Menu

Saker att göra och se i Villmanstrand

 

I vår livfulla hamn och historiska fästning får du en lagom dos kultur. Fästningen är ett unikt område för den kulturintresserade: Finlands äldsta ortodoxa kyrka, kultur- och evenemangscentret Kehruuhuone, kafé Majurska och de små butikerna som finns här är en upplevelse för förstagångsbesökaren!

Villmanstrand har sevärdheter för museibesökare som räcker i flera dagar: I fästningen finns Södra Karelens museum, Södra Karelens konstmuseum och Kavallerimuseet håller öppet på sommaren. På sommaren kan du även besöka Saimenkanalens museum precis intill kanalen och på kort köravstånd (23 km) ligger president P.E. Svinhufvuds hemmuseum Kotkaniemi.

Doftande kaffe och rykande varm "vety"…
Du kan inte säga att du har besökt Villmanstrand om du inte har smakat vår lokala delikatess "vety" (väte) eller "atomi" (atom). Sataman Sanni och många andra kiosker säljer denna unika snabbmat i form av fyllda köttpiroger. Längst ut vid hamnen på Satamatie 6 ligger Paahtimo Lehmus Roastery samt ett kafé och en fabriksbutik. Som souvenir rekommenderar vi kaffet som har döpts efter stadsdelar i Villmanstrand.

Om du vill skämma bort dig själv rekommenderar vi skönhetssalongen Hyvä Olo (Sokos) som ligger i samma köpcentrum. Du får snabb och smidig avkoppling eftersom salongen ligger i närheten och du kan ta dig en kopp kaffe eller ett glas mousserande på vägen!

Kvällsbastu
Vår bastuavdelning är som ett litet spa. Vi rekommenderar att du tar dig gott om tid till att basta i Villmanstrand. En stor bassäng piggar upp och barnen njuter mest av alla! Om du besöker Villmanstrand i ett större sällskap, om du till exempel vill anordna en svensexa eller möhippa, är vår samarbetspartner Saimaan Palju med sin bastuflotte ett enastående alternativ! För den enskilde resenären som drömmer om en strandbastu rekommenderar vi den allmänna bastun i närheten av Myllysaari.
 
Härliga upplevelser i Villmanstrand. Vi hoppas att du trivs så bra att du kommer tillbaka snart!

puhelin
Ring 010 762 1000 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Brahenkatu 1 53100, Villmanstrand
location
Brahenkatu 1
53100, Villmanstrand
parking