Home

Search reservation

Talvisia elämyksiä Tahkolla

content-page-hero-image

Talvisia elämyksiä Tahkolla

Vaijeriliukuja, hiihtoretkiä, talvipyöräilyä ja kartingia. Uudistuva Break Sokos Hotel Tahko kutsuu seikkailemaan!

Kuntoportaita ylös, vaijeriliukua alas ja tislaamoravintolan tastingiin. Talviteatterissa nauretaan vedet silmissä ja illan kruunaa ravintola Hillsiden rôtisseur-menu. Myyntipäällikkö Hanna-Mari Kuivalainen vie Tahkon elämykselliseen talveen.

Portaita ylös ja vaijerilla alas

"Yhdistä liikunta ja hauskanpito! Tämä ohjelma sopii niin seikkailuhenkisille ryhmille kuin adrenaliinia kehoonsa kaipaavalle vierailijalle. Ensin kivutaan Suomen pisimpiä kuntoportaita pitkin Tahkon huipulle, portaita on pikkuisen yli tuhat. Sieltä lasketaan sitten alas Suomen pisimmällä vaijeriliu'ulla", Hanna-Mari suosittelee.

"Syvärijärven yli kiitävän liu'un aikana ehtii hyvin ihastella Tahkon upeita maisemia, vaikka vähän jännittäisikin. Tämä on ihan superkiva elämys!"

Seikkailuja talvisessa luonnossa

"Tahkon luonto on tietysti upea kaikkina vuodenaikoina. Patikointireittejä, joita on viime aikoina kunnostettu tosi paljon, löytyy eripituisina. Esimerkkinä Huutavanholman monipuolinen 4,5 kilometrin reitti, joka kiertää Tahkon huipulle ja sieltä edelleen alas Tahkon portaita. Myös laavupaikkoja on reittien varrella useita", Kuivalainen opastaa.

"Tahko tunnetaan tietysti monipuolisena laskettelukeskuksena, mutta itse haluan nostaa esiin mahtavan latuverkoston. Meillä on ihan mielettömät ladut, sivakoimaan pääsee niin jäällä kuin vaihtelevassa metsämaisemassa. Ja latuja löytyy jokaiselle kuntotasolle."

"Talvipyöräilyn suosio kasvaa vuosi vuodelta. Tahkon alueella on hyvät reitit, ja sekä sähköpyöriä että fatbikeja on vuokrattavissa. Jos moottoriurheilu kiinnostaa, pääsee Syvärijärven jäälle harrastamaan myös talvikartingia", Hanna-Mari kertoo.

Kutkuttavaa komediaa Tahkon Talviteatterissa

Hotellin tiloissa toimivan Tahkon Talviteatterin katsomo täyttyy joka vuosi. "Tänä vuonna entistäkin varmemmin, kun ensi-iltaan tulee nokkela komedia Kaikkien aikojen viikonloppu. Käsikirjoitus on televisiosta tutun Pirjo Heikkilän käsialaa, ohjaus kuopiolaisen Ismo Apellin. Vauhdikkaista esityksistä nautitaan Break Sokos Hotel Tahkon uusituissa, entistä laajemmissa tapahtumatiloissa. Esitykset jatkuvat 1.3.2024 saakka", Kuivalainen kertoo.

Elämän ihania nautintoja

"Tislaamoravintola Hophaus Tahko ja Tahkon tislaamo löytyvät Break Sokos Hotel Tahkon päädystä. Tislaamokierroksella pääsee tutustumaan pannujen anteihin, ja tastingissä maistellaan tislaamon juomia. Tämä on mahtava ohjelma, vaikka ulkoilupäivän päätteeksi", Hanna-Mari suosittelee.

"Hophaus on myös after ski -ravintola, jossa vietetään torstaisin naurun siivittämiä Stand up -iltoja."

Break Sokos Hotel Tahkon ravintola Hillside on juuri uusittu. Tarjolla on upea, tunnelmallinen miljöö ja huikeat menut. Kuivalainen kertoo talon oman rôtisseurin Hannu Pöyhösen luoneen ryhmille upean neljän ruokalajin rôtisseur-menun.

Metsäkylpylä Tahkon huipulla

Vuoden 2023 lopulla Tahkon huipulle avautuu uniikki metsäkylpylä Lähde. "Sen kaikki saunat ja altaat sijaitsevat ulkona ja maisemat ovat upeat. Liput tulee varata etukäteen niin ryhmille kuin omiin käynteihin. Break Sokos Hotel Tahkolta paikalle pääsee esimerkiksi tilataksilla", Hanna-Mari kertoo.

"Ja meille on tulossa omakin Spa hotellin kattokerrokseen vuoden 2024 lopulla, hotellin uudisrakennuksen valmistuttua."

Break Sokos Hotel Tahko uudistuu

Break Sokos Hotel Tahko uudistuu täysin vuosien 2023-2024 aikana. Uudistuksen myötä hotellista rakentuu tyylikäs lomakohde, jossa luonto on tuotu osaksi hotellielämystä. Uudistuksen ensimmäinen vaihe, jossa päärakennuksen hotellihuoneet sekä kokous-, juhla- ja tapahtumatilat saivat uuden ilmeen, valmistui syksyllä 2023.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri sinun ryhmällesi sopiva elämysloma!

Terveisin, Hanna-Mari

Hanna-Mari Kuivalainen
myyntipäällikkö, Break Sokos Hotel Tahko / Osuuskauppa PeeÄssä
hanna-mari.kuivalainen@sok.fi