hakee. Muutos parempaan on mahdollinen ja siihen saa tukea. Näin koskettavasti kiteytti Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä avun hakemisen ja auttamisen näkökulmia.

Haluatko olla mukana arvokkaassa työssä?

Lähisuhdeväkivalta ei lopu itsestään. Lue lisää ja tee joululahjoitus Ensi- ja turvakotien liitolle:

Joululahjoitus - Ensi- ja turvakotien liitto (ensijaturvakotienliitto.fi)